Palačinky s rebarborou, brusinkami a jahodami
Recept ještě nebyl hodnocenSladké palačinky, to je dezert, který zná z dětství snad každý z nás. Chutnají s marmeládou i tvarohem. Když ale vyměníme tradiční náplně za rozvar z brusinek, jahod a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sladké palačinky, to je dezert, který zná z dětství snad každý z nás. Chutnají s marmeládou i tvarohem. Když ale vyměníme tradiční náplně za rozvar z brusinek, jahod a…
Rychlý a jednoduchý moučník z křehkého těsta s pikantními kousky rebarbory sypaný sladkými mandlovými lupínky. Tyto koláče jsou výborné jako osvěžující zákusek ke kávě,…
Dobrých receptů na bábovku není nikdy dost. Tahle je banánová je akorát sladká a ovoněná rumem. Poteší nejen jako moučník k nedělní kávě, ale i jako dárek pro babičku…
Rychlý a jednoduchý moučník z křehkého těsta s pikantními kousky rebarbory sypaný sladkými mandlovými lupínky. Tyto koláče jsou výborné jako osvěžující zákusek ke kávě,…
Na sváteční velikonoční tabuli nikdy nesmí chybět mazanec. Dle tradic se mazanec peče na velikonoční sobotu, aby byl na nedělní snídani. Mazanec z tvarohového těsta, s…
Žloutky oddělíme od bílků. Dvě lžíce cukru se žloutky vyšleháme do pěny, z bílků a 2 lžic cukru vyšleháme pevný sníh. Do žloutkové pěny vmícháme mouku a celou směs…
Jaro je ideálním obdobím na přípravu různých sirupů z květů a bylinek. Ze svěže žlutých květů pampelišek a drobných bílých sedmikrásek uvaříme sladký sirup s podtóny…
Žloutky oddělíme od bílků. Dvě lžíce cukru se žloutky vyšleháme do pěny, z bílků a 2 lžic cukru vyšleháme pevný sníh. Do žloutkové pěny vmícháme mouku a celou směs…
Je čas pampelišek, je čas pampeliškového medu. Krásně žluté pampelišky rostou na jaře téměř všude, a i když jsou všeobecně považovány za plevel, mají spoustu pozitivních…
Podobně jako připravujeme pampeliškový med, můžeme připravit med, či spíše sirup, i ze sedmikrásek. Jeho jemnou chuť doplní voňavé limety. Med poslouží na doslazení…
Rebarborový koláč na velký plech, ne moc sladký, doplněný lesním ovocem a jahodami, bude ozdobou vašeho nedělního stolu. Je ze samých zdravých ingrediencí, takže se do…
Tento jednoduchý rajčatový salát příjemně osvěží. Sladká rajčata doplníme aromatickou jarní cibulkou a bazalkou. Vše spojíme olivovým olejem a dochutíme výrazným…
Po vydatném obědu nikdy nesmí chybět sladká tečka. Kombinaci korpusu, provoněného kardamomem a skořicí, tvarohové náplně a nakyslé rebarbory se prostě nedá odolat. Po…
Kdo by neměl rád pudink? A třeba takový vanilkový můžeme doplnit i kousky rebarbory. Tu nakrájíme, necháme doměkka povařit s cukrem a na střídačku vrstvíme. Na poslední…
Úžasný koláč s vůní perníku a kyselkavou chutí rebarbory připravte podle našeho receptu. Křupavá krustička z třtinového cukru na povrchu už jen doladí moučník k…
Křupavý crumble je jednoduchý dezert, který skvěle chutná nejen se zmrzlinou, ale i se zakysanou smetanou nebo vanilkovým krémem. Tato varianta spojuje příjemně kyselou…
Abyste si připravili kvalitní detoxikační smoothie, nemusíte kupovat drahé ingredience. Co zkusit rostliny, které vám rostou na zahradě? Nejvhodnější na smoothie jsou…
Likér Amaretto má zajímavou mandlovou chuť. Ne nadarmo se používá do různých moučníků. Připravit s ním můžete krásně vláčné muffiny, které potěší jako malý sladký…
Také si na adventních trzích rádi dáte trochu voňavého svařeného vína? Připravit ho můžete snadno i doma. Navíc přidejte i rozinky, které pěkně nasáknou. Svařák…
Krkovice patří mezi oblíbené části masa, ze kterých denně vaříme. Zkuste ji v létě připravit na grilu. S našim podrobným postupem docílíte velice lahodné verze…
Bowle je ideální nápoj na oslavu nového roku. Díky pestrobarevnému sladkému ovoci vypadá lákavě a skvěle chutná, rum dodává pěknou vůni a říz. Podáváme v miskách s ledem…
Oblíbenou sladkou snídani jsou křehké vafle, které můžete připravit i ve zdravější variantě a to z pohankové a ovesné mouky. Jak hotové vafle ozdobíte, je čistě jen na…
Tento lahodný dezert tvoří čokoládová vrstva zalitá kávovo-vanilkovým krémem z mléka, cukru, žloutku, mouky a smetany. Dezert necháme dobře vychladnout. Před podáváním…
Nevíte, jak využít sezónní rebarboru? Vyzkoušejte tento recept na nadýchaný chlebíček ze špaldové mouky. Díky podmáslí má chlebíček krásně nadýchanou a vláčnou strukturu…