Omáčka nejen na špagety
Recept ještě nebyl hodnocenOmáčka nejen na špagety je univerzální a lahodný doplněk, který obohatí jakýkoliv pokrm. Tato omáčka se skvěle hodí nejen na těstoviny, ale také na pizzu, k masu či…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Omáčka nejen na špagety je univerzální a lahodný doplněk, který obohatí jakýkoliv pokrm. Tato omáčka se skvěle hodí nejen na těstoviny, ale také na pizzu, k masu či…
Mechové dorty se těší stále větší oblibě a tak vznikl nápad, upéci z téhož těsta i tyto minidortíčky. Budou pro svou barvu výraznou ozdobou na vašem svátečním stole. Jak…
Křupavé kousky celeru jsou pečlivě naloženy ve sladkokyselém nálevu, který jim dodává jemnou pikantnost a příjemnou sladkost. Ideální k masu, do salátů, na ozdobu…
Drobenkové koláče stále frčí, proto nesmíme být pozadu a máme pro vás recept na koláč s pudinkem a ovocem. Ovoce použijte dle libosti, pudinkovou náplň můžete vyměnit za…
Drobenkové koláče stále frčí, proto nesmíme být pozadu a máme pro vás recept na koláč s pudinkem a ovocem. Ovoce použijte dle libosti, pudinkovou náplň můžete vyměnit za…
Zpracování vnitřností je v české kuchyni opomíjenou záležitostí. Mnohé hospodyňky ani neznají jejich využití. Ale naše babičky věděli, jak rychle a nenáročně z nich…
Z bohaté švestkové úrody se dá připravit ledacos. Jistě také nějaká část padne na povidla nebo, jako v tomto receptu, na klevela. Vypeckované švestky nechejte přes noc…
Maso očistíme, nakrájíme na menší kostky. Na oleji osmažíme dozlatova nadrobno nakrajenou cibuli, přidáme maso, sůl, pepř. Maso necháme zatahnout, přidáme rajský…
Rýmovník (Plectranthus argentatus) je rostlina, která se stále více dostává do obecného povědomí. Jedná se totiž o účinnou léčivku, jež pomáhá především při dýchacích…
Tříbarevný řez je pečený moučník, který se skládá ze dvou vrstev těsta, tmavého a světlého. Mezi tyto vrstvy pak patří tvarohová náplň, do které, podle své chuti, můžete…
Pizza šneci z kynutého těsta nesmí chybět na žádné oslavě, podávat je můžete i jako studenou večeři. Chuťovka se šunkou, sýrem a kečupem si svojí chutí podmaní nejen…
Fazolky na smetaně patří k pokrmům, které se u nás připravují po generace. Zelené lusky se krátce povaří v tlakovém hrnci, poté se zalijí smetanou a dochutí octem a…
Palačinky jsou klasika, kterou milují nejen děti. Můžeme je připravovat na sladko či na slano a kombinovat se vším možným. Dnes použijeme méně tradiční těsto, které je…
Muffiny jsou oblíbeným moučníkem zejména dětí, ale nepohrdnou jimi ani dospělí. Tento recept je z dílny slavného šéfkuchaře a přináší skvělou kombinaci hrušek a hořké…
Knedlíky neodmyslitelně patří do české kuchyně. Navíc domácí jsou nepřekonatelné. Nadýchané a vyjdou samozřejmě i levněji, než kupované. Podle tohoto receptu se povedou…
Jednoduchá výborná buchta, která voní skořicí a povidla dodají vláčnost. Je rychlá, vše jen smícháme a pečeme. Skvěle se hodí k nedělní kávě, nebo na svačinu. Poléváme…
Vyzkoušejte tento jednoduchý, voňavý recept a potěšte své děti či vnoučata dobrotou plnou vitamínů. Recept je variabilní, dávku můžete rozdělit na díly a do každého…
Málokdo by odolal na talíři zlatavým buchtičkám s chutnou vanilkovou omáčkou. Pokud by přesto na plechu nějaké buchtičky zbyly, dají se schovat na později třeba v…
Málokdo by odolal na talíři zlatavým buchtičkám s chutnou vanilkovou omáčkou. Pokud by přesto na plechu nějaké buchtičky zbyly, dají se schovat na později třeba v…
Samotný název tohoto pokrmu je vlastně ruskou zkomoleninou označení peľnjaň, což znamená „chléb ve tvaru ucha“. Pelmeně jsou ruským národním jídlem. Jde o vařené drobné…
Upečte tuto jednoduchou, rychlou buchtu, která chuťově připomíná hanácké koláče. Připravte ji z nekynutého těsta a tvarohovo-pudinkové náplně. Na tuto náplň poklaďte…