

Bramboráčky s ovocem
Suroviny
- syrové brambory
- Ovoce–různé:
- několik jablek (nyní např. letní)
- švestky
- ryngle
- hrušky
- třtinový cukr
- skořice
- olej
- cukr na posypání
Postup přípravy receptu
Nachystáme si jablka (či jiné ovoce), jádřince vykrojíme vykrajovačem nebo nožem a nakrájíme kolečka asi 1 cm.
Brambory nastrouhat nahrubo a po hrsti dávat do lívanečníku. Trošku kápneme olejem a brambory přitlačíme lžičkou nebo lépe mačkátkem na brambory. Smažíme z obou stran, po otočení zase lehce přitlačíme-bramboráčky drží pěkně tvar, nemusíte se bát.
Na ubrousku necháme okapat a mezitím na pánvi na másle (ale ani není třeba) zlehka osmahneme ovoce, které ještě na pánvi posypeme třtinovým cukrem a skořicí. Ovoce potom vložíme mezi bramboráčky a pocukrujeme.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bramboráčky s ovocem
-
tak tento recept mi utekl.....a dávám do oblíbených, protože sladké to já můžu
-
Už dlouho sem chodím na recepty, ale tento mi dnes zachránil oběd. Bábince(88) moc chutnalo, snědla i mou porci.
Dávám bodík!
-
+25
-
Určitě je to dobrota
+24
-
Krása nesmírná. Vyzkouším
-
tento recept jsem přehlídla
honem pospíchám s bodíkem, protože už vím, že je to dobrota ( viz podobné
)
a ano, takto úhledně to má vypadat
jahůdko -
Marci, děkuji moc za fotku a za vyzkoušení. Vždyť je to jedno, jak to člověk dělá, hlavně, že výsledek je podle očekávání
A s těmi hruškami to mohlo být dobré, to zase nemám já
-
fotečka není tak pěkná jako tvoje, jahodo,ale nemám lívanečník
. takže pánvička....
-
Marciku -fotku určitě přihoď, už se těším
. Jsem ráda, že chutnalo. U nás i dospělákům
-
Dneska jsem udělala na zkoušku
a musím přiznat ,že jsem nečekala že bude dětem chutnat
. chutnalo jim a je to rychlovka když chcete sladké.
přidám zítra fotečku, jestli to nevadí
+bodík
-
Pre mňa novota, neznáme, určite úžasné...+
-
Připomínají mi mládí, doma jsme je dělávali také takhle
.Dávám bodík
-
Takto bramboráky smažím v lívanečníku někdy i já a moc mi chutnají. Pouze je osolím a nic víc nepřidávám. Dovedu si je představit i s takto osmaženým ovocem. Někde mažou bramboráky povidlama, nebo nasucho na plotně (železném kolečku na plynu) upečené, potřené máslem a pocukrované občas dělávám i já (zvyk z dětství)
+9
-
může to býti moc dobré +1
-
Mohlo by to byt dobre, asi vyzkousim. Takove veci se vzdy hodi. Zatim posilam 5. bodik.