Treska zapečená s máslovou zeleninkou
Recept ještě nebyl hodnocen1. Do kastrůlku dáme 50 ml vody a mraženou zeleninu, asi 5 minut podusíme. 2. V pánvičce (já mám el. pečicí pánev) si rozpustíme máslo, na něm z obou stran rychle…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
1. Do kastrůlku dáme 50 ml vody a mraženou zeleninu, asi 5 minut podusíme. 2. V pánvičce (já mám el. pečicí pánev) si rozpustíme máslo, na něm z obou stran rychle…
Nejdříve si na másle orestujeme mrkev a celer nakrájený na drobné kousky, přidáme pokrájená rajčata a kukuřici. Ochutíme solí a oreganem. Orestovanou zeleninu přendáme…
Všechny bylinky nakrájíme, přidáme nastrouhanou kůru z poloviny citronu a smícháme s hrnkem strouhanky. Filé nasolíme a opepříme, obalíme v mouce poté v rozšlehaném…
Brambory oškrábeme, pokrájíme na hranolky a necháme je asi 20 minut stát ve studené vodě, do které jsme přidali lžíci octa. Z filetů ryb odstraníme kůži a pokrájíme je…
Rýži připravíme podle návodu, nebo jak jsme zvyklí, jen polovinu určeného množství vody nahradíme passatou.V hlubší pánvi rozehřejeme olej, vložíme rybu, mírně osolíme,…
Filety bez kůže z tmavé tresky osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Ty pak na kousku másla osmažíme z obou stran lehce dozlatova.Smažené filety odložíme na…
Nejdříve si připravíme omáčku. V kastrůlku si svaříme vodu, víno a protlak. Přidáme nakrájenou šalotku a na mírném ohni zredukujeme. Poté necháme vychladnout a…
Omyté filé pokapeme citronem, osolíme, opepříme a posypeme kmínem s nasekaným tymiánem. Necháme půl hodinky uležet.Rozehřejeme máslo s olejem a přidáme celý česnek. Hned…
Filety osolíme mořskou solí, zakápneme citronovou šťávou. Na každý filet položíme kousek citronu, kostičku červené papriky a snítek čerstvého tymiánu + maggi bylinky.…
Filety dle vlastního výběru pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a posypeme čerstvě nasekaným koprem (lze použít i sušený). Kdo chce, může na filety přidat i…
Tresku pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, posypeme troškou mleté papriky a nastrouhanou kůrou z citronu. Narovnáme do zapékací mísy, přidáme máslo a tymián…
Velmi lehký a chutný oběd v podobě filet z tresky s větvičkou tymiánu. Jen lehce osolíme a uvaříme na páře. Výborně se k nim hodí grilovaná cuketa na pánvi. Oběd je…
Rybí kari je v naší kuchyni netradičním pokrmem. Kousky tresky jsou vařeny v pikantní omáčce z červeného kari a kokosového mléka. Chuťově a barevně je pak doplňují…
Jednou z nejchutnějších mořských ryb je treska, jejíž maso má nízký podíl tuku. Treska, podávaná s mrkví a cuketou, má díky čerstvé mátě příjemně svěží chuť. Perfektně…
Chowder je oblíbená americká polévka, obvykle připravená z mořských plodů či ryb. Protože je velmi hustá a sytá, můžeme ji podávat i jako hlavní chod. Tentokrát ji…
Pokud už vás omrzelo klasické smažené rybí filé, recept na rybí placičky je právě pro vás. Malé karbanátky s mletého rybího masa, pórku a strouhaného sýra vám jistě…
Uvařte si s námi ryze letní jídlo. Filety z tresky připravené s dušenou zeleninou jsou skvělá a lehká záležitost. Jak na přípravu, tak pro trávení. Do hodiny budete mít…
Filet nakrájíme na přiměřené porce. Je li tenký, položíme dva kousky na sebe. Tresku pokapeme šťávou z citronu, osolíme a opepříme.Posypeme petrželkou, položíme tenoučký…
Do mixéru vložíme nakrájená rajčata, petrželku, nahrubo nasekanou cibuli a stroužky česneku, osolíme, okořeníme pepřem a paprikou a zakapeme olejem. Vše rozmixujeme. …
Troubu předehřejeme na 200°C a plech na pečení vymažeje olejem. Rubu opláchneme, pokapeme šťávou z půlky citronu, osolíme, opepříme a uložíme na plech. V misce smícháme…
Filety umeleme na masovém strojku. Zelí vymačkáme od přebytečné šťávy a nadrobno přesekáme. Očištěnou mrkev nastrouháme najemno. V pánvi rozehřejeme lžíci oleje a zelí…
Filety necháme rozmrznout a pokapeme trochou citronové štávy. Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostičky a dáme vařit do osolené vody. Až budou měkké, scedíme a…
V hlubší pánvi rozehřejeme olej a opečeme osušené a osolené rybí filety. Vyjmeme je a uchováme v teple.Do pánve přilijeme smetanu, zašleháme hořčici, přidáme kapary, …
Změklé máslo smícháme s rozetřeným česnekem a libečkem. Rybí filé potřeme bylinkovým máslem, solí, pepřem a necháme 15 minut odležet. Na pánvi s olejem maso zprudka…