Buchta s tvarohem a želé
Recept ještě nebyl hodnocenTvarohové řezy s ovocným želé jsou tak dobré, že jakmile dojíte jeden kousek, půjdete si rovnou pro další dva. Zkuste jim však darovat jednu noc v lednici, aby se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 206 kJ / 49 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,20 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,20 g |
| Tuky | 0,00 g |
| – nasycené | 0,00 g |
| – nenasycené | 0,00 g |
| –– mononenasycené | 0,00 g |
| –– polynenasycené | 0,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 0,20 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 10 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 12,00 g |
| – cukry | 12,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Tvarohové řezy s ovocným želé jsou tak dobré, že jakmile dojíte jeden kousek, půjdete si rovnou pro další dva. Zkuste jim však darovat jednu noc v lednici, aby se…
Dovedete si uprostřed horkého letního dne představit lepší osvěžení, než orosenou sklenici plnou vychlazené domácí limonády? Svěží kombinace ovoce, pomerančového džusu a…
Kombinace řepy s pikantním dresinkem, sýrem a praženými oříšky je vskutku jedinečná. I když by se spíš slušelo říkat tomu salát z tence nakrájené červené řepy,…
Korpus: V igelitovém sáčku rozdrtíme válečkem sušenky (můžeme použít i kakaové, to jest vynecháme kakao v dalším kroku). Rozpustíme máslo a přidáme ho k sušenkám.…
Obdoba Míša řezů, kde je na závěrečnou polevu místo čokolády použit jako náhrada za želatinu pudink z džusu. Moučník tím získá zcela jinou, ovocnou a pikantní chuť.…
Tento lahodný pokrm spojuje šťavnaté kuřecí maso s jemně nasládlou dýní Hokaido, vše dokonale ochuceno aromatickým kořením. Ideální jako hlavní chod, který přináší…
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Potom vmícháme olej, vodu, hladkou mouku, kypřící prášek a kakao. Vlijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Pečeme cca 25min…
Kandovaná dýně je sladká dobrota, která promění obyčejnou dýni v zajímavě chutnou pochoutku. Skvěle se hodí do vánočního cukroví, na zdobení dezertů nebo jen tak k…
Vánoční dýňový džem má plnou, sladce kořeněnou chuť. Dýně se navíc před uvařením marinuje přes noc v pomerančovém džusu. Džem se bude skvěle hodit nejen k vaší domácí…
Celá vejce ušleháme s cukrem do husté pěny, pak opatrně přilejeme mléko, ve kterém jsme rozehřáli máslo, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem.…
Těsto: Žloutky utřeme s cukrem, přimícháme mouku, prášek do pečiva a pevný sníh z bílků. Těsto rozetřeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a upečeme do…
Sáčky s čajem zalijeme vroucí vodou. Přilijeme oba druhy džusu a šťávu z půlky citronu, přidáme celou skořici, hřebíček a kořenicí směs Data masala (nejlépe do vajíčka…
Pomeranče a citron dobře umyjeme, rozpůlíme a vydlabeme dužinu. Vymačkáme šťávu.Vezmeme jednu prázdnou polovinu a změříme její objem v odměrce, tak zjistíme kolik…
Během grilovací sezóny jistě přijdou vhod nápady na dobré marinády, díky kterým bude maso z grilu chutnat báječně. Vyzkoušíte bylinkovou, pikantní nebo raději exotickou…
Dýně je skvělou surovinou, dovoluje nám ji upravit a zpracovat na mnoho způsobů. Jedním a netradičním z nich může být marmeláda. Kousky dýně naložíme do pomerančového…
Zelí nakrájíme na větší kousky a krátce spaříme v horké vodě. Scedíme, necháme okapat a vsypeme do mísy.Na pánvi nasucho opražíme sezam, stačí minutku. Přidáme k zelí.Na…
Do hrnce nalijeme pomerančovou i citrónovou šťávu, oba džusy, vodu a vše přivedeme k varu. Pro chuť můžeme přidat skořici.Jakmile směs začne vařit, ochutíme ji…
Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Dáme je do většího kastrolu, posypeme cukrem, a zalijeme 1/8 l vody, a uvedeme do varu. Když jsou téměř měkká (u některých…
Těsto: Vejce s cukrem ušleháme. Vmícháme olej, vodu a mouku s práškem do pečiva. Nalijeme na vymazaný, hrubou moukou vysypaný hluboký plech a upečeme dorůžova při…
Celá vejce ušleháme s cukrem do husté pěny. Vmícháme olej, mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme dorůžova…
Prsa si nakrájíme na větší kousky velikosti jednoho sousta. V misce smícháme suroviny na sos a dobře prošleháme. Do další misky si nasypeme hladkou mouku. Na pánvi…
Za okny sněží a Vánoce jsou již pomalu za dveřmi. Čaj, nádherně vonící po skořici, hřebíčku a badyánu, připomene blížící se svátky a příjemně zahřeje. Tento čaj si…