Suroviny pro 20
20
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 29 474 kJ / 7 045 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 96,81 g |
Tuky | 309,44 g |
Vláknina | 15,20 g |
Cholesterol | 2,01 g |
Sodík | 3,89 g |
Sůl | 1,13 g |
Sacharidy | 956,56 g |
Postup přípravy
Krok 1: Najprv pripravujem vždy medové cesto. Múku preosejem, pridám k nej prášok do pečiva. Do rajnice dám masť, cukor a med a dám nad parou roztopiť. Keď je všetko roztopené, pridám mlieko, škoricu, sódu, vajce a túto hmotu pomaly po častiach pridávam k múke a zamiešavam. Napokon pridám smotanu a vypracujem nelepivé cesto. Cesto rozvážim na 3 rovnaké časti a priamo na papieri ho rozvaľkám na veľkosť plechu 27x37 cm. Rúru nechám vyhriať na 180°C a pečiem ich po 6 min. Upečené pláty ukladám na seba, aby sa nevysušili, kým ich budem plniť.
Krok 2: Vajcia s cukrom vymiešam do peny. Múku, prášok do pečiva a sódu zmiešam, preosejem do cesta a vareškou opatrne vmiešam. Cesto vylejem na papierom vystlaný plech a zarovnám. Pečie sa tak isto na 180°C 10 min. Oba korpusy robím rovnako a nechám ich po upečení chladiť na mriežke.
Krok 3: Pripravím krém: V rýchlovarnej konvici nechám zovrieť 600 ml vody a touto zalejem čiernu instantnú kávu. Keď vychladne, pridám k nej Zlaté klasy a 50 g cukru a uvarím hustú kašu, ktorú nechám vychladiť.
Namiesto cukru som dnes použila na skúšku ako náhradu med. Maslo s medom som vymiešala a pridávala po lyžici vychladnutý kávový puding. Napokon som do krému pridala škoricu a vajcový likér a krém som rozdelila na 4 rovnaké časti a uložila do chladničky stuhnúť. Krok 4: Napokon som zostavila koláč. Na podnos som položila medové cesto, natrela som ho horúcim jahodovým lekvárom a na to som natrela prvú časť krému. Zakryla som ho piškótovým korpusom. Piškótový korpus som natrela horúcim lekvárom, potrela som ho druhou časťou krému a položila som na krém medový plát.
Medový plát som natrela horúcim lekvárom, potrela treťou časťou krému a zakryla som ho druhým piškótovým plátom. Piškótový plát som natrela horúcim lekvárom, položila posledný krém a zakryla som ho posledným medovým plátom. Navrch som dala papier na pečenie a 4 kg cukru a uložila na noc do chladničky.
Druhý deň som pripravila kávovú polevu miešaním práškového cukru a pridávaním čiernej kávy, kým nezačala hmota hustnúť. Potom som poliala povrch koláča a dala stuhnúť do chladničky. Krájala som ho horúcim nožom. Nie je nutné zdobenie, ale ja som pridala do šľahačky mletú zrnkovú kávu a ozdobila som povrch ružičkami.
Namiesto cukru som dnes použila na skúšku ako náhradu med. Maslo s medom som vymiešala a pridávala po lyžici vychladnutý kávový puding. Napokon som do krému pridala škoricu a vajcový likér a krém som rozdelila na 4 rovnaké časti a uložila do chladničky stuhnúť. Krok 4: Napokon som zostavila koláč. Na podnos som položila medové cesto, natrela som ho horúcim jahodovým lekvárom a na to som natrela prvú časť krému. Zakryla som ho piškótovým korpusom. Piškótový korpus som natrela horúcim lekvárom, potrela som ho druhou časťou krému a položila som na krém medový plát.
Medový plát som natrela horúcim lekvárom, potrela treťou časťou krému a zakryla som ho druhým piškótovým plátom. Piškótový plát som natrela horúcim lekvárom, položila posledný krém a zakryla som ho posledným medovým plátom. Navrch som dala papier na pečenie a 4 kg cukru a uložila na noc do chladničky.
Druhý deň som pripravila kávovú polevu miešaním práškového cukru a pridávaním čiernej kávy, kým nezačala hmota hustnúť. Potom som poliala povrch koláča a dala stuhnúť do chladničky. Krájala som ho horúcim nožom. Nie je nutné zdobenie, ale ja som pridala do šľahačky mletú zrnkovú kávu a ozdobila som povrch ružičkami.
Zveřejněno 16. 10. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řezy Ladislav
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PDl4
Moje poznámka
Řezy Ladislav
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PDl4
Nejnovější recepty
Vrabec moravskočeský
Přidáno před 5 hodinami
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno před 13 hodinami
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno 13. 7. 2025 14:35:01
Vepřové plátky pečeně v pikantní směsi
Přidáno 13. 7. 2025 14:23:11
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno 12. 7. 2025 18:41:50
Makový dortík
Přidáno 12. 7. 2025 18:37:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč výborný
Ennia před 2 hodinami
Hovězí na divoko pro pamětníky
wolfboss před 4 hodinami
Rajčatovo-okurkový salát s mátou
Dasaja před 6 hodinami
Květák pečený v sýrové strouhance
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 6 hodinami
Brokolicový nákyp
Helen.salemiynah před 7 hodinami
Jablíčková rychlovka
Fitulka před 7 hodinami
Fazolová polévka s uzeným masem
Kajkajak před 7 hodinami
Perník z cukety
Pechova.veronika84 před 9 hodinami
Linecká kolečka III.
Panova před 9 hodinami
Plněné papričky podle mé babičky
Lennulinka před 9 hodinami
Tématické fráze:
rezy s tva,
hladká mouka výběrová,
izabella řezy,
krém ladký,
krem na rezy podle cukrářů
Suroviny:
mouka hladká výběrová,
sádlo,
med,
mléko,
smetana zakysaná,
cukr moučkový,
skořice,
soda jedlá,
vejce,
vejce,
cukr krystal,
mouka hladká výběrová,
soda jedlá,
voda,
káva instantní,
skořice,
cukr,
máslo,
med,
zlatý klas,
likér vaječný,
cukr moučkový,
káva černá,
jahodová marmeláda
Komentáře (5)