Filé z tresky ve smetanové omáčce s hořčicí a kapary
Recept ještě nebyl hodnocenV hlubší pánvi rozehřejeme olej a opečeme osušené a osolené rybí filety. Vyjmeme je a uchováme v teple.Do pánve přilijeme smetanu, zašleháme hořčici, přidáme kapary, …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V hlubší pánvi rozehřejeme olej a opečeme osušené a osolené rybí filety. Vyjmeme je a uchováme v teple.Do pánve přilijeme smetanu, zašleháme hořčici, přidáme kapary, …
Nejprve si dám vařit brambory. Pak uvařím vejce natvrdo, nakrájím na čtvrtiny a spařím špenát. Špenát, vejce a nakrájenou rybu dám do větší zapékací misky, promíchám a…
Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a dáme vařit do osolené vody. Mezitím si dáme pošírovat rybu do osoleného mléka - 5 min. necháme rybu v mléce těsně pod…
Na pánvi rozehřejeme lžíci másla, zpěníme na něm nakrájenou šalotku a přidáme očistěné a pokrájené houby. Osolíme a dusíme doměkka.Filé osolíme, opepříme a opečeme na…
Připravíme si marinádu: šťáva i kůra z citrónu, sůl, pepř, petrželová nať nasekana na drobno, trocha oleje, promícháme. Tresku i lososa si nakrájíme na kousky, a dáme…
Polozmrazené filety potřeme olejem, osolíme a dáme na nepřilnavou pánev. Rajčata pokrájíme na plátky a poklademe na filety. Přiklopíme a dusíme cca 10-12 minut, během…
Rybu si osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. V misce si smícháme oříšky, sýr, smetanu, muškátový oříšek a cherry a potřeme tím rybu. Dáme do máslem vymazané…
Oloupané, na kostky nakrájené brambory osolíme, okořeníme kmínem a dáme vařit. Když jsou brambory skoro měkké, asi 3-5 minut před koncem varu k nim přisypeme hrášek a…
Filety (já použila mražené) opláchneme a důkladně osušíme utěrkou. Nakrájíme je na menší kousky, které promícháme se směsí koření, posypeme mletou paprikou a případně i…
Z lístkového cesta si upečieme čapice, v ktorých budeme servírovať a ktoré nám poslúžia ako príloha. Povykrajujeme kruhy a dáme na formu otočenú hore dnom ( vid.foto )…
Na pánvi na másle restujeme na kolečka nakrájený pórek, když začíná růžovět, zasypeme moukou, chvíli pražíme, zalijeme vývarem nebo vodou a provaříme. Ochutíme pepřem a…
Fazolky překrájíme na menší kousky a necháme je asi 5-8 minut povařit. Scedíme je a dáme okapat. Vejce rozšleháme v misce a přimícháme smetanu, sojovou omáčku, osolíme,…
Rozmrazené filé nakrájíme na malé kousky a zprudka opečeme na trošce tuku spolu s rukolou. Rozložíme do zapékacích formiček, zalijeme připravenou omáčkou, zasypeme sýrem…
Rozmraženou a osušenou tresku posypeme kořením na ryby a dáme do pekáčku, poklademe nakrájenými a orestovanými kolečky rajčat, posypeme sýrem a dáme zapéct do trouby.…
Vejce v menším hrnci uvařte na tvrdo (6 – 7 minut). Mezitím na rozehřátém oleji osmažíme pokrájenou cibuli (cca 5 minut), přidejte rozmačkaný česnek a kari a vařte za…
Tresku osolíme a okořeníme podle chuti. Opečeme na másle. Mezitím si z oleje, octa a hořčice, soli a špetky cukru vyšleháme dohladka omáčku. Přisypeme nakrájenou cibulku…
Pesto: všechny ingredience dáme do shopperu nebo jiného mixéru a rozmixujeme za opatrného přilévání olivového oleje. Jedna z nejlepších světových studených omáček. …
Je pátek a tradice žádá buďto bezmasý den nebo aspoň rybu a protože za oknem svítí slunce a je modrá obloha, vyzývají mě všechny okolnosti k tomu uvařit něco s nádechem…
Rybí filety dle vlastního výběru, nejlépe čerstvé, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a necháme krátce odležet.Mezitím pokrájíme zeleninu a žampiony na menší…
Napůl rozmrazené filé nakrájíme na kostičky. Mrkev oloupeme a škrabkou dále děláme slabé proužky. Pórek nakrájíme na kolečka. Papriku na proužky 3x2 cm. Houby nakrájíme…
Filety dle vlastního výběru pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a posypeme čerstvě nasekaným koprem (lze použít i sušený). Kdo chce, může na filety přidat i…
Filé necháme rozmrazit a osušíme. Do mixéru vložíme vejce, oloupaný a nakrájený zázvor, česnek, šalotku a rybí omáčku. Rozmixujeme najemno. Přidáme kousky filé a…
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.Ve velké zapékací míse rozpustíme máslo a přidáme filé z tresky,Filé pokapeme šťávou z citronu, lehce osolíme, poklademe na…
Rybí kari je v naší kuchyni netradičním pokrmem. Kousky tresky jsou vařeny v pikantní omáčce z červeného kari a kokosového mléka. Chuťově a barevně je pak doplňují…