Salát z červeného zelí s kukuřicí a kuřecím masem
Recept ještě nebyl hodnocenSalát z červeného zelí s kukuřicí a kuřecím masem je svěží a barevná kombinace, která spojuje křupavost zelí, sladkost kukuřice a šťavnatost kuřecího masa. Tento lehký a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Salát z červeného zelí s kukuřicí a kuřecím masem je svěží a barevná kombinace, která spojuje křupavost zelí, sladkost kukuřice a šťavnatost kuřecího masa. Tento lehký a…
Mouku na vále nebo v míse smícháme s cukrem, práškem do pečiva, rozkrájíme změklé máslo, přidáme žloutek a čokoládu, tu můžeme nastrouhat, ale já ji rozpustím ve vodní…
Lomnické kroužky jsou křehkou klasikou, která vás okouzlí svou jemností a jedinečnou chutí. Toto tradiční cukroví, oblíbené pro svou jednoduchost a nezaměnitelný tvar,…
Rychlý moučník, když vás honí mlsná. Těsto je připravené bleskově a než si odpočine, stačíte si připravit povidlovou nebo marmeládovou náplň. Někdy náplň ani není…
Nechce se vám zdlouhavě plnit knedlíky ovocem a přitom stoupá chuť na sladkou dobrotu? Zkuste připravit neplněné knedlíčky z tvarohového těsta a k nim přeliv z jahod se…
Máte doma rádi jablečné záviny a buchty? A zároveň vás nebaví pokaždé připravovat jablečnou náplň? Tak to tu pro vás máme skvělý tip na zavařenou jablečnou náplň, kterou…
Rozemleté mandle (nemusí být loupané) umícháme (v robotu) s bílky, cukrem a kůrou.Pak vmícháme (ručně) drobečky.Z těsta lžičkou vykrajujeme kousky které obalujeme v…
Podmáslový chléb je vláčný a vydrží několik dní, pokud mu dáte správnou péči a necháte ho dobře vykynout. Použijte aktivní kvas, vložte do rozpálené trouby a uvidíte, že…
V hrnci na trošce oleje necháme zatáhnout z každé strany omyté a očištěné krůtí maso. Po zatažení jej vyjmeme a přendáme na talíř. V hrnci orestujeme nakrájenou cibuli,…
Nejdříve připravíme máslové těsto ze 100 g hladké mouky a másla. Mouku do másla zapracováváme velmi rychle, aby nám máslo příliš nepovolilo. Výsledný bochánek zabalíme…
Na tenké nudličky nastrouhaná vařená červená řepa tvoří se šunkou základ pomazánky, která spojuje jemnost smetany s pikantností hořčice a křenu. Dochucená špetkou cukru,…
Necháme vzejít kvásek, přidáme obě mouky, syrovátku, sůl, česnek a olej a vypracujeme vláčné nelepivé těsto. Na teplém místě a přikryté necháme asi hodinu kynout …
Celé pomeranče dobře vydrhneme kartáčkem na zeleninu a oloupeme je. Slupky i se skořicí a vanilkou vložíme do uzavíratelné sklenice, zalijeme vodkou, dobře uzavřeme a…
Smícháme všechny sypké suroviny. V druhé misce všechny tekuté.Všechno společně spojíme a metličkou vyšleháme do hladké hmoty.Lijeme na plech (30x40) s vyšším okrajem.…
Z vlašských ořechů můžeme jednoduše připravit výbornou pochutinu, kterou si vychutnáme se sklenkou vína. Křupavé pečené ořechy zajímavě kombinují sladkou a slanou chuť a…
Vepřový bůček nepatří mezi druhy masa, které bychom měli konzumovat často, ale jednou za čas nám neuškodí. S křupavým chlebem a kyselými okurkami se hodí jako pohoštění…
Miska husté polévky s krajícem dobrého chleba bez problémů vydá za hlavní chod, zvlášť když obsahuje i luštěniny. Poctivá čočková nezklame snad nikoho – znáte i tuhle…
Využít zralý nebo dokonce přezrálý banán do těsta je skvělý nápad. Moučník získá na vláčnosti a pokud chceme, můžeme díky němu snížit i množství přidaného cukru.…
Rychlý a snadný salát z červeného zelí a křenu je plný vitamínů. Podávat ho můžete jako přílohu k hlavnímu jídlu, a pokud zrovna neholdujete křenu můžete jej vynechat.…
Do mléka klasicky uvařte vanilkový puding. Oslaďte o trošku více, než je podle vaší chuti - přijde do něj totiž ještě hořká čokoláda. Až puding odstavíte, ještě do…
Těsto zaděláme klasickým způsobem jako kynuté těsto. Velice dobře lze také zadělat v pekárně - vložit nejdříve "mokré" suroviny, do toho dát sypké a nechat vymíchat a…
Těsto zaděláme klasickým způsobem jako kynuté těsto. Velice dobře lze také zadělat v pekárně - vložit nejdříve "mokré" suroviny, do toho dát sypké a nechat vymíchat a…
Promícháme mouky s cukrem, práškem do pečiva a xanthanem. Přidáme olej, med a vodu a krátce prošleháme šlehačem. Na závěr opatrně vmícháme rybíz. Těsto rozdělíme do…
Nejprve dáme do pekárny tekutiny s rozkvedlaným žloutkem, pak ostatní, na jednu stranu sůl a na druhou cukr s droždím.Zapneme program těsto.Upleteme housky a necháme asi…