Kachní prso na minutku s karamelizovaným pomerančem

Eja57 Kuchařka: Eja57

Doba přípravy: 30 minut 2 porce Drůbeží maso 3 názory

Suroviny

kachní prso
1 malý pomeranč
hrubě mletý pepř
sůl - ideálně růžová himalájská
1 PL třtinového cukru
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kachní prso - ze strany s kůží nařízneme jen kůži na mřížku, z druhé strany očistíme, aby zbylo jen čisté maso. Z obou stran opepříme.
    Půlku pomeranče vymačkáme a šťávu odložíme, druhou nakrájíme na tenké plátky.

  2. Rozehřejeme nepřilnavou pánev se silným dnem a zároveň rozehřejeme troubu na 170 stupňů (pokud je prso tenké, není nutno, dodělá se na pánvi). Na rozehřátou pánev (nejlépe zjistíme dlaní těsně nad pánvi) dáme kůží dolů prso a necháme opékat do žádoucí kůrčičky. Pak ztlumíme teplotu a prso otočíme - finální úprava záleží na tloušťce prsa, chce to trochu zkušenosti, tenkému prsu stačí dalších cca 8 minut na pánvi, tlustší chce zatáhnout na pánvi a vložit do vyhřáté trouby na cca 10 minut.
    Mezitím na druhé pánvičce rozpustíme třtinový cukr a přidáme plátky pomeranče, necháme zkaramelizovat, pak přidáme pomerančovou šťávu a plátky vyjmeme.

  3. Hotové prso vyjmeme z pánve a necháme odpočinout pár minut, do výpeku přidáme šťávu z pomerančové pánvičky a odvaříme výpečky.
    Prso nakrájíme na tenké plátky a při podávání prokládáme plátky karamelizovaného pomeranče, lehce přelijeme šťávou.
    Vše solíme dle chuti až na talíři.
    Příloha - já celerovobramborové pyré, možná ještě lepší dýňovobramborové.

Poznámka

Až zpětně jsem krásný recept na kachní prso s pomerančem našla od Doogy, ale nechávám i tento svůj jednoduchý.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kachní prso na minutku s karamelizovaným pomerančem

  • Dajda Dajda

    BOMBA! Naprosto skvělý recept! <3 Dlouho jsem plánovala zkusit kachní prsa jako minutku a ještě delší dobu jsem přemýšlela o kachně na pomerančích - v tomto receptu se obojí setkalo. Zcela jednoduchá a rychlá příprava, skvělý výsledek. <3 Ta celerovo-bramborová kaše byla k nasládlé kachně výbornou přílohou (a z batátů jsem udělala krém s mrkví, zázvorem a pomerančovou šťávou, který vytvořil skvělou předehru). Mým strávníkům moc chutnalo, a to je nejdůležitější. :yes:

    Odpovědět

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

    :yes:<3 určitě moc dobré

    Odpovědět

  • zizala zizala

    To zní skvěle <3:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: kachní prsa minutka maso s karamelizivanimi pomerance kachní prsa na pomerančích kachní prsíčka s karamelizovaným rozvarem minutka kachní prsa na pomerančích uptavy kachních prs a videorecepty priloha ke kachnimu prsu teplota kachniho prsa příprava kachních prs příprava kachních prs recept na upravu kačeních prs úprava kachních prsu jak dlouho opékat kachní prsa kachní prsa minutka teplota minutka z kachních prs kachní prs minutka priloha ke.kachnimu.prsu příloha ke kachním prsu

Zapomněl/a jsem heslo