Pizza s bramborovou náplní

cathleen Kuchařka: cathleen

Pizzy 2 názory

Suroviny

100 ml (g) vody
1/2 lžičky cukru
3 lžíce oleje
necelá lžička soli
40 g hrubé mouky
160 g hladké mouky
8 g droždí
Náplň:
2 stroužky česneku
olivový olej
brambory (nejlepší jsou nové)
rozmarýn
sůl
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme asi hodinu odpočinout.

  2. Vykynuté, rozválené těsto potřeme rozetřeným česnekem a pokapeme olivovým olejem.

  3. Oloupané brambory nastrouháme na okurkovém struhadle na tenké plátky, promícháme s krájeným rozmarýnem, solí a kapkou oleje (nové brambory použijeme syrové, starší asi 3-4 minuty předvaříme ve vodě a teprve pak smícháme s rozmarýnem a solí) a rozložíme na připravené těsto.

  4. Upečeme - 1 koláč nám v pohodě upeče remoska (30-35 min), budeme-li dělat pizzu z celé dávky těsta, můžeme upéct oba koláče najednou v troubě.

Poznámka

Vyzkoušela jsem i bramborovou náplň místo s olejem promíchat se 2-3 lžícemi smetany (na jeden plát těsta) a také velice dobré, jemné.

Zdroj receptu: www.pekarnomanie.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 29 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pizza s bramborovou náplní

Zapomněl/a jsem heslo