OŘECHOVÝ VANILFLEK
Recept ještě nebyl hodnocenSuroviny na těsto smícháme a pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v troubě při 160 st. cca 12 minut. Upečený moučník pomažeme po celé ploše citrónovou polevou a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Suroviny na těsto smícháme a pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v troubě při 160 st. cca 12 minut. Upečený moučník pomažeme po celé ploše citrónovou polevou a…
Suroviny na těsto smícháme a pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v troubě při 160 st. cca 12 minut. Upečený moučník pomažeme po celé ploše citrónovou polevou a…
Suroviny na těsto smícháme a pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v troubě při 160 st. cca 12 minut. Upečený moučník pomažeme po celé ploše citrónovou polevou a…
Ozdobná mřížka na vrcholu koláče není jen estetickým prvkem, ale i symbolem pečení s láskou a pozorností k detailům. Každý přesně umístěný proužek těsta vytváří poutavý…
Fazuľky narežeme na 3cm kúsky a spolu s korením, bobkovým listom a soľou uvaríme do polomäkka. Potom pridáme na kocky narezané zemiaky a dovaríme do mäkka. Polievku…
Brambory nastrouháme, přidáme sůl, mouku s práškem do pečiva, cukr a máslo a vypracujeme těsto. Těsto ihned rozválíme na plát silný cca 2 mm. Na pánvi rozehřejeme máslo…
Brambory nastrouháme, přidáme sůl, mouku s práškem do pečiva, cukr a máslo a vypracujeme těsto. Těsto ihned rozválíme na plát silný cca 2 mm. Na pánvi rozehřejeme máslo…
Očištěné cibulky osmahneme na polovině horkého másla, podlijeme vodou, přidáme zelený hrášek, promícháme a dusíme asi 10 minut. Pak zaprášíme moukou a zlehka promícháme.…
Dokonalé bramborové knedlíky plněné uzeným žebrem a anglickou slaninou připravíte snadno i doma a rovnou podle šéfkuchaře Honzy Punčocháře. Podávejte je s kysaným zelím,…
Rýžový nákyp rozhodně nemusí být nudná hmota. Stačí jej jen odlehčit pořádnou porcí bílkového sněhu a ochutit pravou vanilkou. Dovnitř potom můžete přidat ovoce dle…
Rýžový nákyp rozhodně nemusí být nudná hmota. Stačí jej jen odlehčit pořádnou porcí bílkového sněhu a ochutit pravou vanilkou. Dovnitř potom můžete přidat ovoce dle…
Zapomněli jste koupit pečivo? Nevadí, chléb upečený dle následujícího receptu, již bude za hodinu hotový a příjemně vám provoní celou kuchyň. Chléb je připravovaný bez…
Domácí buchta s čokoládou je nadýchaný a voňavý dezert, který potěší všechny milovníky sladkého. Kombinace jemného těsta a kousků rozpuštěné čokolády vytváří dokonalou…
Na horký letní den se jistě hodí osvěžující moučník. Velmi snadný na přípravu, nepečený a plný šťavnatých mandarinek je přesně tento řez. Skládá se z vrstvy sušenek,…
Dobrý hamburger tvoří nejen výborné maso, ale také křupavá zlatavá houska. Odměnou za trpělivost při delší přípravě vám budou jemné a vláčné housky, které z vašeho…
Potřebujete rychle vytvořit na pohled efektní a zároveň chutný dezert? Zkuste vytvořit lahodné pomerančové misky. Dozdobit je můžete podle své chuti, přízdobami na…
Nejprve v míse promícháme všechny sypké suroviny, pak přidáme tekuté, vše smícháme dohromady a vytvoříme těsto. Pokud chceme, můžeme do něj nasypat nadrcené ořechy.Plech…
Bílky ušleháme s cukrem do tuha, pak přidáme postupně žloutky, olej a mouku, kůru a vše ušleháme.Těsto vlijeme do chlebíčkové formy, kterou vymažeme olejem a vysypeme…
Špek nakrájíme na silnější špalíčky a dáme na cca 15-20 minut do mrazáku (lépe se s ním špikuje maso).Na sádle nebo jiném tuku osmažíme cibuli do zlatavé barvy.Do…
Suroviny nakrájíme buď na kostičky nebo na nudličky. Cibuli hodně najemno.V misce smícháme majonézu (mě chutná Poličanka) a dochucovadla. Přidáme salám, hrášek, okurky a…
Suroviny na těsto propracujeme a necháme v ledničce alespoň hodinu uležet, pak naplníme formičky,Upečeme v předem předehřáté troubě na 170 st.Vychladlé slepíme krémem a…
Suroviny na těsto propracujeme a necháme v ledničce alespoň hodinu uležet, pak naplníme formičky,Upečeme v předem předehřáté troubě na 170 st.Vychladlé slepíme krémem a…
Do větší mísy dáme tvaroh, vejce, změklé máslo, mouku a sůl a ručně vypracujeme hladké těsto, které necháme 10 minut odpočívat. Zatímco těsto odpočívá, přistavíme vodu…
Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme sníh za postupného přidávání cukru do husté konzistence. Pak postupně vešleháme žloutky. Následné zvolna - už vařečkou -…