Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rebarborový čtyřpatrový koláč

Pomalu přichází sezona rebarbory a pokud tápete, co z ní připravit, pak vsaďte na koláč s ořechovým krémem a tvarohovou polevou. Jeho příprava je sice pracnější, ale výsledek za to stojí.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dendys Dendys

Náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 80 min Doba tepelné úpravy: 70 min

150 min (80 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 311 kJ /
4 616 kcal
Bílkoviny112,53 g
Tuky241,15 g
Vláknina40,50 g
Cholesterol 1,87 g
Sodík 704 mg
Sůl1,43 g
Sacharidy478,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vypracujeme základné cesto a vyložíme ním formu. Forma musí mať rozmer približne 28 cm a výšku minimálne 5 cm. Cestom vyložíme aj okraje formy. Krok 2: Pomleté orechy vymiešame dohladka s maslom, múkou, cukrom a vajcom, natrieme na cesto (surové - nepredpekáme), posypeme pár lyžicami sladkej strúhanky a rovnomerne rozložíme vrstvu na kúsky nakrájanej rebarbory. Krok 3: Cukor, vajcia, kyslú smotanu, tvaroh vymiešame a rovnomerne nalejeme na rebarboru. Trochu potrasieme formou, aby poleva zatiekla medzi rebarboru. Krok 4: Pečieme v rúre vyhriatej najskôr na 200°C 15 minút, potom teplotu znížime na 170°C a pečieme ešte 55 minút.

TIP: Jak zpracovat rebarboru - oblíbené recepty

Zveřejněno 9. 5. 2021

Poznámka autorky Dendys

Veľkosť formy je naozaj veľmi dôležitá. Je možné použiť aj štvorcovú formu, ale výšku je potrebné dodržať.

Recept pochádza z nemeckého časopisu, z čias, keď sa časopisy "Mein shoner garden" požičiavali a kopírovali ako veľká vzácnosť. Toľkokrát bol prefotený, prepísaný, až sa stratil. Recept som opäť našla v pozostalosti po maminke, ktorá si všetky dobré recepty prepisovala do zošita. Vždy s poznámkou od koho recept má a či je výborný alebo len veľmi dobrý. Aj keď je s týmto múčnikom veľa práce, patrí medzi "výborné".

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborový čtyřpatrový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EzWW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborový čtyřpatrový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EzWW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Děkuji, právě peču a už teď pri výrobě to vypadá fantasticky <3

Mouku hladkou, ořechy vlašáky a sušenky - detské kulaté piškoty. Ať chutná ! :-)

Dobrý den, chci se zeptat jakou mouku, sušenky a ořechy na tento koláč používáte? Všech těchto ingrediencí je více druhů a ráda bych ho udělala opravdu podle původního receptu. Děkuji

Suroviny:
cukr, máslo, mouka hladká, vejce, vanilka, sůl, ořechy vlašské, máslo, mouka hladká, cukr, vejce, strouhanka, cukr, mouka, vejce, smetana, tvaroh jemný, rebarbora

Přidat fotografie receptu