Maková kynutá buchta
Recept ještě nebyl hodnocenTuto kynutou buchtu naplníme výbornou makovou náplní, kterou ovoníme skořicí a perníkovým kořením. Kynuté těsto rozválíme, potřeme makovou náplní a upečeme ve formě na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tuto kynutou buchtu naplníme výbornou makovou náplní, kterou ovoníme skořicí a perníkovým kořením. Kynuté těsto rozválíme, potřeme makovou náplní a upečeme ve formě na…
Tato polévka potěší výbornou sladkokyselou chutí. Nejprve na olivovém oleji restujeme šalotku a česnek. Přidáme vývar, pasírovaná a loupaná rajčata a povaříme. Na závěr…
Kapustičky lze buď nesnášet od školní jídelny, nebo mít štěstí a potkat recept podobný tomuto. Nesmí být rozvařené, naopak mají být příjemně nasládlé a křupavé. Chuť je…
Topinky má každý rád! Nejen z nostalgie, ale také pro jejich snadnou přípravu, skvělou chuť a spoustu variant. Takto upravené, doplněné směsí kuřecího masa a zeleniny,…
Vepřová krkovice, která si chvíli poležela v jogurtové marinádě zkřehne a bude při úpravě rychle hotová. Položte ji na orestovanou zeleninu připravenou na skus a doplňte…
Usmažit palačinky je tak jednoduché, že ho zvládnou amatéři i děti. Podávat je můžeme ke snídani, nebo jen tak, když nás honí mlsná. Je na chuti každého, čím si je…
Tento koláč získá po citronové kůře svou krásně žlutou barvu a vůni, po šťávě pak příjemnou nakyslou chuť. Tento koláč stačí jen ozdobně pocukrovat, žádná poleva již…
Saláty patří mezi oblíbené lehké obědy nebo večeře. Příjemně pikantní zálivka ze zakysané smetany, smažená cibulka navrchu, dodá zeleninovému salátu se dvěma druhy sýrů…
Překvapte rodinu nebo přátele svěžím citronovým krémem ochuceným vaječným koňakem. Jeho chuť skvěle doplňuje sladký ovocný sirup a jemná zakysaná smetana. Na zdobení…
Pomalý hrnec vaří za nás. Díky moderním technologiím už nemusíme stát u plotny a můžeme využít čas jinak. Takto upravené papriky mají pozitivní účinky na naše zdraví a…
U bábovky se občas stane, že je těsto příliš suché. S tímto receptem se toho bát nemusíte. Řecký jogurt zajistí, že je bábovka vláčná a měkká. Díky skořici krásně voní a…
Pokud máte velkou úrodu švestek, vyzkoušejte z nich připravit tento vynikající sirup. Na přípravě není nic složitého a stačí vám jen pár surovin. Sirup si vychutnáte…
Čeká vás vzácná návštěva a vy přemýšlíte, co na takovou slávu uvařit? Vyzkoušejte tento recept na dušenou hovězí pečeni, která má údajně tradici v německém Kolíně.…
Roláda z jemného piškotového těsta, které v sobě nese osvěžující chuť citrusové kůry. Náplní je pak lahodný tvarohový krém se smetanou a čokoládou. Zní to velmi lákavě.…
V zimě potřebujeme nahnat spousty vitamínů a nejjednodušší cesta vede přes zdravé a chutné zeleninové saláty. Zelí, řepa, mrkev, cibule, to jsou suroviny, které k výrobě…
Do hrnce dáme pokrájenou slaninu (pokud je dost prorostlá, ani nepotřebujeme sádlo, pokud ne, vložíme kousek sádla) a necháme vysmažit. Poté zasypeme nadrobno pokrájenou…
Všechny sypké ingredience smícháme.Oloupeme a nahrubo postrouháme jablka, která zakápneme citronovou šťávou a lehce posypeme skořicí, smícháme.Do máslem vymazané nádoby…
Utopenci jsou klasika, na kterou má každý svůj vlastní recept. Někdo je krájí na kolečka, jiný pouze prořezává. Uvažujete-li o jejich přípravě, můžete vyzkoušet…
Utopenci jsou klasika, na kterou má každý svůj vlastní recept. Někdo je krájí na kolečka, jiný pouze prořezává. Uvažujete-li o jejich přípravě, můžete vyzkoušet…
Brambory oloupeme a nastrouháme najemno, vymačkáme vodu a přidáme ostatní suroviny. Dobře promícháme.Maso naklepeme a osolíme.Na pánvi rozehřejeme olej a dáme 2-3 lžíce …
Připravíme marinádu do které dáme nakrájené maso na menší kostky a cibuli na měsíčky. Uložíme do lednice nejméně na dvě hodiny.Pánev rozehřejeme na větší teplotu,…
Rozpustíme máslo a opečeme na kostičky nakrájenou slaninu. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a když zesklovatí, vmícháme papriku.Po zamíchání přidáme mouku, orestujeme…
Kuřecí prsa potřeme ze všech stran jogurtem a dáme v uzavřené misce do chladu na 30 minut. Zatím očistíme cibuli a nakrájíme na měsíčky, mrkev na nudličky, fazolky…
Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a dobře propracujeme. Těsto zabalíme do sáčku a dáme do lednice ztuhnout.Tvaroh ušleháme se žloutky, cukrem, pudinkem, mlékem nebo…