Pad Thai (thajské národní jídlo)
Recept ještě nebyl hodnocenKuřecí maso očistíme a nakrájíme na tenké plátky.Všechnu zeleninu (červenou cibuli, jarní cibulku, chilli papričky, česnek, zázvor) nakrájíme na tenké plátky a zázvor…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na tenké plátky.Všechnu zeleninu (červenou cibuli, jarní cibulku, chilli papričky, česnek, zázvor) nakrájíme na tenké plátky a zázvor…
Uvaříme pudink. Já ho dělám tak, aby se nepřipaloval, že dám do kastrolku trošku (asi půl deci- pokryji dno) vody, až začne vařit, naliji mléko, ve kterém je…
Postup Korpus: bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. Ale nejprve chvíli šleháme jen bílky a pak až se udělá pěna, teprve přidáme pomalu cukr. V jiné míse šleháme…
Všechny suroviny důkladně smícháme v lité těsto, které rozprostřeme do pečícím papírem vyloženého pekáče.Dáme do trouby vyhřáté na 180 st. a pečeme cca 35 minut.Pokud…
Suroviny na těsto smícháme a necháme na vále a necháme odležet asi 30 min.Odleželé těsto vyválíme na větší plát, vložíme do formy a povytáhneme nad formu.Tvarohovou…
Suroviny na těsto smícháme a necháme na vále a necháme odležet asi 30 min.Odleželé těsto vyválíme na větší plát, vložíme do formy a povytáhneme nad formu.Tvarohovou…
Ředkvičky nakrájíme na jemné plátky a naskládáme do sklenic.Smícháme vodu, ocet, cukr a sůl. Pro chuť můžeme přidat lžičku medu. Promícháme a přivedeme k varu. Odstavíme…
Nadýchaná piškotová roláda s jemným pudinkovým krémem patří mezi českou klasiku. Chutná skvěle a vypadá ještě lépe. Připravit ji můžete jen tak ke kávě, ale i jako…
Všechny ingredience na těsto řádně promícháme a rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem.Navrch rozetřeme umíchaný tvaroh a posypeme hustě ostružinami.Pečeme na 180-…
Vepřové plátky naklepeme do široka, osolíme, položíme plátek anglické slaniny a na to po kousku vařeného vejce, okurky, špalíček uzeniny nebo kousek párku, slaninu a…
Smícháme prosátou hladkou a celozrnnou žitnou mouku se solí, uděláme důlek, tam dáme cukr, část vlažné vody a rozdrobíme droždí.Chvíli necháme a až droždí vzejde,…
Přebytky ze zahrádky uchováváme konzervováním. Tuto směs zeleniny pak můžeme použít jako základ dalších jídel, jako přílohu nebo jako zeleninový salát. Zachovat vitamíny…
Nejen oku, ale i chuti lahodící osvěžující dezert je tento citronový dort, na kterém si pochutnáte hlavně v létě. Vespod se skrývá piškot a na něm leží bohatá vrstva…
Když zavoní vanilkový pudink, zaútočí na naše smyslové buňky a okamžitě vyvolá vzpomínky z dětství. Pudink společně s ovocem a piškoty je také ideální náplní pohárů. A…
K létu neodmyslitelně patří ovocné koláče, do kterých využijeme sezónní ovoce. Tento koláč vám určitě zachutná. Na výborné vláčné tvarohové těsto patří bohatá vrstva…
Vejce se ušlehají, přidá se cukr, olej, vanilka, pudinky a prášek do pečiva. Pečeme ve vymazané a vysypané formě.
Ze surovin se podle přísných pravidel, receptů, tajných kulinářských kouzel a bůhví čeho ještě, tvoří pro mě neskutečné tvary, které se různě pečou, šlehají, míchají,…
1) Banány s trochou mléka rozmixujeme, poté přidáme zbytek mléka a ostatní ingredience a ještě chvíli mixujeme.
Těsto: 1) V míse vyšleháme vajíčka s cukrem do pěny, poté za stálého míchání pomalu dáváme olej. Dále pak postupně přidáme ostatní suroviny v uvedeném pořadí. Těsto: 2)…
V míse smícháme sypké suroviny - mouku, sůl, pudinkový prášek, prášek do pečiva a cukr.V jiné misce rozšleháme mléko s vajíčkem a olejem.Pak obsah obou misek smícháme,…
Jablka oloupejte a nahrubo nastrouhejte. V hrnci rozehřejte máslo, přidejte jablka, koření a cukr dle chuti a společně poduste, dokud jablka nezměknou a nezhoustnou.…
Jablka oloupejte a nahrubo nastrouhejte. V hrnci rozehřejte máslo, přidejte jablka, koření a cukr dle chuti a společně poduste, dokud jablka nezměknou a nezhoustnou.…
Máslo rozpustíme, smícháme s hladkou moukou a vejci, přidáme mléko, vanilkový cukr, prášek do pečiva. Všechny suroviny našleháme a pečeme vafle.
Zelí slijeme, vymačkáme šťávu a překrájíme na menší kousky. Cibulku nakrájíme, kukuřici scedíme.Všechno společně promícháme a dochutíme. Necháme uležet. Salát se může…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Na krájení musíte jít zostra aneb Víte, jak vybrat do kuchyně dobrý nůž, který vydrží dlouho?
Recepty z třešní: Naučte se tradiční bublaninu jako od babičky a další dobroty
Jak nařezat špekáčky, aby se dokonale propekly a nespálily? K nejlepším metodám patří ježek nebo chobotnice