Dortík s citrónovou příchutí a mandarinkami
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 6 481 kJ / 1 549 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,11 g |
Tuky | 95,87 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 707 mg |
Sodík | 467 mg |
Sůl | 1,17 g |
Sacharidy | 102,95 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 5. 2021 09:36
13. 5. 2021 09:33
Jahody?
Tak určitě
13. 5. 2021 08:39
Tak to musím vyzkoušet.
Veronika.Hrozna
Já u bramboráků sliju vodu, nechám usadit škrob, který vrátím do brambor a mouky dám jen tolik, aby těsto nebylo řídké a drželo pohromadě. Brambory jsou opravdu rozdílné a určitě nelze potřebu mouky udávat ve váhovém poměru, tady to chce skutečně od oka a s citem. Když odlévám vodu, nepřidávám ŽÁDNÉ mléko, to by bylo kontraproduktivní. Černání brambor bez mléka? Brambory valnou většinou nečernají, stává se mi to opravu zřídka, jak se říká, jednou za uherský rok!
magdalenka:
Rozhodně nejsem notorický výrobce domácích nudlí, ale párkrát jsem to již zkusila, s hladkou i hrubou moukou. Nakonec jsme se doma usnesli, že nudle z polohrubé mouky jsou nejlepší!
13. 5. 2021 08:30
13. 5. 2021 08:30
Brambory jsou kvality všelijaké a nikdo netuší, jestli označení typu brambor na obalu, odpovídá obsahu. Takže aby těsta netekla, nebyla lepivá, i při malém množství přimíchané mouky, používám polohrubou mouku. U hladké mouky je potřebné větší množství a má to dle mne vliv na chuť - cítit více mouku, než brambory.
13. 5. 2021 08:24
Tak hlavně vyzkoušjte tu citrónovou náplň. Myslím, že by se do ní hodily i čerstvé jahody, maliny nebo meruňky a taky borůvky.
13. 5. 2021 08:20
13. 5. 2021 08:19
Dajda, tento tvoj dortík bude, hlavne v lete, príjemne osviežujúci. Už aby tu bolo.
13. 5. 2021 08:15
Prosím co doplnit? Ty bramboráky nejspíš ne!
13. 5. 2021 08:13
13. 5. 2021 08:10
12. 5. 2021 21:22
12. 5. 2021 19:50
Člověk peče čtvrt století něco z hladké mouky a po čtvrt století najednou přešaltuje na hrubou a vydrží mu to dalších 20 let! Já jsem učinila nedávno takovou zkušenost s bramboráky. Z nouze jsem je udělala z polohrubé mouky a připadaly mi daleko lepší. Fakt ale je, že jsme koupili výjimečně dobré brambory. Takže je otázkou, čím to opravdu bylo.
12. 5. 2021 19:41
12. 5. 2021 19:31
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 2 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno před 8 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 11 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 14 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 14 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dietní pažitková omáčka s bramborovým základem
TondaJ uvařila před 46 minutami
Vepřová panenka s vínem a medvědím česnekem
Tynushka12 uvařila před 1 hodinou
Polštářkový koláč
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Janee uvařil před 2 hodinami
Škvarkovo-cibulový chléb
Dolucie uvařila před 2 hodinami
Slané tyčinky s Ementálem
olik16 uvařila před 4 hodinami
Tvarůžková směs na topinky
kulaslf uvařila před 4 hodinami
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 6 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 7 hodinami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 8 hodinami
Další recepty
Suroviny: vejce, mouka polohrubá, cukr vanilkový, prášek do pečiva, olej, voda, kůra citronová, tvaroh jemný, mléko, máslo, pudink, cukr citronový, kompot mandarinkový, želé dortové, cukr
Dortík s citrónovou příchutí a mandarinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NMW2
20 názorů