Vafle
Recept ještě nebyl hodnocenK přípravě domácích vaflí potřebujete pouze vaflovač a pár surovin. Křupavé na povrchu a uvnitř vláčné, takové jsou výborné vafle, které můžete podávat třeba ke snídani.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
K přípravě domácích vaflí potřebujete pouze vaflovač a pár surovin. Křupavé na povrchu a uvnitř vláčné, takové jsou výborné vafle, které můžete podávat třeba ke snídani.…
Sýrová polévka krásně zasytí a ohřeje. Neplatí tu ale pravidlo, že čím víc sýra, tím líp, protože zase nechceme vytvořit polévkové fondue. Pochutnejte si na ní s…
Nepečené cukroví je velmi oblíbené, dělá se až na poslední chvíli a většinou se sní nejdříve. Vyzkoušejte tatrankové kuličky, které překvapí svojí křehkostí a křupavostí…
Vsaďte na poctivé české obiloviny a užijte si příjemnou chuť křupavého a nadýchaného pečiva. Žitný rohlík vás nejen dostatečně nasytí, ale také dodá dostatek energie!…
Vánoční ořechové škebličky jsou elegantním cukrovím, které zaujme na první pohled i ochutnání. Křehké těsto s ořechovou náplní se díky svému tvaru připomínajícímu…
Snadný křehký koláč s jablečnou náplní přijde k chuti kdykoliv vás honí mlsná. Nakrájený na úhledné řezy vypadá moc hezky. Chutná skvěle čerstvě upečený, do druhého dne…
Snadný křehký koláč s jablečnou náplní přijde k chuti kdykoliv vás honí mlsná. Nakrájený na úhledné řezy vypadá moc hezky. Chutná skvěle čerstvě upečený, do druhého dne…
Fish and chips je oblíbený pokrm rychlého občerstvení ve Velké Británii. Ryba smažená v nadýchaném těstíčku se podává se silnými bramborovými hranolky. Díky kontrastu…
Co by to bylo za svatbu bez lahodných domácích koláčků. Můžete je dělat prťavoučké, větší nebo ještě větší. Nahoru použijte švestková povidla, nebo vyzkoušejte třeba…
Velmi chutný svačinový salát vytvoříte jednoduchým smícháním několika druhů kořenové zeleniny, papriky a jablka. S dochucením si můžete pohrát a spolu s kvalitním, třeba…
Františky, známější pod názvem Švýcarky, jsou oblíbeným kynutým pečivem. Jejich příjemná skořicová chuť a postupně se odlupující těsto vás určitě dostane. Záleží jen na…
Nadýchané langoše, smažené dozlatova a potřené česnekem – klasika, která nikdy nezklame. Domácí langoše si můžete vychutnat s kečupem, sýrem, zakysanou smetanou, nebo na…
Smetanové zeleninové omáčky jsou stálice naší kuchyně. Oblíbené a velmi často připravované. Jejich přípravu můžete zjednodušit použitím vyladěné koupené sterilované…
Buchta jako od babičky, která vás vrátí do dětství. Tento jednoduchý a rychlý recept je skvělou příležitostí jak využít zapomenuté marmelády. Marmeláda v těstě pečením…
Mleté maso je oblíbené i díky své rychlé přípravě. Pokud ho uvaříte s touto smetanovou omáčkou z kořenové zeleniny a na talíři doplníte knedlíkem, získáte jídlo velmi…
Málokdo by odolal na talíři zlatavým buchtičkám s chutnou vanilkovou omáčkou. Pokud by přesto na plechu nějaké buchtičky zbyly, dají se schovat na později třeba v…
Málokdo by odolal na talíři zlatavým buchtičkám s chutnou vanilkovou omáčkou. Pokud by přesto na plechu nějaké buchtičky zbyly, dají se schovat na později třeba v…
Urodilo se vám letos hodně jablek? Připravte z nich povidla a máte vystaráno na celou zimu. Povidla můžete použít jako sladkou pomazánku na pečivo, palačinky nebo jako…
Kuřecí v rajčatové omáčce je lahodný pokrm, který spojuje šťavnaté kousky kuřecího masa s bohatou a aromatickou rajčatovou omáčkou. Rajčatová omáčka, obohacená o bylinky…
Pikantní pomazánka, která je výborná na chlebíčkách i jednohubkách. Proč se jí říká Sloní mls (Sloní žrádlo), to úplně nevíme. Možná proto, že se jí vždycky sní na…
Utřeme žloutky s cukry a olejem. Ušleháme sníh. Do žloutkové směsi přidáváme mouku s práškem do pečiva a zlehka vmícháme sníh.Vymažeme formu a vysypeme kokosem. Nalijeme…
Nejprve maso naložíme aspoň den dopředu do marinády z oleje, soli, pepře a bylinek. Připravíme větší kastrol a rozehřejeme olej. Na něm zprudka osmahneme maso ze všech…
Pokud chcete, aby se těsto na závin krásně vyvalovalo, přidejte do něj lžíci octa, tak jako v tomto receptu. Závin můžete naplnit třeba strouhanými jablky, plátky hrušek…
Pokud chcete, aby se těsto na závin krásně vyvalovalo, přidejte do něj lžíci octa, tak jako v tomto receptu. Závin můžete naplnit třeba strouhanými jablky, plátky hrušek…