Skotská smetanová rybí polévka

Polévky Doba přípravy: 20 minut 2 názory

Polévky Doba přípravy: 20 minut 2 názory

Suroviny 3 porce

200 g filet z tresky (může být uzená)
180 g brambor (3 menší)
2 větší šalotky
500 ml vody
200 g smetany 30%
oříšek másla
sůl dle chuti
špetka bílého pepře
špetka muškátového květu
pažitka nebo petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Tresku očistíme a nakrájíme na proužky cca 1,5 cm široké, opláchneme a dáme vařit do 500 ml vody.
    Když se začne vařit, snížíme teplotu, mírně osolíme a necháme pozvolna vařit asi 12 minut.
    Zatím očistíme a nadrobno nakrájíme brambory a šalotku. Nasekáme opláchnutou a okapanou petrželovou nať.

  2. Uvařenou rybu vyndáme do misky a udržujeme teplou. Do vody kde se ryba vařila dáme brambory a cibuli, přivedeme opět k varu a vaříme do změknutí. Jsou - li brambory měkké , rozmixujeme vše do hladké konzistence, přilijeme smetanu, případně můžeme zředit mlékem.

  3. Vložíme rybu, okořeníme muškátovým květem, pepřem a dle chuti dosolíme. Přivedeme zvolna k varu ale už dál nevaříme, odstavíme a vmícháme máslo. Ihned podáváme a na talíři posypeme sekanou petrželkou.

Poznámka od kuchařky

Polévka Cullen skink má název po vesnici, kde vznikla. Má mnoho obměn, v každé rodině je jiný vlastní recept. Někde vaří z tresky uzené nebo přidávají ještě jiný druh ryb. Tento recept je velmi jednoduchý, polévka je jemná a moc dobrá. Recept je přímo od rybářů.

Komentáře k receptu Skotská smetanová rybí polévka

  • Eja57: :-) dík za komentář , teď tu byla kamarádka, ochutnala a chválila , ještě jedna porcička tu je <3 mám prosbu . nezobrazilo se mi hlavní foto - dá se s tím něco udělat ? Děkuji a přeji hezký víkend :-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Mohu přijet na oběd?:-K Krásný recept:yes: a s tou uzenou treskou....

    Odpovědět