

Božské pomerančové řezy
Suroviny 1 plech
- 3 vejce
- 160 g cukru krupice
- 100 ml oleje
- 200 ml vlažné vody
- 300 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1-2 lžíce kakaa
- Náplň:
- 250 g másla
- 200 g moučkového cukru
- 500 g polotučného tvarohu
- Na dohotovení:
- 2-3 pomeranče
- 500 ml pomerančového džusu
- 1 vanilkový cukr
- 1 vanilkový pudink
Postup přípravy receptu
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Potom vmícháme olej, vodu, hladkou mouku, kypřící prášek a kakao.
Vlijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Pečeme cca 25 minut na 180°C. Potom necháme vychladnout.
Máslo, tvaroh a cukr utřeme do hladkého krému. Tím potom potřeme vychladlé těsto.
Oloupané pomeranče nakrájíme na tenké kolečka a poklademe na krém.
Dvě třetiny džusu dáme do hrne a v něm rozpustíme vanil, cukr a přivedeme k varu.
Jednu třetinu džusu rozmícháme s pudinkem a ten potom přidáme do vařícího hrnce. Mícháme 2 minuty do zhoustnutí.
Ještě teplou polevou polijeme buchtu, do druhého dne necháme stuhnout v lednici.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Božské pomerančové řezy
-
Mě ten pomerančový pudink zhořknul :/ proč?
-
Recept super,ale toho kremu by stacilo klidne jen jeden tvaroh a pulku toho masla...je toho zbytecne moc...
-
Mňam, právě baštíme
dělala jsem z broskvového kompotu a bez toho krému a i tak je to dobrůtka
jo a místo vody jsem dala mléko, to těsto je suprové
-
tyto řezy jsou moc dobré
ovoce volím podle chuti a na "polevu" dávám 750 ml džusu (nebo šťávy z ovoce, lze i např. z vitacitu), cukr dle chuti a 2 vanilkové pudinky - vařím min.2 minuty a horkou okamžitě přes vařečku naliji na krém, uhladím nebo plechem zahýbám a ona se sama rozlije - nádherně ztuhne
místo másla lze do krému použít i Hera
-
marcik: já to nechávám déle stuhnout v lednici.. a teď v zimě klidně na balkon
-
Opravdu božské řezy
Jen jsem měla problém s krájením, ale chyba bude u mne. Mám levé ručky
S radostí 10
-
Já si recept ale uložím, dělám ráda tyto moučníky, foto už je vyřešeno, ale moučník může být opravdu dobrý
-
No tohle musí býti přímo skvělé
-
Jana Remkova: Jani díky, aspoň někdo je tolerantní
-
Říkam , že to mam od známe a fotku jsem našla na internetu. A když stím má někdo problém nemá fotku na internet dávat, ne? a ještě k tomu na google.
-
Jana Remkova:Jani, tady byla zkopírovaná fotka
Proti receptu nic, jen by bylo vhodné uvést zdroj a třeba jméno autorky receptu, která je pod ním na níže uvedených stránkách napsána
-
Holky, já bych nebyla zase tak přísná, nevím o tom, že bychom si nemohli z časopisu půjčit recept, to už bysme museli fakt udávat každou knihu, ze které máme recepty. Eva je tady 1 den a tak se stát může. Vítej na Topreceptech, Evi, snad se ti tady bude i přes nepříliž vydařený začátek líbit
-
Jsme tu 1. den a recept mám od známe. Skoušela jsem ho jednou a boužel fotky nemám. Chtěla jsem se jen podělit o tento recept, protože je moc dobrý, tak jse omlouvám
-
1974andrea: tak to jsem nevěděla, díky, takže si uložím obrázek do galerie fotek a pak ho dám do googlu? Wow, už jsem chytřejší.
-
srettka: aha, tak díky, to je síla