Řezy z drobného ovoce

Izabella929 Kuchařka: Izabella929

Doba přípravy: 50 20 porcí Moučníky , Řezy 11 názorů

Suroviny

Těsto 2x:
5 vajec
5 PL krystalového cukru
5 PL polohrubé výběrové mouky
1 KL prášku do pečiva
na špici nože sody bicarbony
Ovocný krém :
1/2 kg drobného mraženého ovoce
300 ml vody
1 bal. malinového pudingu
7 PL dětské krupice
2 bal vanilkového cukru
Krém vanilkový:
700 ml mléka
3 bal. Zlatého klasu
200 g práškového cukru
250 másla
1 PL ořechového likéru
Poleva:
300 ml smetany 33%
1 PL cukru
2 bal. Smetafixu
strouhaná bílá a hořká čokoláda
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Múku, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala do cesta a opatrne vmiešala do cesta. Plech som vystlala papierom na pečenie a cesta som vyliala a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 st C a piekli sa 10 min. Ešte za horúca som z korpusov stiahla kožu, lebo vtedy ide ľahko. Korpusy nechám chladiť na mriežke. Kým sa pečie prvý korpus, pripravím si cesto aj na druhý.

  2. Pripravím vanilkový krém. V mlieku vymiešam zlaté klasy a uvarím hustú kašu, ktorú nechám chladiť. Maslo s cukrom vymiešam do peny a postupne pridávam po lyžici vychladnutý puding, napokon vyšľahám a pridám likér. Krém uložím do chladničky stuhnúť, ale odoberiem z neho tretinu a ten nechám v chladničke až do druhého dňa.

  3. Zostavím koláč. Na podnos položím prvý korpus. Do rajnice dám ovocie a nechám ho pomaly zohrievať. Vo vode vymiešam malinový puding, pridám detskú krupicu a vanilkový cukor a začínam ovocie zahusťovať. Miešam, kým sa celkom všetko spolu neuvarí a ešte horúce postupne lejem na pripravený korpus, takže ukladám lyžicou do radu a kde je už je začiatok krému chladný, navrstvím ďalšiu vrstvu. Uložím do chladničky. Keď je krém vlažný, vyberiem z chladničky a natriem naň biely vanilkový krém. Na vanilkový krém ihneď uložím druhý korpus, zaťažím 4 kg cukru a uložím na noc do chladničky.
    Druhý deň vrch natriem horúcim drienkovým lekvárom, natriem naň odloženú tretinu krému a uložím do chladničky.
    Pripravím šľahačku a natriem ju na biely krém a nechám opäť stuhnúť. Nastrúham čoko hoblinky biele aj z horkej čokolády na vrch. Krájam horúcim nožom.

Poznámka

Prajem vám dobrú chuť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 133 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Řezy z drobného ovoce

  • zizala zizala

    Izabella929: S mixováním nemám dobrou zkušenost, stalo se mi, že pudink příliš zřídl.

    Odpovědět

  • Izabella929 Izabella929(autor receptu)

    zizala, ja ešte vlažný puding vyšľahám mixérom, aby neboli hrčky, počas šľahania mi celkom puding vychladne a potom ho iba po lyžici pridávam k maslovej hmote..už som viac krát chladila zakrytý fóliou a napriek tomu som tam mala malé hrčky...

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Dovolím si napsat můj postup. Já dávám na 3 sáčky pudinku nebo Zlatého klasu 1 litr mléka. Rozmíchám je ve studeném mléce, postavím na plamen a pořád pilně míchám, jak začne houstnout, odstavím z plamene, pořádně vymíchám dohladka a pak dovařím do úplného zhoustnutí. Povrch zakryju potravinovou fólií a nechám chladnout. Když se mi párkrát stalo, že se v pudinku i přesto vytvořily hrudky, přepasírovala jsem ho nebo raději uvařila jiný, pokud jsem měla ingredience.

    Odpovědět

  • Izabella929 Izabella929(autor receptu)

    zizala, krém bol práve vymiešaný a bolo ho hodne a nemestil sa mi do misy...iste , že sa tam našli hrčky, ale tie zvyknem pri natieraní na korpus odstrániť..teraz som vlažný puding nevymiešala samostatne...robím to bežne tak..

    Odpovědět

  • Izabella929 Izabella929(autor receptu)

    casino,moje zákusky neskrášľujem, nemám dôvod...ako som písala, ovocie sa chová v zákuskoch celkom inak ako krém a masla a cukru..je naviac vlhké a reaguje na zmeny..takže dala som ho pre inšpiráciu a vôbec ma to netrápi...piekla som zákusky z čerstvého ovocia a to je stabilnejší krém, ale mrazené ovocie je nestabilné..Vďaka za komentár.-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Izabella929: Mám na mysli ten vanilkový krém v misce a pak jak je natřený na korpusu. Žádné ovoce v něm není, jsou v něm naopak nepříjemně viditelné kousky. Kazí dojem z jinak krásného zákusku. :-(

    Odpovědět

  • casino casino

    zizala:
    "puckatý"
    Češtin je krásný:-K
    Izabella929:
    Tu drobnou vadu na kráse lze zajisté snadno odstraniti několikerým kliknutím myši u příslušných foteček :-D
    No, ale jen skutečný mistr by to nechal tak jak je, neb všichni co něco tvoříme tak víme, že "Není každý den posvícení", že :-K

    Odpovědět

  • Izabella929 Izabella929(autor receptu)

    zizala, neviem, čo znamená slovo,,puckatý,,, ale ovocie sa chová v zákuskoch celkom inak ako hladký krém z pudingu a masla..a naviac bola to zmes ovocia a neodstránila som drobné zrnká chcela, aby tie zrná v ňom zostali..inak ten krém je stabilný, keby nebol, farbil by biele cesto, ako my cukrári hovoríme, ťahal by pásy za nožom..ak si pozrieš foto ovocia, boli tam a j veľké kusy černice a tie sa pri varení nerozpadli, preto sa javia, že vytŕčaju z radu..nevadí, ale chuťovo je to bombový zákusok..ale treba vyskúšať..:-K možno bude krajší ako môj..vďaka za komentár...

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Izabella929: Je puckatý, je to vidět na ostatních fotkách, konkrétně 7 a 9. ;-)

    Odpovědět

  • Izabella929 Izabella929(autor receptu)

    zizala, prečo máš ten dojem?

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Tady ten krém se příliš nepovedl, jak vidím. ;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: ovocné řezy řezy s ovocem ovocné řezy na plech krém z mraženého ovoce rezy z lesního ovoce mraženého pudink s ovocem izabella řezy luxusní ovocné řezy recept top recepty ovocne rezy malinové řezy řezy z mraženého ovoce řezy mrazene ovoce ovocne řezy recept puding z mraženého ovoce luxusní řezy recept na ovocne rezy ovocné řezy s krémem krem do rezu na vrchu ovoce řezy na plech mražené ovoce na krému