Plněné lívance

hosta Kuchařka: hosta

Sladká jídla 13 názorů

Suroviny

1/2 l kefíru (acidofilního mléka, podmáslí)
25 dkg polohrubé mouky
2-3 lžíce cukru
2 žloutky
špetka soli
rovná lžička jedlé sody
1 vanilkový pudink (prášek)
ze 2 bílků sníh
2 jablka (nahrubo postrouhané)
olej nebo máslo na smažení
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme všechny uvedené přísady a na vymazaný a rozpálený lívanečník lžící dáme menší množství těsta, položíme špetku - no, co se vám vejde mezi tři prsty - nudliček jablek a lžící dorovnáme dalším těstem, aby jablka byla zakrytá.

  2. Až se lívance propečou z jedné strany, opatrně obrátíme - mně se osvědčily dva příborové nože. Vzhledem k tomu, že mám sedmimístný lívanečník a měla jsem dost rozpálená kamna, byl to fofr, když mi došlo jablko, strouhal málem i pes.

Poznámka

Z uvedeného množství jsem udělala za chvilku třicet lívanců - nestačila jsem spočítat. Neumím moc pro dva vařit, zbytek půjde do mrazáku.

Možná jsem hledala špatně, ale nepovedlo se mi takovéto najít.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 374 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Plněné lívance

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Tohle musí být výborné - mám tady a často dělávám kefírové lívance (bez jablek), milujeme je a ta se těším i na tuhle obměnu:yes::yes:

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    To bych si s chutí dala Hosti, mám uloženo. Já mám sladké moc ráda :yes::yes::-p:-p:-K

    Odpovědět

  • vladi vladi

    ;-) dobrý receptík:yes:rychlovka pro mlsné jazýčky!!!:-*:-O:yes:

    Odpovědět

  • planeta planeta

    dobrý recept, dávám do oblíbených:yes:

    Odpovědět

  • Hella Hella

    hosta: No já si myslím, že zde uvedené recepty jsou tady správně. Pořád jsou to lívance plněné jablky a každý je jiný. Prostě jsou podobné..

    Odpovědět

  • Ewellina Ewellina

    Strouhám jablko rovnou do těsta :yes: Mňamka, udělám v sobotu, díky za připomenutí receptu .. máslíčko, skořice.. :-p

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Já osobně mám podobně recepty ráda, vždy si vyberu podle svého gusta a nemusím pracně vyhledávat. Pro mě je to přínosem. Jsou podobné, tudíž nejsou stejné. Někdy se stane, že jsou i stejné, což by se stávat podle mě nemělo.

    Odpovědět

  • hosta hosta(autorka receptu)

    Tak jsem poctivě pročetla všechny "podobné" recepty - no, podobné jsou asi tak, jako kdyby sem někdo dal pečené kuře a v podobných byla všechna kuřata zde vložená. Všechny recepty používají mléko, ne kefír (krom jediného, který Eliza hodnotila jako velmi nepovedený), já dávám polohrubou a ne hladkou mouku, navíc pudinkový prášek. Dovolím si navíc tvrdit, že jablka, která jsou uvnitř, sice mohou dohromady udělat podobnou chuť, ale první "kousnutí" je jiné, je to jako by byly plněné jablečnými povidly. Oladě jsou s droždím.

    Odpovědět

  • Hella Hella

    V Mezinárodní kuchařce to prezentují jako ruské národní jídlo a jmenuje se to Oladě. Není nutné se zdržovat extra přidáváním jablek, když je nastrouháš rovnou do těsta, ve výsledku to vyjde nastejno. Dělám dost často a sypu skořicovým cukrem. +4

    Odpovědět

  • srettka srettka

    Fajnovy napad:-):yes:

    Odpovědět

  • Dooga Dooga

    FANTAZIE. :-p:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta(autorka receptu)

    spagetka: no - vždyť já to mám recept po babičce:-))

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    To jsme snad měli naposled v dětství, :-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: lívance z jablek lívance recept fofr lívance lívance plněné jablky oladě bezlepkové lívance jak se smazi livance lívance do mrazáku livance z podmasli s jablky jablečné olade recept na lívance vsechno co mam rada - recept na lívance všechno co mám ráda recepty lívance jak smažit lívance kefirove livance s jablky kefírové lívance s jablkem lívance plněné s jablky lívance z jedlé sody oladě s jablky recept na lívanečník

Zapomněl/a jsem heslo