

Vídeňské řezy
Suroviny
- 250 g práškového cukru
- 4 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1,25 ml oleje
- 1,25 ml mléka
- 300 g polohrubé mouky
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
- 1. náplň :
- 1 l pomerančového džusu
- 2 balíčky Zlatého klasu
- 6 lžic cukru
- 2. náplň:
- 5 dcl šlehačky
- 2 ztužovače šlehačky
- 3 dcl pomerančového džusu
- 3 balíčky dlouhých piškotů
- rum
- čokoládová poleva
Postup přípravy receptu
Prísady na cesto spolu dobre prešľaháme, cesto vylejeme na plech a upečieme. Necháme na plechu vychladnúť.
8 dl džúsu privedieme s cukrom k varu. V 2 dl rozmiešame Zlaté klasy, vlejeme do vriaceho džúsu a uvaríme hustý krém.
Teplý krém vylejeme na cesto a v chlade necháme dobre stuhnúť.
Na vychladnutý krém natrieme dotuha vyšľahanú šľahačku so stužovačom.
Piškóty namáčame v džúse s rumom a ukladáme ich tesne vedľa seba na šľahačku.
Vrch ozdobíme polevou cik-cak. Rezy režeme podľa piškót.
Poznámka od kuchařky
Namiesto Zlatého klasu možno použiť Krémový prášek, je to to isté. Ak ho nedostanete, potom použite vanilkový puding, ale treba pridať 3 lyžice solamylu, samotný puding by nebol hustý. Krém musí byť pevný.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vídeňské řezy
-
dobrota
-
nat: Tak to vám neviem povedať, kokosový olej nepoužívam vôbec. Možno sa niekto ozve, kto ho používa.
-
jde místo normálního oleje použít kokosový ?
-
Tak se krásně rozležel a ztuhl.I bez maizeny,stačil jen puding.Jsou výborné.
Fotky jsem přidala.
Už 6-tý den mám zbyteček v lednici a ten je úplně nejlepší,korpus nádherně zvláčněl.Příště potřu troškou džusu korpus,před nalitím džusového pudingu.
-
Teri,zkouším tyto řezy a už chladne korpus s pomerančovým krémem a ten je tedy suprový.Dnes dodělám a asi nevydržíme do zítra a večer nakrojíme.Použila jsem vanilkový puding místo Zlatého klasu.Tak doufám,že to ztuhne také.Dám vědět.
-
Gabika, jablká sú dosť nevýraznej chuti na tento zákusok, asi preto vám to nechutilo. Ono predsa len pomaranč je výraznejší.
S tými piškótami som akosi blbo čítalasorry
-
Terezko, na šlehačku se dají piškoty namočené v džusu a vrch se pocáká čokopolevou
Akorát, že já ty piškoty nedávám těsně vedle sebe, ale s mezerami. Zkoušeli jsme i verzi jablečnou (místo pomerančového džusu jablečný), ale ta nám tolik nechutnala
-
Aha, Gabika, u nás sa robia tieto :
http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JROONR...
Ale ani v tvojej Lambade neidú navrch piškóty, ale poleva. Raz to skúsim podľa tvojho, s tou polevou.
-
Terezko, dělám tyto http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JMMPJM...
-
Gabika, rezy Lambada sa u nás robia inak : ide piškóta, potom marhuľový krém z Frutiny, a na to šľahačka. Teda krém je iný a na vrch Lambady sa u nás nedávajú piškóty. Zákusok končí šľahačkou.
-
-
Znám to jako řezy lambada
Jsou velice osvěžující
-
Tejaja
velké díky, člověk se učí celý život
, pokud o to stojí
foto super nápad
-
jj, znám a dělám, je to lahoda
-
Cardanka, Zlatý klas je krémový prášok, podobne ako puding, ale nie je sladký a je určený vyložene na prípravu krémov rôznej hustoty. Okrem toho sa dá použiť na zjemnenie cesta. V Čechách sa vyrába "Krémový prášek", je to to isté. Pudingom sa úplne nahradiť nedá, pretože puding je riedky. preto treba pridať solamyl. Dostaž bežné balenie po 40 g, alebo veľké balenie - 200 g.
Pozri obrázok