Celozrnný rebarborový koláč s ovocem
Recept ještě nebyl hodnocenRebarborový koláč na velký plech, ne moc sladký, doplněný lesním ovocem a jahodami, bude ozdobou vašeho nedělního stolu. Je ze samých zdravých ingrediencí, takže se do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rebarborový koláč na velký plech, ne moc sladký, doplněný lesním ovocem a jahodami, bude ozdobou vašeho nedělního stolu. Je ze samých zdravých ingrediencí, takže se do…
Křupavý crumble je jednoduchý dezert, který skvěle chutná nejen se zmrzlinou, ale i se zakysanou smetanou nebo vanilkovým krémem. Tato varianta spojuje příjemně kyselou…
Likér Amaretto má zajímavou mandlovou chuť. Ne nadarmo se používá do různých moučníků. Připravit s ním můžete krásně vláčné muffiny, které potěší jako malý sladký…
Také si na adventních trzích rádi dáte trochu voňavého svařeného vína? Připravit ho můžete snadno i doma. Navíc přidejte i rozinky, které pěkně nasáknou. Svařák…
Klíčem k opravdu výbornému grilovanému masu je dobře vychucená marináda a dostatečně dlouhá doba marinování. Pikantní Jamaican Jerk kuřecí paličky mají svůj původ na…
Šípková omáčka na zeleninovém základu je lahodná a plná chutí. Spolu s domácím houskovým knedlíkem skvěle doplní pečenou zvěřinu ale i dušené hovězí. Uvařte ji k…
V chladných zimních dnech přijde vhod trochu dobrého horkého nápoje, který pěkně zahřeje a navodí sváteční pohodu. Punč hezky voní díky koření a citrusům a příprava je…
Zimní čas zrovna pobízí k vyzkoušení alkoholických i nealkoholických míchaných nápojů. Nejlépe zatepla konzumovaných. Dopřejte si luxusnější verzi grogu s použitím…
Po Vánocích asi úplně nechceme slyšet o sladkém, ale tyhle poháry mohou být skvělou svačinou. Výživný tvaroh doplní lahodná zakysaná smetana a navíc je osvěží kousky…
Lívance, ať už nasladko či naslano, zpestřují rána všem, kteří si dávají záležet na snídani. Tyto jsou z pohankové mouky a navíc s kokosem a kakaem a jsou opravdu skvělé…
Máslové sušenky pěkně voní a díky citronu mají svěží chuť. Jsou křehké tak, že se rozplývají na jazyku, a sladké brusinky v nich chutnají výborně. Vychutnáme si je…
Fazole scedíme a necháme okapat. Všechnu zeleninu nakrájíme na přibližně stejné kousky,Připravíme větší mísu, kde prošleháme olej, ocet, chilli, cukr, sůl, citronovou…
Oblíbenou sladkou snídani jsou křehké vafle, které můžete připravit i ve zdravější variantě a to z pohankové a ovesné mouky. Jak hotové vafle ozdobíte, je čistě jen na…
Lehký, krémový tvarohový dort s čerstvými jahodami je ideálním dezertem pro každou příležitost. Spojení jemného tvarohu a sladkokyselých jahod vytváří dokonale vyváženou…
Jahodový dort v odlehčené formě. Díky obsahu celozrnné žitné mouky a sypaného müsli je korpus plný vlákniny, tvarohový krém dodá tělu potřebné množství bílkovin a jahody…
Kyselkavá rebarbora nachází své uplatnění nejčastěji ve sladké kuchyni. Dezert v podobě pudinku s rebarborou a oblíbenou granolou si mohou bez výčitek vychutnat i vegani…
Rebarbora se sice řadí mezi zeleninu, ale zpravidla ji používáme jako komponent do různých sladkých moučníků. Její chuť je lehce nakyslá, ale stačí ji nechat v cukru a…
Rebarbora se sice řadí mezi zeleninu, ale zpravidla ji používáme jako komponent do různých sladkých moučníků. Její chuť je lehce nakyslá, ale stačí ji nechat v cukru a…
Lahodnou chuť mořských slávek podpoříme fúzí asijských chutí. K dochucení tak použijeme hlavně rybí a ústřicovou omáčku a také citronovou trávu a kousek exotického…
Perník bez lepku, vajec i mléka. Cuketa dodá těstu jemnost a šťavnatost, kakao zase výraznou chuť. Perník má hutnější konzistenci, ale vše dohání skvělou chutí a vůní…
Yakitori v sobě spojují jednoduchost přípravy a dokonalou vyváženost sladké, slané i kouřové chuti. Kousky šťavnatého kuřecího masa napíchneme na špejle a za častého…