Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Barszcz velikonoční

Každá země má své velikonoční tradice a pokrmy. Naši polští sousedé připravují velikonoční polévku barszcz, obdobu ruského boršče, z červené řepy a plnou zeleniny. Její příprava je sice zdlouhavější, ale výsledný pokrm za to určitě stojí.

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 230 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 200 min bez doby odležení

230 min (30 min příprava + 200 min tepelná úprava, bez doby odležení )

17. 3. 2014 10:20

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 254 kJ / 1 017 kcal
Bílkoviny33,88 g
Tuky8,52 g
Vláknina62,68 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,48 g
Sůl10,78 g
Sacharidy172,56 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Nadja Nadja

20. 3. 2014 00:06

gmptop: děkuji za info, ale ani nevím, kam bych to měla jet. :-S

magdalenka magdalenka

19. 3. 2014 19:00

Môj gmptop: Mám tiež rada, asi ako ty, ľahké a pôstne jedlá. Ale potom zákonite siahnem po slanine alebo pikantnej klobáse.:-D

gmptop gmptop

19. 3. 2014 16:23

Nadja: Na Čechách jsem je koupil jednou v Lídlu (sleva, nikdo to nechtěl). Jinak je kupuji v Auchan v Bialsku. Kdykoliv tam pojedeš,jsou hned vedle sušených hub. Ale doznávám,že tu v ČR s tím bude asi problém. Tak snad vyzkoušet sušené. Ale opravdu sušené, nikoliv ty navoskované matly co se prodávají pod názvem sušené švestky. Nemají žádnou chuť a čerti znají co to vlasně na tom povrchu je. ;-)

gmptop gmptop

19. 3. 2014 15:47

magdalenka:Majdalenka, moja. Co bylo v tej zelenině, tak pustilo do vývaru. Kromtoho do barszcziku se zelenina nedává. To už by jsme šli cestou boršče. Někdy dělám jen čistý barszcz vývar +šťáva z řípy.Lehké,postní. :-8

Nadja Nadja

18. 3. 2014 20:35

gmptop: ;-) na obrázky si počkáme, ale odpovědi na dotazy bych ráda znala dříve. Díky.

gmptop gmptop

18. 3. 2014 09:34

maiva: Velikonoční barszczyk bude o Velikonocích! Zato pierogy jsou minimálně třikráte do týdne. Nic tak vnoučky nepotěší jako pohled na zuřícího dědu, kterému se těsto lepí tam kde by nemělo a nelepí tamkde by mělo.
Tudíž vydržte do Velké noci, budou i vobrázky.

maiva maiva

17. 3. 2014 20:37

Nadja: Nadji, taky mi tak napadlo;-)

Nadja Nadja

17. 3. 2014 19:30

hosta: :-O polévku asi už snědli, nic nenechali, jen taštičky zbyly. Také jsem ji hledala.;-)

hosta hosta

17. 3. 2014 14:35

Ať koukám, jak koukám - nikde nevidím tu polévku, jen taštičky:-O. Nebo tomu špatně rozumím?

Nadja Nadja

17. 3. 2014 12:50

Neznám uzené švestky, nikdy jsem je neviděla prodávat, ani na netu jsem je nenašla, jen nějakou esenci:
http://www.dobra-cigareta.cz/dobracigareta/eshop/2...
:-? kam na ně chodíš? :-?

magdalenka magdalenka

17. 3. 2014 11:33

Dobre tomu rozumiem, že řípa sa už nevarí, len prehreje? Čiže je to zeleninový vývar s hubami a do toho řípu? Nie je škoda vyhodiť zeleninu, aspoň trochu vitamínov je možno v nej po 2-3 hodinách.
Foto taštičiek veľa nenapovie.:-))
Dík.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: barszczyk velikonoční recepty velikonoce 2014 recepty barscz barszczyk recept polévka barszczyk ostrý vývar z červené řepy s pirohy polévka barszcz barszczyk.pl polevka barscz barszczyk polévka recept na barszcz.pl barszcz z červené řepy recepty dortíčky majdalenky recept barszcz z cukrem barzscz polevka barszc barscz recept polévka z červené řepy barszcz barzscz recepty

Suroviny: řepa červená, cukr, sůl, uzené švestky, koření hřebíček, mrkev, petržel, celer, cibule, hříbky sušené, nať petrželová, česnek, vývar drůbeží, pepř bílý, ocet, sůl

TopRecepty.cz

Barszcz velikonoční

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v5nV