Baltašky

Suroviny

Na kynuté těsto:
mouka
cukr
kvasnice
mléko
žloutky
máslo
-----
maková náplň
máslo
med
ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Připravíte kynuté těsto, které máte osvědčené. Já dělám zásadně z hladké mouky a především postupem uvedeným v poznámce. Dvakrát kynuté těsto je pružnější, mastnější, lépe se s ním pracuje. Z tohoto těsta uděláte c o n e j m e n š í buchtičky s makovou náplní.

  2. Upečete hojně podmazané sádlem, překlopíte na druhý plech, pomažete rozpuštěným máslem s rumem.

  3. Přiměřené, nesnězené množství zchladlých buchet dáte na pařáček a nahřejete tak, jako napařujete knedlíky.

    Na talíři posypete nahrubo mletými ořechy a polijete máslem, rozpuštěným s medem

Poznámka od kuchařky

http://www.toprecepty.cz/recept/26110-dvakrat-kynu...

Na takto připravené buchtičky vzpomíná se slzou v oku manžel, prý mu je babička dělala za války, tehdy polité řepným sirupem :-)))a říkala jim baltašky

Alternativy k tomuto receptu

Komentáře k receptu Baltašky

  • Miroslav Miroslav(neregistrovaný)

    Sirob na buchtičky je k mání na toppotraviny.cz 2Kg za 455Kč, nebo v Německu v márketech Real 450g za 1,1E
    :-)

    Odpovědět

  • Vladislav Vladislav(neregistrovaný)

    hosta: Číbuz je u Smiřic. Hradec Králové.Tyto buchtičky se zde asi dělaly , že v okolí se pěstovalo hodně cukrové řepy.

    Odpovědět

  • Iveta Iveta(neregistrovaná)

    Něco hodně podobného nám dělávala babička, s bráchou jsme se pak o pár posledních buchtiček přetahovali :-))
    Díky za vzpomínku :-K

    Odpovědět

  • jirholu jirholu

    Kynuté buchty máme rádi a tyto vypadají moc dobře :-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(moderátorka)

    hosta: bude mi potešením...;-)
    U nás sa hovorí: "Aká matka, taká Katka..."
    (ste dobré obidve.)

    Odpovědět

  • hosta hosta(autorka receptu)

    magdalenka: přijďte všechny, upeču čerstvé:-D:-D

    Odpovědět

  • vladi vladi

  • vladi vladi

    :-p:yes:krásné buchétky-zkusím také jsem neznala "dvojí" kynutí.;-):-O:-p:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(moderátorka)

    hosta:môžem aj ja prísť?

    Odpovědět

  • hosta hosta(autorka receptu)

    maris: jen si koukejte přijet, kynuté buchétky dávám vždy hned zchladlé do mrazáku, jsou pak jak čerstvé, počkají na vás:-D:-D

    Odpovědět

  • maris maris

    hosta: jestli můžu poprosit, přibal do tašky baltašky i pro mě / stačí 2 kousky /;-):-p:-)), k Ivě to mám kousek, tak bych si doběhla;-):-)):-))
    Musí to být strašně dobré :yes::yes:+7
    Hledala jsem Čibuz - mělo by to být v Královohradeckém kraji:-), ale možná, že jich je víc.

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    tak, je uloženo, brzy bude spácháno:-8:-D:-D:-D:-D jo, jo, jo:-!:yes::-D;-)

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Ty jsou skvělé:yes:

    Odpovědět

  • isindy isindy

    hosta: moc povedené :yes: vnuk ti vzkazuje, at nám pošleš balíček jak na vojnu - a můžeš prý přidat i další mlaskominy, které ti z plechu upadnou :-8:-D...já už nějak to napaření zvládnu ;-) asi vás oba přijedu navštívit :-8 ...tradiční sekanou vynecháš, nahradíš baltaškami a nebudeš mít poťouchlé poznámky o dietě :-//

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Parádní buchétky, budou výborný Jitko:-p:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: makové buchtičky se sirobem buchtičky se sirobem buchty se sirobem makové buchtičky syrob z cukrové řepy buchtičky s mákem cukroví se sirobem makove buchty se sirobem příloha 1e buchticky s makem a sirobem buchty v sirobu recept syrob buchtičky s řepným sirupem makové buchtičky se siropem buchtičky baltašky buchtičky se sirupem buchtičky polité sirobem syrob z řepy recepty s řepným sirobem kynuté buchtičky s mákem polité medem