Rajčatová marmeláda zapečená s olivami a sýrem

hosta Kuchařka: hosta

Bezmasá jídla 8 názorů

Suroviny

2 menší cibule
3 stroužky česneku
6-7 masitých rajčat
třtinový cukr podle chuti
100 ml balzamikového octa
sůl
pepř
černé olivy bez pecek
sýr Brie nebo kozí sýr
olivový olej
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme česnek a chvíli restujeme, než začne vonět. Pak zalijeme balzamikem a necháme zredukovat.

  2. Přidáme neloupaná rajčata nakrájená na kousky a mícháme do konzistence marmelády, podle chuti osladíme, osolíme, opepříme.

  3. Hustou rajčatovou směs přesuneme do zapékací misky, poklademe rozdrobeným sýrem a olivami a zapečeme (nejlépe pod grilem) tak, aby se sýr začal roztékat. Pak už jen s bagetou (u nás s knackebrotem) konzumujeme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 17 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rajčatová marmeláda zapečená s olivami a sýrem

Tématické fráze: marmeláda z rajčat zredukovat rajčata recept zapecene testoviny se sugem zapečené těstoviny se sýrem a tomatovou omáčkou recept