Treska se smetanovým přelivem

recepty73 Kuchař: recepty73

2 porce Ryby 0 názorů

Suroviny

cca 300 g filetu z tresky tmavé
sůl
mletý pepř
máslo
100 g krémových či bílých žampionů
5 - 6 sušených rajčat
1 - 2 stroužky česneku
200 g zakysané smetany
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Filety bez kůže z tmavé tresky osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Ty pak na kousku másla osmažíme z obou stran lehce dozlatova.

  2. Smažené filety odložíme na předehřátý talíř a do výpeku nasypeme osmažit žampiony pokrájené na měsíčky či plátky. Po osmažení přidáme krátce osmažit i jemně nasekaný česnek a na nudličky pokrájená, okapaná, v oleji nakládaná rajčata.

  3. Přidáme promíchanou zakysanou smetanu pokojové teploty, osolíme, opepříme a necháme chvíli probublat v pánvi na velmi mírném ohni.

  4. Podáváme s těstovinami nebo bramborovou přílohou, kdy část přílohy a tresku přelijeme smetanovým přelivem. Před podáváním můžeme dochutit čerstvě nasekanou plocholistou petrželkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 19 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Treska se smetanovým přelivem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: treska recepty treska,recepty treska recept treska na masle se zakysanou treska a žampiony na smetaně treska bez kuze priprava top recepty treska

Zapomněl/a jsem heslo