Pečená rajčatová polévka

adela73 Kuchařka: adela73

Doba přípravy: 45 3 porce Polévky 0 názorů

Suroviny

500 g rajčat
15 g česneku (3 stroužky)
50 g cibule
40 ml oleje olivového (4 pl)
1 kostka bujónu zeleninového
sůl
pepř
cukr
čerstvá bazalka
citronová šťáva
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejte na 220°C.

  2. Rajčata omyjeme, nakrájíme na čtvrtky a vložíme do mísy.

  3. Stroužky česneku a cibuli oloupeme, nakrájíme a přidáme k rajčatům.

  4. Vše přemístíme na plech s pečícím papírem.

  5. Zakápneme (nebo spíš zalijeme) olivovým olejem.

  6. Osolíme a opepříme.

  7. Vložíme do trouby a pečeme asi 30 - 35 minut (po cca 25 radši zkontrolujeme, zda se něco nepřipaluje).

  8. Opečenou zeleninu přendáme do hrnce, přilijeme 500 ml vody a 1 kostku zeleninového vývaru

  9. Přivedeme k varu a při mírné teplotě vaříme asi 10 minut

  10. Poté přidáme bazalku a tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka.

  11. Podle sladkosti a druhu rajčat přidáme cukr a citronovou šťávu (můžete začít jednou lžící), dochutíme solí, pepřem, příp. dalším cukrem.

  12. Polévku ozdobíme lístkem bazalky a podáváme s česnekovým chlebem

Poznámka

Bazalka je svěže aromaticky vonící bylinka původem z Indie, do střední Evropy se dostala ve 12. století. Je nepostradatelnou součástí italské kuchyně. Čerstvá bazalka se přidává až nakonec, aby neztratila svou specifickou chuť.

https://www.fajnejidlo.eu/recepty/recept.php?id=99...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečená rajčatová polévka

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: rajčatová polévka pečená rajčata