Vídeňské řezy

tejaja Kuchařka: tejaja

Moučníky , Řezy 23 názorů

Suroviny

250 g práškového cukru
4 vejce
1 vanilkový cukr
1,25 ml oleje
1,25 ml mléka
300 g polohrubé mouky
1/2 balíčku prášku do pečiva
1. náplň :
1 l pomerančového džusu
2 balíčky Zlatého klasu
6 lžic cukru
2. náplň:
5 dcl šlehačky
2 ztužovače šlehačky
3 dcl pomerančového džusu
3 balíčky dlouhých piškotů
rum
čokoládová poleva
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Prísady na cesto spolu dobre prešľaháme, cesto vylejeme na plech a upečieme. Necháme na plechu vychladnúť.

  2. 8 dl džúsu privedieme s cukrom k varu. V 2 dl rozmiešame Zlaté klasy, vlejeme do vriaceho džúsu a uvaríme hustý krém.

  3. Teplý krém vylejeme na cesto a v chlade necháme dobre stuhnúť.

  4. Na vychladnutý krém natrieme dotuha vyšľahanú šľahačku so stužovačom.

  5. Piškóty namáčame v džúse s rumom a ukladáme ich tesne vedľa seba na šľahačku.

  6. Vrch ozdobíme polevou cik-cak. Rezy režeme podľa piškót.

Poznámka

Namiesto Zlatého klasu možno použiť Krémový prášek, je to to isté. Ak ho nedostanete, potom použite vanilkový puding, ale treba pridať 3 lyžice solamylu, samotný puding by nebol hustý. Krém musí byť pevný.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vídeňské řezy

  • Karla Karla(neregistrovaná)

    dobrota:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    nat: Tak to vám neviem povedať, kokosový olej nepoužívam vôbec. Možno sa niekto ozve, kto ho používa. :-)

    Odpovědět

  • nat nat(neregistrovaný)

    jde místo normálního oleje použít kokosový ?

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Tak se krásně rozležel a ztuhl.I bez maizeny,stačil jen puding.Jsou výborné.:yes:Fotky jsem přidala.:-K Už 6-tý den mám zbyteček v lednici a ten je úplně nejlepší,korpus nádherně zvláčněl.Příště potřu troškou džusu korpus,před nalitím džusového pudingu.;-):yes:

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Teri,zkouším tyto řezy a už chladne korpus s pomerančovým krémem a ten je tedy suprový.Dnes dodělám a asi nevydržíme do zítra a večer nakrojíme.Použila jsem vanilkový puding místo Zlatého klasu.Tak doufám,že to ztuhne také.Dám vědět.:-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Gabika, jablká sú dosť nevýraznej chuti na tento zákusok, asi preto vám to nechutilo. Ono predsa len pomaranč je výraznejší.
    S tými piškótami som akosi blbo čítala;-) sorry;-)

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Terezko, na šlehačku se dají piškoty namočené v džusu a vrch se pocáká čokopolevou ;-) Akorát, že já ty piškoty nedávám těsně vedle sebe, ale s mezerami. Zkoušeli jsme i verzi jablečnou (místo pomerančového džusu jablečný), ale ta nám tolik nechutnala

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Aha, Gabika, u nás sa robia tieto :
    http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JROONR...

    :-D;-);-);-) Ale ani v tvojej Lambade neidú navrch piškóty, ale poleva. Raz to skúsim podľa tvojho, s tou polevou.

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Gabika, rezy Lambada sa u nás robia inak : ide piškóta, potom marhuľový krém z Frutiny, a na to šľahačka. Teda krém je iný a na vrch Lambady sa u nás nedávajú piškóty. Zákusok končí šľahačkou.;-)

    Odpovědět

  • klarisa klarisa(neregistrovaná)

  • Gabina Gabina

    Znám to jako řezy lambada :-p:yes: Jsou velice osvěžující

    Odpovědět

  • cardanka cardanka

    Tejaja:-K velké díky, člověk se učí celý život:-8, pokud o to stojí;-):-Kfoto super nápad:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    jj, znám a dělám, je to lahoda:-p

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Cardanka, Zlatý klas je krémový prášok, podobne ako puding, ale nie je sladký a je určený vyložene na prípravu krémov rôznej hustoty. Okrem toho sa dá použiť na zjemnenie cesta. V Čechách sa vyrába "Krémový prášek", je to to isté. Pudingom sa úplne nahradiť nedá, pretože puding je riedky. preto treba pridať solamyl. Dostaž bežné balenie po 40 g, alebo veľké balenie - 200 g.
    Pozri obrázok;-):-D

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: vídeňský řez vídeňské čokoládové řezy řezy na plech nejnovější recepty rezy lambada lambada rezy vídenské piškotové řezy vídeňský moučník vídeňský dort moučník lambáda zakusok lambada kremový prašek zlatý klas vídeňský korpus videňské moučníky vídeňskéřezy vídeňský zákusek zlaty klas kremovy prasek balíček zlatý klas zakusek lambada top recepty.cz.videnske rezy dobré řezy na plech

Zapomněl/a jsem heslo