Lenčina rajská polévka

Polévky Doba přípravy: 45 minut příprava 6 názorů

Polévky Doba přípravy: 45 minut příprava 6 názorů

Suroviny 4 porce

1 malá cibule
3 rajčata
konzerva rajčat
1 PL másla
řapíkatý celer (kousek)
sůl a pepř
bobkový list
nové koření
bujón
rajčatová šťáva -1 litr
cukr na dochucení podle potřeby
jíška světlá dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Na másle osmahneme cibuli, celer, přidáme nakrájená rajčata a společně restujeme.

  2. Přidáme všechno koření, bujón a rajčata v konzervě. Trochu restujeme. Můžeme přisladit cukrem.

  3. Jak rajčata pustí šťávu, zalejeme rajčatovou šťávou a přidáme ještě trochu vody.
    Vaříme asi půl hodiny. Vyjmeme bobkový list a kuličky nového koření.

  4. Pak všechno rozmixujeme a dohustíme jíškou.

Poznámka od kuchařky

Jako zavářku používám nejčastěji těstoviny do polévky nebo rýži. Ty uvařím zvlášť a pak přidám do hotové polévky. Jako tip je dobré do talíře nastrouhat sýr. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu Lenčina rajská polévka