Bezová panna cotta s rebarborovo-švestkovou omáčkou

Mama v kuchyni Kuchařka: Mama v kuchyni

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Nepečené a mražené 10 názorů

Suroviny

Na cca 6 malých báboviček panna cotty:
10 bezových květů
2 kelímky smetany ke šlehání (31% a více)
100 ml plnotučného mléka
2 lžičky práškové želatiny
cukr dle chuti
semínka z jedné poloviny vanilkového lusku
Švestkovo-rebarborová omáčka:
200 g rebarbory
1/2 sklenice kompotovaných švestek
špetka skořice
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Příprava panna cotty: Bezové květy zlehka omyjte proudem vody, ale jen opravdu opatrně - tak, abyste se zbavili případné nečistoty či hmyzu, ale aby květ nepřišel o většinu svého pylu. Pak umístěte do hrnce, zalijte oběma šlehačkami a mlékem, přiklopte a nechte v lednici odpočívat minimálně přes noc.

  2. Poté přes pláténko nebo jemné sítko opatrně přeceďte. V malém množství směsi rozmíchejte želatinu, zbytek směsi zahřejte ve vodní lázni, přidejte vanilku, oslaďte dle chuti a opatrně vmíchejte želatinu. Uveďte k varu a vařte asi minutu.

  3. Poté odstavte, nalijte do formiček vymazaných troškou oleje (silikonové vymazávat nemusíte) a nechte v chladu lednice odpočinout minimálně čtyři hodiny. Studené podávejte přelité ovocným rozvarem, z nádobek je můžete vyklopit, ale taky nemusíte.

  4. Švestkovo-rebarborová omáčka: Rebarboru oloupejte od svrchní slupky a nakrájejte na špalíčky. Dejte do hrnce společně s uvedeným množstvím švestek, použít můžete i sladký sirup, ve kterém jsou kompotovány. Krátce povařte, dokud rebarbora nezměkne. Poté rozmixujte na hladké pyré. Ochuťte špetkou skořice, případně ještě dle chuti přidejte cukru nebo libovolný sirup.

Poznámka

Tento a všechny mé další recepty najdete na http://www.mamavkuchyni.blogspot.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 55 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bezová panna cotta s rebarborovo-švestkovou omáčkou

  • Mama v kuchyni Mama v kuchyni(autor receptu)

    Žížalko, moc díky za zprávu, jsem ráda že chutnalo a na tu fotku se těším příště ;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Tak jsem taky vyzkoušela. Fotku bohužel nemám, špatně se mi to vyklopilo, zapomněla jsem si doma silikonové formičky :-8
    Chuť i samotné panna cotty byla skutečně delikátní :-p:yes::yes:. Podávala jsem pouze s jahodami rozmačkanými s cukrem a musím říct, že ta čistá jahodová chuť k bezinkám pasovala taky výborně a v tom horku, jaké panovalo o víkendu, to bylo skvělé osvěžení.
    Zřejmě jsem nedělala naposledy ;-) takže fotka možná časem bude :-8

    Odpovědět

  • Mama v kuchyni Mama v kuchyni(autor receptu)

    casino: To je pravda, sama o sobě v té vůni bezu mnohem víc vynikne. Mému rozmlsanému jazýčku by ale nějaké to "máčení" chybělo :-p

    Odpovědět

  • casino casino

    Než jdu s něčím novým na stůl, obvykle si to předem prubnu...
    Dobře jsem udělal:-)
    Kosmatice sama je dost voňavá, ale podle tohoto rcp jí aromatizovaná panna cotta je tak delikátní chuti:yes::yes::yes: že dávat k ní ještě cokoli jiného tu fantastickou, jemnou chuť totálně "zabije".
    V neděli tedy budu podávat bezovou panna cottu pouze samotnou, popř. jen se šlehačkou...;-)

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Moc pěkné:-p+:yes:

    Odpovědět

  • Mama v kuchyni Mama v kuchyni(autor receptu)

    Aha, tak to je možné, že jsem udělala nějaké terminologické fopa :))

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Mama v kuchyni: Já myslím klasickou želatinu nevařím:-) Vaří se dortové želé. Proto se ptám ;-)

    Odpovědět

  • Mama v kuchyni Mama v kuchyni(autor receptu)

    Děkuji :) Vařím želatinu jak je uvedeno na návodu a na tomto to tak bylo. Teda myslím :))

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Já k rebarboře raději jahody místo toho kompotu, ale jinak se tu nabízí moc zajímavé spojení chutí, bezinky u nás už brzy začnou kvést, takže tisknu a vyzkouším :-p:yes:

    Teď čtu - Ty želatinu opravdu vaříš?

    Odpovědět

  • pipre pipre

    To musí být dobrůtka a krásné foto opět:yes:+

    Odpovědět

Tématické fráze: bezová šlehačka

Zapomněl/a jsem heslo