

Zelí s červenou řepou
Doba přípravy: 1 hod 45 min 15 sklenic Zavařeniny 4 názory
Suroviny
- 5 kg hlávkové zelí
- 5 kg červené řepy
- 1 kg cibule na kolečka
- 4 dcl oleje
- Nálev - povařit (10 min):
- 1 l octa
- 3 l vody
- 50 dkg cukru
- 6 lžic soli
- kmín
Postup přípravy receptu
Červenou řepu uvaříme v celku ve slané vodě, vychladlou oloupeme a nakrájíme na 1/4.
Nakrouháme zelí a nastrouháme uvařenou červenou řepu, promícháme s olejem.
Plníme do připravených sklenic, zalijeme nálevem. Sklenice uzavřeme a sterilujeme 40 min při 90°C.
Poznámka
zelí s řepou do sklenic příliš nepěchujeme, tak akorát
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 139 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Zelí s červenou řepou
-
Jiřičko, nauč se číst. J
-
Také dělávám sterilované zelí s křenem, je to hříšně rafinovaná a chutná kombinace.
-
Už ho vidím. Omlouvám se.
-
V postupu nevidím ten olej. Má se do každé sklenice přidat nebo ho mám nalít do hotového nálevu. Děkuji. Nevím jak to vše letos zvládnu. Je tady takových dobrot. Já nakládám č. řepu s křenem. Je to také moc dobré, hlavně k masíčku.J.