Řezy Ladislav

Izabella929 Kuchařka: Izabella929

Doba přípravy: 50 20 porcí Moučníky , Řezy 4 názory

Suroviny

Těsto medové:
400 g hladké výběrové mouky
50 g sádla
3 PL medu
2 PL mléka
2 PL zakysané smetany
150 g moučkového cukru
1 KL skořice
1 KL sody bikarbony
1 vejce
Těsto piškotové-2x:
4 vejce
4 PL krystalového cukru
4 PL hladké výběrové mouky
na hrot nože sody bikarbony
Krém:
600 ml horké vody
3 PL černé instantní kávy
1 KL skořice
50 g cukru
250 g másla
3 PL medu
2 balíčky Zlatého klasu
1 PL vaječného likéru
Poleva:
200 g moučkového cukru
černá káva
jahodový džem na korpusy
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Najprv pripravujem vždy medové cesto. Múku preosejem, pridám k nej prášok do pečiva. Do rajnice dám masť, cukor a med a dám nad parou roztopiť. Keď je všetko roztopené, pridám mlieko, škoricu, sódu, vajce a túto hmotu pomaly po častiach pridávam k múke a zamiešavam. Napokon pridám smotanu a vypracujem nelepivé cesto. Cesto rozvážim na 3 rovnaké časti a priamo na papieri ho rozvaľkám na veľkosť plechu 27x37 cm. Rúru nechám vyhriať na 180°C a pečiem ich po 6 min. Upečené pláty ukladám na seba, aby sa nevysušili, kým ich budem plniť.

  2. Vajcia s cukrom vymiešam do peny. Múku, prášok do pečiva a sódu zmiešam, preosejem do cesta a vareškou opatrne vmiešam. Cesto vylejem na papierom vystlaný plech a zarovnám. Pečie sa tak isto na 180°C 10 min. Oba korpusy robím rovnako a nechám ich po upečení chladiť na mriežke.

  3. Pripravím krém: V rýchlovarnej konvici nechám zovrieť 600 ml vody a touto zalejem čiernu instantnú kávu. Keď vychladne, pridám k nej Zlaté klasy a 50 g cukru a uvarím hustú kašu, ktorú nechám vychladiť.
    Namiesto cukru som dnes použila na skúšku ako náhradu med. Maslo s medom som vymiešala a pridávala po lyžici vychladnutý kávový puding. Napokon som do krému pridala škoricu a vajcový likér a krém som rozdelila na 4 rovnaké časti a uložila do chladničky stuhnúť.

  4. Napokon som zostavila koláč. Na podnos som položila medové cesto, natrela som ho horúcim jahodovým lekvárom a na to som natrela prvú časť krému. Zakryla som ho piškótovým korpusom. Piškótový korpus som natrela horúcim lekvárom, potrela som ho druhou časťou krému a položila som na krém medový plát.
    Medový plát som natrela horúcim lekvárom, potrela treťou časťou krému a zakryla som ho druhým piškótovým plátom. Piškótový plát som natrela horúcim lekvárom, položila posledný krém a zakryla som ho posledným medovým plátom. Navrch som dala papier na pečenie a 4 kg cukru a uložila na noc do chladničky.
    Druhý deň som pripravila kávovú polevu miešaním práškového cukru a pridávaním čiernej kávy, kým nezačala hmota hustnúť. Potom som poliala povrch koláča a dala stuhnúť do chladničky. Krájala som ho horúcim nožom. Nie je nutné zdobenie, ale ja som pridala do šľahačky mletú zrnkovú kávu a ozdobila som povrch ružičkami.

Poznámka

Tento recept som dostala od rumunskej priateľky a tak ako sa volal u nich, zostal aj u mňa a piekla som ho s láskou pre môjho kamaráta Ladislava k meninám.

Prajem vám dobrú chuť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 62 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Řezy Ladislav

  • Izabella929 Izabella929(autor receptu)

    medanek: taky sleduji tvojí aktivitu na FB a moc se mi líbí tvoje práce a precíznost, lebo mi prípomína moji práci...pred nekolika lety jsem mnohem více,,, kuchárčila,,, ale časem jsem narazila na mnoho závisti a nenávisti a moc ma to zabrzdilo...dnes se více věnuji pečení, proto, že do toho mi mnoho mužú nemúže kecat..na štestí vo mne zustálo slovko,,,chtíc,,,a zatím to nevzdávam...:yes::-K:yes::-K

    Odpovědět

  • medanek medanek

    Také Tvé řezy miluji a obdivuji Izi, tu Tvou preciznost a kreativitu.....:yes::yes::-K

    Odpovědět

  • Izabella929 Izabella929(autor receptu)

    Simona Skolakova: Ďakujem pekne za tvoje milé slová..:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Izi:-Kfascinují mne tvoje řezy,jsou opravdu výstavní,snad ani cukrář by je neměl jeden jako druhý,všechny tvoje receptíky tohoto druhu jsou luxusní,smekám klobouk;-)Já bych si netroufla,ale tebe obdivuji.:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: rezy s tva hladká mouka výběrová izabella řezy krém ladký krem na rezy podle cukrářů