Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dortík s citrónovou příchutí a mandarinkami

Hodnocení receptu je 5,0 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

11. 5. 2021 18:41

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 481 kJ / 1 549 kcal
Bílkoviny67,11 g
Tuky95,87 g
Vláknina3,00 g
Cholesterol 707 mg
Sodík 467 mg
Sůl1,17 g
Sacharidy102,95 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Dajda Dajda

13. 5. 2021 09:36

casino: ... zvláště jestli se Vám červenají na zahrádce:-!

casino casino

13. 5. 2021 09:33

Dajda:
Jahody?
Tak určitě:yes:

Dajda Dajda

13. 5. 2021 08:39

Eja57: :-O
Tak to musím vyzkoušet.

Veronika.Hrozna
Já u bramboráků sliju vodu, nechám usadit škrob, který vrátím do brambor a mouky dám jen tolik, aby těsto nebylo řídké a drželo pohromadě. Brambory jsou opravdu rozdílné a určitě nelze potřebu mouky udávat ve váhovém poměru, tady to chce skutečně od oka a s citem. Když odlévám vodu, nepřidávám ŽÁDNÉ mléko, to by bylo kontraproduktivní. Černání brambor bez mléka? Brambory valnou většinou nečernají, stává se mi to opravu zřídka, jak se říká, jednou za uherský rok!

magdalenka:
Rozhodně nejsem notorický výrobce domácích nudlí, ale párkrát jsem to již zkusila, s hladkou i hrubou moukou. Nakonec jsme se doma usnesli, že nudle z polohrubé mouky jsou nejlepší!

Eja57 Eja57

13. 5. 2021 08:30

magdalenka: jj, hladkou na linecké apod., jinak polohrubou na skoro vše, jisku, obaleni řízku apod.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

13. 5. 2021 08:30

Dajda: Na všechna pečení a vaření z bramborového těsta používám mouku polohrubou. Stejně, jako na bramboráky.
Brambory jsou kvality všelijaké a nikdo netuší, jestli označení typu brambor na obalu, odpovídá obsahu. ;-) Takže aby těsta netekla, nebyla lepivá, i při malém množství přimíchané mouky, používám polohrubou mouku. U hladké mouky je potřebné větší množství a má to dle mne vliv na chuť - cítit více mouku, než brambory.

Dajda Dajda

13. 5. 2021 08:24

Eja57: V pořádku. Já jsem to ještě upravila na 180 až 200 stupňů. Přece jenom každá trouba je jiná. Když se přestěhuji na léto na venkov, kde je starší sporák, žádná trouba s horkovzduchem, mám půlku prázdnin moučníky buď dobře vypečené nebo napůl sirové, než si zvyknu na jinou troubu. A když si zvyknu, tak léto končí a já se zase stěhuju "domů" a zvykám si znova! :-D

Tak hlavně vyzkoušjte tu citrónovou náplň. Myslím, že by se do ní hodily i čerstvé jahody, maliny nebo meruňky a taky borůvky.

Eja57 Eja57

13. 5. 2021 08:20

Dajda: jak pečeme. Na kolik. Už jsem to bez dovoleni:omg: do receptu vložila:-K

magdalenka magdalenka

13. 5. 2021 08:19

Dajda,hospodyne, od istej doby v kuchyni vôbec nepoužívam hrubú múku. Miesto nej som prešla na polohrubú. Dlho som bývala v zahraničí, tam hrubá múka neexistovala. Veselo z polohrubej robím knedle aj nudle, aj zásmažku, obaľujem rezne, do bramborákov a pod.. Hladkú používam na chlieb alebo jemný múčnik, do kysnutých buchiet a koláčov miešam hladkú s polohrubou (metóda "od oka"). Mám dojem, že ak prevláda hladká, cesto je mäkšie.
Dajda, tento tvoj dortík bude, hlavne v lete, príjemne osviežujúci. Už aby tu bolo.

Dajda Dajda

13. 5. 2021 08:15

Eja57: Určitě mnohem více než některé jiné komentáře! A jsou tam praktické poznatky. :yes:

Prosím co doplnit? Ty bramboráky nejspíš ne! :-D

Eja57 Eja57

13. 5. 2021 08:13

hospodyne: pche...je to k věci? Je :-!

Eja57 Eja57

13. 5. 2021 08:10

Dajda: bych si tedy dovolila to do receptu doplnit, mohu? To je dost podstatné.

hospodyne

12. 5. 2021 21:22

:-KDajda: není nad to, " pokecat si " pod receptem!! To nás zase budou někteří tepat!!:-D

Dajda Dajda

12. 5. 2021 19:50

hospodyne: Tak to si taky nepamatuju. Na druhé straně mám v paměti babičku, která dělala kynuté knedlíky s ovocem, a jeden dva upekla na plotně jako vdolky. A "blbouni" se přece dělají z hrubé mouky.

Člověk peče čtvrt století něco z hladké mouky a po čtvrt století najednou přešaltuje na hrubou a vydrží mu to dalších 20 let! :-D Já jsem učinila nedávno takovou zkušenost s bramboráky. Z nouze jsem je udělala z polohrubé mouky a připadaly mi daleko lepší. Fakt ale je, že jsme koupili výjimečně dobré brambory. Takže je otázkou, čím to opravdu bylo.

hospodyne

12. 5. 2021 19:41

:-KDajda: zrovna před chvílí máti vzpomínala, že se dřív skoro všechno, i svatební koláčky, dělalo z hrubé mouky, já si to ale nevybavuji. Což se divím, protože si vybavuji kdeco. A navíc jsem staromilec:-D

Dajda Dajda

12. 5. 2021 19:31

hospodyne: To jsou ta "rodinná stříbra!" Tohle je maminčino těsto na olejovou bábovku, taky vyzkoušené. S hladkou jsem nikdy nezkoušela, piškot bez oleje dělám dokonce z hrubé mouky. :-O Jaký bude piškot je už detail, podstatné je "to nahoře".

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Suroviny: vejce, mouka polohrubá, cukr vanilkový, prášek do pečiva, olej, voda, kůra citronová, tvaroh jemný, mléko, máslo, pudink, cukr citronový, kompot mandarinkový, želé dortové, cukr

TopRecepty.cz

Dortík s citrónovou příchutí a mandarinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NMW2