Kachní prso na minutku s karamelizovaným pomerančem

Eja57 Kuchařka: Eja57

Doba přípravy: 30 minut 2 porce Drůbeží maso 3 názory

Suroviny

kachní prso
1 malý pomeranč
hrubě mletý pepř
sůl - ideálně růžová himalájská
1 PL třtinového cukru
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kachní prso - ze strany s kůží nařízneme jen kůži na mřížku, z druhé strany očistíme, aby zbylo jen čisté maso. Z obou stran opepříme.
    Půlku pomeranče vymačkáme a šťávu odložíme, druhou nakrájíme na tenké plátky.

  2. Rozehřejeme nepřilnavou pánev se silným dnem a zároveň rozehřejeme troubu na 170 stupňů (pokud je prso tenké, není nutno, dodělá se na pánvi). Na rozehřátou pánev (nejlépe zjistíme dlaní těsně nad pánvi) dáme kůží dolů prso a necháme opékat do žádoucí kůrčičky. Pak ztlumíme teplotu a prso otočíme - finální úprava záleží na tloušťce prsa, chce to trochu zkušenosti, tenkému prsu stačí dalších cca 8 minut na pánvi, tlustší chce zatáhnout na pánvi a vložit do vyhřáté trouby na cca 10 minut.
    Mezitím na druhé pánvičce rozpustíme třtinový cukr a přidáme plátky pomeranče, necháme zkaramelizovat, pak přidáme pomerančovou šťávu a plátky vyjmeme.

  3. Hotové prso vyjmeme z pánve a necháme odpočinout pár minut, do výpeku přidáme šťávu z pomerančové pánvičky a odvaříme výpečky.
    Prso nakrájíme na tenké plátky a při podávání prokládáme plátky karamelizovaného pomeranče, lehce přelijeme šťávou.
    Vše solíme dle chuti až na talíři.
    Příloha - já celerovobramborové pyré, možná ještě lepší dýňovobramborové.

Poznámka

Až zpětně jsem krásný recept na kachní prso s pomerančem našla od Doogy, ale nechávám i tento svůj jednoduchý.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kachní prso na minutku s karamelizovaným pomerančem

  • Dajda Dajda

    BOMBA! Naprosto skvělý recept! <3 Dlouho jsem plánovala zkusit kachní prsa jako minutku a ještě delší dobu jsem přemýšlela o kachně na pomerančích - v tomto receptu se obojí setkalo. Zcela jednoduchá a rychlá příprava, skvělý výsledek. <3 Ta celerovo-bramborová kaše byla k nasládlé kachně výbornou přílohou (a z batátů jsem udělala krém s mrkví, zázvorem a pomerančovou šťávou, který vytvořil skvělou předehru). Mým strávníkům moc chutnalo, a to je nejdůležitější. :yes:

    Odpovědět

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

    :yes:<3 určitě moc dobré

    Odpovědět

  • zizala zizala

    To zní skvěle <3:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: maso s karamelizivanimi pomerance kachní prsíčka s karamelizovaným rozvarem uptavy kachních prs a videorecepty priloha ke kachnimu prsu kachní prsa minutka teplota minutka z kachních prs kachní prs minutka priloha ke.kachnimu.prsu příloha ke kachním prsu kachní prsa minutka

Zapomněl/a jsem heslo