Rebarborový koláč s tvarohem a drobenkou

Moučníky Koláče a buchtyŘezy s ovocem, bublaniny Doba přípravy: 40 minut příprava , 30 minut tepelná úprava 0 názorů

Moučníky Koláče a buchtyŘezy s ovocem, bublaniny Doba přípravy: 40 minut příprava , 30 minut tepelná úprava 0 názorů

Suroviny

230 g hladké mouky
80 g cukru
120 g másla
1 lžíce kakaa
1 vejce
Náplň:
1 tvaroh ve vaničce 250 g
1 lžíce vanilkového pudinku-prášek
cukr podle chuti
Dále potřebujeme:
rebarboru
cukr
skořici
2 lžíce nadrcených piškotů
Drobenka:
60 g másla
60 g cukru
80 g polohrubé mouky
skořice
1 lžíce mletých ořechů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience na těsto smícháme a necháme 1/2 h. odpočinout.
    Nakrájenou rebarborou zasypeme troškou cukru a necháme ať pustí šťávu.

  2. Do drobenky dáme pro chuť ještě mleté ořechy a skořici, nemusí být.
    Tvaroh smícháme s cukrem a pudinkovým práškem.

  3. Těsto rozválíme do kulaté koláčové formy průměr 28 cm, nebo na malý plech a vytlačíme ho i na okraj formy. Na těsto dáme tvaroh. Z rebarbory slijeme šťávu a ješte dosladíme, přidáme skořici, piškoty a dáme na tvaroh. Nakonec přijde drobenka.

    Pečeme cca 25 minut na 180 st.

Poznámka od kuchařky

Rebarbora má hodně šťávy, proto ji nechám chvíli odstát s troškou cukru, šťávu sliju a až před pečením, dám ostatní ingredience, koláč pak není mokrý a rebarbora je pořád šťavnatá. Zkoušela jsem jí přelít horkou vodou, ale byla moc zvadlá.

Komentáře k receptu Rebarborový koláč s tvarohem a drobenkou

K receptu nejsou žádné komentáře.