

Salát z čínského zelí I.
Suroviny
- 1/2 hlávky čínského zelí
- asi 2 lžíce bílého sezamu
- kousek zázvoru
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 rovná lžička chilli omáčky
- 2 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce medu
- šťáva z 1 citronu
- 1 dl pomerančového džusu
- kousky ananasu (kompot nebo čerstvý)
- sůl
- pepř
- olej
Postup přípravy receptu
Zelí nakrájíme na větší kousky a krátce spaříme v horké vodě. Scedíme, necháme okapat a vsypeme do mísy.
Na pánvi nasucho opražíme sezam, stačí minutku. Přidáme k zelí.
Na pánev dáme trochu oleje, na kostičky oloupaný zázvor, nahrubo nakrájenou cibuli, mrkev také nahrubo, chilli a sojovou omáčku, med, šťávu z citronu, pomerančový džus.
Krátce osmažíme a nakonec přimícháme kousky ananasu. Přidáme k zelí a promícháme.
Můžeme jíst teplé i studené.
Poznámka od kuchařky
s chilli omáčkou má opravdu grády.
zdroj: Babicovy dobroty
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Salát z čínského zelí I.
-
recept jsem se pokusil na vlastni kuzi zrealizovat, a nebyt toho, ze jsem to prepiskl s chili a zazvorem, tak to bylo dobre a chutne. vse se to hezky pomichalo, a i kdyz tam bylo dost surovin, tak to spolu hezky ladilo. jen si je potreba dat opravdu pozor na ten zazvor a chili. radeji mene:)
-
-
taky chroupu zelí čerstvé, ale tento salát jsem dělala poprvé a podle receptu. Příště vyzkouším s čerstvým a porovnám.
-
Čínské zelí u nás vede
, do salátu jej nespařuji, máme též radši křupavoučké
, nicméně bodík posílám 6.
-
Alenko:chtěla bych se zeptat,proč se má to zelí spařit.???Mám ráda křupavé a do míchaných salátů ho přidávám hodně, chutná nám všem takto,děti mi ho baští a křoupou jen tak holé.
-
Jednoznačný bod, jinak to ani u takovéto mňamky nejde
-
-
Hmmm, sympatická kombinace
-
to je zajímavé, mám ráda takové kombinace, zkusím!