Rebarborový čtyřpatrový koláč
Pomalu přichází sezona rebarbory a pokud tápete, co z ní připravit, pak vsaďte na koláč s ořechovým krémem a tvarohovou polevou. Jeho příprava je sice pracnější, ale výsledek za to stojí.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 311 kJ / 4 616 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 112,53 g |
Tuky | 241,15 g |
Vláknina | 40,50 g |
Cholesterol | 1,87 g |
Sodík | 704 mg |
Sůl | 1,43 g |
Sacharidy | 478,53 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vypracujeme základné cesto a vyložíme ním formu. Forma musí mať rozmer približne 28 cm a výšku minimálne 5 cm. Cestom vyložíme aj okraje formy.
Krok 2: Pomleté orechy vymiešame dohladka s maslom, múkou, cukrom a vajcom, natrieme na cesto (surové - nepredpekáme), posypeme pár lyžicami sladkej strúhanky a rovnomerne rozložíme vrstvu na kúsky nakrájanej rebarbory.
Krok 3: Cukor, vajcia, kyslú smotanu, tvaroh vymiešame a rovnomerne nalejeme na rebarboru. Trochu potrasieme formou, aby poleva zatiekla medzi rebarboru.
Krok 4: Pečieme v rúre vyhriatej najskôr na 200°C 15 minút, potom teplotu znížime na 170°C a pečieme ešte 55 minút.
Zveřejněno 9. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rebarborový čtyřpatrový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EzWW
Moje poznámka
Rebarborový čtyřpatrový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EzWW
Nejnovější recepty
Pikantní nudličky z vepřové pečeně
Přidáno před 3 hodinami
Pomazánka z červené čočky
Přidáno před 18 hodinami
Jehněčí na česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 20 hodinami
Salát z černé čočky
Přidáno 22. 1. 2025 07:00
Salát ze syrové červené řepy s majonézou
Přidáno 21. 1. 2025 16:46
Kuřecí prso s kari, dušenou kedlubnou a avokádem
Přidáno 21. 1. 2025 15:07
Přečtěte si
Nejnovější články
Banánky v čokoládě z mrazáku podle Terezy z Peče celá země: Jednoduchý recept zvládne každý, výsledek je lepší než originál
Jakou mouku na štrúdl? Jen s jednou dosáhnete dokonalé konzistence, pak už záleží jen na vás, jakou zvolíte náplň
Devět způsobů, jak zahustit polévku bez mouky: Skvělé jsou pohanka, jáhly i luštěniny, tvrdý sýr dodá další rozměr chuti
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Farářská polévka / zeleninová s vaječnými nočky
LenkaKK před 11 minutami
Bramborové šišky
Lennulinka před 37 minutami
Plátky panenky na másle
Lennulinka před 38 minutami
Krkonošské kyselo
Moanka před 45 minutami
Kuřecí kousky na paprikách
Moanka před 49 minutami
Rychlá buchta z jablečného pyré
Brumaire před 1 hodinou
Čočka na kyselo
esindler@seznam.cz před 1 hodinou
Jednoduché vynikající langoše
hahaha před 2 hodinami
Sachr dort z jablek
Fitulka před 4 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Nikaba před 16 hodinami
Suroviny:
cukr,
máslo,
mouka hladká,
vejce,
vanilka,
sůl,
ořechy vlašské,
máslo,
mouka hladká,
cukr,
vejce,
strouhanka,
cukr,
mouka,
vejce,
smetana,
tvaroh jemný,
rebarbora
Komentáře (3)