Jablečný štrúdl přímo od jihotyrolské kuchařky
Recept ještě nebyl hodnocenSklizeň jablek je v plném proudu a pokud máte doma hromadu ať už čerstvých nebo uskladněných, tak vás potěší recept na opravdu lahodný jablečný štrúdl, vonící po…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sklizeň jablek je v plném proudu a pokud máte doma hromadu ať už čerstvých nebo uskladněných, tak vás potěší recept na opravdu lahodný jablečný štrúdl, vonící po…
Jemný a delikátní chřest, který je nutné před tepelnou úpravou vždy oloupat, si skvěle rozumí s různými omáčkami, nejen s oblíbenou holandskou. Pokud si na omáčky…
Mrkev a celer očistíme, oloupeme a nastrouháme na tenké plátky.Dáme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby zelenina byla ponořená. Dále přidáme sůl, bobkový list, pepř a nové…
Všechny ingredience určené na těsto smícháme a vylijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech.Plech s těstem vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a upečeme.Po…
Kapří maso zbavíme páteře, nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme. Přidáme polovinu rozkvedlaného vejce na trojobal, sůl, koření, prášek a zahustíme strouhankou.…
Kapří maso zbavíme páteře, nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme. Přidáme polovinu rozkvedlaného vejce na trojobal, sůl, koření, prášek a zahustíme strouhankou.…
Připravíme marinádu na maso. Smícháme dvě lžíce oleje, dvě lžíce sójové omáčky, lžíci medu, lžíci kečupu a ½ lžičky kořenící směsi na čínu. Krůtí maso nakrájíme na…
Ledový salát nakrájíme na nudličky, v sítu propláchneme, necháme okapat a dáme do mísy.Přidáme nakrájenou papriku, oloupaná a nakrájená jablka, oloupané a nakrájené…
Cibule a papriky nakrájíme na větší kusy a dáme do kutru.Rozsekáme, osolíme a opepříme.Nakonec dochutíme octem a cukrem.
Utopenci jsou klasika, na kterou má každý svůj vlastní recept. Někdo je krájí na kolečka, jiný pouze prořezává. Uvažujete-li o jejich přípravě, můžete vyzkoušet…
Utopenci jsou klasika, na kterou má každý svůj vlastní recept. Někdo je krájí na kolečka, jiný pouze prořezává. Uvažujete-li o jejich přípravě, můžete vyzkoušet…
Do misky vsypeme droždí, přidáme trošku cukru a vlahého mléka, promícháme a přikryjeme. Počkáme až kvásek vzejde.Mouku prosejeme do mísy a vmícháme sůl. Přidáme kvásek,…
Brambory oloupeme a nastrouháme najemno, vymačkáme vodu a přidáme ostatní suroviny. Dobře promícháme.Maso naklepeme a osolíme.Na pánvi rozehřejeme olej a dáme 2-3 lžíce …
Nejprve uděláme tatarku. Do misky nakrájíme nebo nastrouháme najemno okurku a cibulku, přidáme ostatní ingredience a podle chuti přidáme kapary nebo nasekanou ančovičku.…
Z vlažné (nikoliv vařící) vody, droždí a cukru vypracujeme kvásek. Voda nesmí pálit, musíme v ní udržet ruku. Droždí ve vodě rozmíchejme – nejlépe to jde metličkou.…
Listy mangoldu natrháme na menšie kúsky a rozložíme na taniere.Posypeme na kocky nakrájaným pomarančom.Jogurt rozmiešame s cukrom, šťavou a prelejeme šalát.Posypeme…
Suroviny na těsto zpracujte rukama a nechte 15 minut odpočinout v lednici. Mezitím nakrájejte jablka na malé kostičky 1x1cm (strouhaná jablka pustí moc šťávy). Brusinky…
Suroviny na těsto zpracujte rukama a nechte 15 minut odpočinout v lednici. Mezitím nakrájejte jablka na malé kostičky 1x1cm (strouhaná jablka pustí moc šťávy). Brusinky…
Na olej v rozehřáté hluboké pánvi dáme na kostičky nakrájenou slaninu, když pustí tuk přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky a necháme zesklovatět. Přidáme maso nakrájené…
Na másle necháme zesklovatět šalotku a přidáme mouku. Po orestování zalijeme vývarem a mlékem. Necháme 10 minut provařit.Okurky nastrouháme nahrubo a společně s pepřem…
V hrnci na olivovém oleji necháme zesklovatět najemno nasekanou cibuli. Přidáme kolečka nebo kostičky mrkve, olej z rajčat a krátce restujeme. Přidáme rajčata z konzervy…
Tento dip používáme k dochucení stejně jako tatarskou omáčku, jen je zde majonéza nahrazena jogurtem. Neobsahuje tuk a tak je vhodná i při různých dietách. Konečnou…
Nejdříve uděláme pyré. Zahřejeme troubu na 200 °C. Rozpůlíme dýni na dvě půlky, vydlabeme semínka a většinu vláknitých kousků. Dýni položíme na plech řezem dolů. Dýni…
Kaštany a fazole, každé zvlášť, přes noc namočte do vody. Před přípravou polévky je sceďte a pokud je to nutné, z kaštanů odstraňte jemnou slupku.Kaštany a fazole spolu…