Tmavá treska se slunečnicovou krustou na pórkovo-cuketovém lůžku a bramborové kaši

CesnekAcibuleZakladMojiKuchyne Kuchařka: CesnekAcibuleZ…

Ryby 0 názorů

Suroviny

300 g filetů z tresky
60 g pórku na tenká kolečka
150 g mladé cukety na tenké proužky
2 lžíce zakysané smetany
2 lžíce cottage sýru
slunečnice dle potřeby
přepuštěné máslo
citronová šťáva
sůl
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Tresku osolte, pokapejte citronovou šťávou a posypte slunečnicí, tu do ryby zatlačte.

  2. V pánvi rozehřejte máslo, a protože se říká, že ryba musí plavat, nebojte se dát více. Rybu zprudka opečte z obou stran. Ryba má tendenci se rozpadat, takže to chce jemnou prácičku. :) Jednodušší, by asi bylo, dát ji péct na pečícím papíře do trouby, jen na ni přidat kousek másla.

  3. Když je ryba hotová, vyndejte ji bokem. Do pánve dejte další kus másla a zprudka opečte pórek a cuketu. Když začne chytat zlatavou barvu, osolte jí. Přidejte smetanu a sýr a nechte jen prohřát, takže můžete vypnout sporák. Podle chuti můžete zeleninu zakápnout citronovou šťávou.

  4. Servírujte s bramborovou kaší.
    Tip: Pokud nemáte přepuštěné máslo, dejte máslo a trochu oleje společně do pánve.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tmavá treska se slunečnicovou krustou na pórkovo-cuketovém lůžku a bramborové kaši

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: treska tmavá recept