Bublanina jinak - z veky

Suroviny

veka
4 vejce
20 dkg Hery
0,4-0,5 l mléka
20 dkg cukru
skořice
ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Veku natrháme na kousky a namočíme do mléka. Vymačkáme přebytečné mléko. Rozšleháme žloutky s Herou, přidáme cukr, postupně veku (pokud se těsto zdá husté, přidáme mléko), nakonec opatrně sníh a trošku skořice. Těsto má být jako na bábovku.

  2. Vysypeme plech a nalijeme těsto, které poklademe ovocem. Pečeme na 180°C asi 30-40 minut.

Poznámka od kuchařky

Po upečení se může zdát být syrové, ale dělá to tuk, který je v těstu.

Komentáře k receptu Bublanina jinak - z veky

  • cathleen cathleen (moderátorka)

    Jindra: hm, a asi proto se veka jmenuje -tuková-, že? Zkuste si přečíst složení na balených vekách.

    Odpovědět

  • Jindra Jindra(neregistrovaná)

    nomáda: V kupovaných obyčejných vekách nejsou vejce a tuk skoro žádný :)

    Odpovědět

  • Lump01 Lump01 (autorka receptu)

    nomada:Tak mám recept,proto je to bublanina jinak.není nadýchaná jako z mouky.Ale zkuste i z poloviční dávky a poznáte jinou chuť.

    Odpovědět

  • nomada nomada

    Mohla bych poprosit o vysvětlení proč z veky? Připadá mi to práce navíc (než jenom vsypat mouku), jsou to další vejce a tuk k těm, co už jsou v rozpise surovin...
    To už bych z té veky raději upekla žemlovku ;-):-p

    Odpovědět

  • Lump01 Lump01(neregistrovaný)

    Díky,dejte vědět jak chutnalo:-)

    Odpovědět

  • miro kuchar miro kuchar(neregistrovaný)

    Díky autorce za zajímavý recept. "Peláším" pro veku, abych to ještě dnes upekl. Jak říká vnučka, bude to určitě "ňamina".
    :-p:-*:yes::yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: originál bublanina recepty z veky