Černouškovy řezy
Recept ještě nebyl hodnocenVelký hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. V dostatečném předstihu předehřejeme troubu na 180 °C.Do velké mísy prosejeme mouku, kakao a prášek do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Velký hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. V dostatečném předstihu předehřejeme troubu na 180 °C.Do velké mísy prosejeme mouku, kakao a prášek do…
Snad jedním z nejznámějších moučníků zpoza velké louže je tradiční jablečný koláč. Na křehké těsto ve formě patří pořádná nálož jablek se skořicí, cukrem a kapkou…
Muffiny s ovocným vkladem z borůvek jsou přesně to, po čem nejraději sáhne dětská ručička. Nemusí však být jen svačinkou pro malé, mohou skvěle doplnit i odpolední kávu,…
Chcete si připravit kančí maso s pověstnou šípkovou omáčkou? Základ této omáčky tvoří právě šípková marmeláda. Není vůbec složité ji připravit a hodí se nejen ke zvěřině…
Dobrá rebarborová bábovka s ořechy a brusinkami. Pokud chcete zkusit netradiční moučník na váš stůl, bez klasického mléka, vajec, másla nebo pšeničné mouky, stojí za…
Když zatoužíte po něčem lehce osvěžujícím, co navíc voní po čerstvém citronu. Mug cake je rychlý, jednoduchý dezert, který se připravuje přímo v hrníčku (anglicky „mug“)…
Pokud máte chuť na sladkou snídani či svačinku, jsou tyto lívance ideální volba. Voňavé, zajímavě kořeněné a nadýchané lívance můžete před podáváním namočit do…
Pokud máte chuť na sladkou snídani či svačinku, jsou tyto lívance ideální volba. Voňavé, zajímavě kořeněné a nadýchané lívance můžete před podáváním namočit do…
Mřížkový koláč z křehkého těsta nás potěší bohatou a zajímavou náplní. V té najdeme marmeládu, drcené sušenky a hrušky ochucené skořicí a rozinkami. Po vychladnutí…
Ječné kroupy patří momentálně mezi suroviny, které jsou na našem jídelníčku neprávem velmi sporadicky. Po jejich uvaření jsou lehce stravitelné a mají jemně oříškovou…
Brownies je dokonalý moučník plný čokolády. Ozvláštnit jej můžeme třeba ořechy a švestkami, jako je tomu v tomto případě. Se špetkou perníkového koření provoní nejen…
Připravte rodině recept „s rodokmenem”. Broskve Melba počítají svůj historický počátek již od roku 1892. Za tu dlouhou dobu neztratily nic ze své přitažlivosti. Uvidíte…
Připravte rodině recept „s rodokmenem”. Broskve Melba počítají svůj historický počátek již od roku 1892. Za tu dlouhou dobu neztratily nic ze své přitažlivosti. Uvidíte…
Dýňovou hmotu lze dobře využít při pečení sladkého pečiva. Sušenky získají nejen kyprou a hmotu, ale i hezkou barvu. Vyzkoušejte o drobet zdravější variantu sladkého…
Zkuste využít dýni jako základ pro pálivou omáčku. Dýně dodá hmotu, osvědčené druhy pálivých papriček věnují ostrost. Každopádně si milovníci ostrého přijdou na své.
Makové řezy, jejichž základ je tvořen korpusem bez mouky, můžete lehce přetvořit na bezlepkový dezert tím, že v drobence nahradíte mouku například moukou mandlovou,…
Ochutnejte obyčejné a přitom lahodné jídlo, které znaly už naše babičky. Nasucho opečené bramborové placky podávejte se švestkovou omáčkou, kterou provoníte skořicí,…
Všichni kdo mají rádi klasickou žemlovku (zemlbábu), jistě rádi vyzkouší tento recept, kde jsou jablka nahrazena švestkami, sypanými mákem a skořicí. Porce švestkobáby…
Křehké drobenkové těsto z celozrnné mouky a strouhanky chutná díky máslu a třtinovému cukru jako máslová sušenka. Tvarohová náplň je krásně krémová a s jablky a skořicí…
Jablka, vlašské ořechy a skořice tvoří osvědčenou podzimní klasiku. Vychutnáme si ji i v tomto koláči ze strouhaných jablek, nadýchaného těsta a křupavé ořechové…
Původní recept na skořicové šneky pochází ze Švédska. Vyzkoušejte rozšířenou variantu se strouhanými jablky. S kynutým těstem vám pomůže domácí pekárna a dokončení není…
Klasická voňavá bábovka, která je krásně vláčná a plná chutí, zpříjemní naše posezení u kávy. Do této bábovky přidáme skořici, jablka a mleté ořechy, díky tomu chutná…
Vychutnejte si výborný koláč z ořechového těsta. Těsto dobře ladí se zajímavou náplní z másla, rumu a pekanových ořechů. Vše doplňují hrušky, které navíc koláči dodají…
Lahodné bramborové taštičky plněné sladkými švestkovými povidly jsou dokonalou kombinací jemného těsta a tradiční české chuti. Podávané s bohatou ořechovou omáčkou…