Candát na černém pivu s cizrnovou kaší
Recept ještě nebyl hodnocenRybí maso má urputné odpůrce i nadšené vyznavače. Leckterého z odmítajících může tato úprava přesvědčit, že rybí maso je kromě zdroje zdravotních benefitů i velmi chutné…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rybí maso má urputné odpůrce i nadšené vyznavače. Leckterého z odmítajících může tato úprava přesvědčit, že rybí maso je kromě zdroje zdravotních benefitů i velmi chutné…
Cukr, změklé máslo a žloutek utřeme do pěny. Pak přidáme ostatní suroviny a ušleháme. Ke konci přidáme sníh z bílku. Plech s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem a…
Zbylo vám z polévky vařené hovězí maso? Připravte k němu jednoduchou krémovou omáčku z toustového chleba, mascarpone, žloutků, majonézy a pažitky a vychutnejte si ho s…
Stehna protáhneme špekem a česnekem obaleným v pepři. Pak stehna osolíme a jemně opepříme. Na sádle stehna opečeme a vložíme do pekáče.Do výpeku přidáme nakrájený špek…
Máte rádi smažené koblížky? Když z nich vytvoříte kytičky, budou vypadat stejně skvěle, jako chutnají. Stačí připravit kynuté těsto, vytvarovat z něj květiny, osmažit a…
Na křupavé hranolky a šťavnaté maso nemusíte nutně jen do restaurace. Přinášíme vám recept na domácí bramborové hranolky s naloženým kuřecím masem na nudličky. Se…
Rýži uvaříme v mléce, pokud je potřeba, přidáme ještě trochu mléka. Necháme vychladnout.Do hotové rýže přidáme cukr, smetanu, rozmačkané jahody a promícháme.Naplníme…
Do mletého masa přidáme lžíci cukru a soli, přilijeme 200 ml vody, vše dobře promícháme a necháme do druhého dne proležet v lednici.Do masa druhý den dáme vejce a…
Ochutnejte tuto jednoduchou pomazánku ze šunky a sýra. Ostrou chuť hořčice a česneku zjemníme zakysanou smetanou a pomazánku dále dochutíme uzenou paprikou, která dodá…
Osvěžující salát plný vitamínů, který se výborně hodí jako příloha, svačinka, nebo lehký oběd. Na přípravu je velmi jednoduchý a dochucený svěží zálivkou z citrusů.
Typický závin je znám svou náplní z jablek. V tomto případě jsou však jablka nahrazena šťavnatým a kyselkavým rybízem. Tvaroh pak dodá jemnost a ořechy s piškoty celou…
Smícháme v misce prosátou mouku, sůl, cukr a kakao, přidáme rozšlehané vejce v mléce a postupně přiléváme a prošleháváme metličkou. Necháme alespoň 15 minut odstát.Poté…
Steaky z tuňáka nakrájíme na kostičky asi 1x1x1 cm. Zalijeme octem a necháme 40-60 minut macerovat.Poté ocet slijeme, přidáme kokosový krém, nakrájenou cibuli,…
Zo 150 ml vlazneho mlieka, cukru a drozdia spravime kvasok.Do misy dame muku, zvysne mlieko, olej, vajce a pridame hotovy kvasok. Vypracujeme hladke nelepive cesto. Ak…
Do mísy dáme přesátou mouku a sůl, promícháme a uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, pocukrujeme ho a zalijeme trochou vlahého mléka. Necháme droždí vzejít.Pak…
Z mléka, cukru a pudinkových prášků uvaříme podle návodu hustý pudink. Povrch zakryjeme fólií, kterou k povrchu přitiskneme a necháme vychladnout. Zapneme troubu na 180 …
Slaninu narežeme na malé kocôčky a vyškvaríme.Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a orestujeme.Do tohto základu vložíme narezané huby a kapustu, na väčšie kúsky nakrájené…
Droždí rozdrobíme do vlažné vody, přidáme cukr, promícháme a necháme chvíli vzejít kvásek.Do mísy prosijeme mouku, smícháme se solí, přilijeme kvásek, olej a ostatní …
Suroviny na těsto smícháme, uděláme krásné hladké těsto, které zabalíme do fólie a dáme na 30 minut do lednice odpočívat.Připravíme náplň ze všech sýrů (tvrdý sýr…
Do kastrůlku dáme kuskus, zalijeme mlékem, přidáme cukr, špetku soli, máslo, rozinky máčené v rumu i se zbytkem rumu, který se nevsákl do rozinek.Za stálého míchání…
Zelí nakrouháme najemno a osolíme.Rukou promneme, aby zelí pustilo šťávu a přidáme cukr, ocet a trošku oleje.Napěchujeme do sklenic a zavřeme víčky. V lednici vydrží…
Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme pudink.Do teplého pudinku přidáme tvaroh a kakao a ručním šlehačem ušleháme.Krém dáme do pohárů a posypeme čokoládovými…
Tradiční zelňáky jsou specialita z jižních Čech, kterou připravíme z kysaného zelí, mouky a sádla. Pro vůni a chuť přidáme také kousky uzeného masa. Kynutí je sice delší…
Sklizeň jablek je v plném proudu a pokud máte doma hromadu ať už čerstvých nebo uskladněných, tak vás potěší recept na opravdu lahodný jablečný štrúdl, vonící po…