Treska na jehle

evcal Kuchařka: evcal

Ryby 7 názorů

Suroviny

400 g filetů z tresky
3 lžičky směs koření Kotanyi
1 lžička mleté papriky
sůl
1 cibule
1 červená paprika
200 g slaniny
olivový olej
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Filety (já použila mražené) opláchneme a důkladně osušíme utěrkou.

  2. Nakrájíme je na menší kousky, které promícháme se směsí koření, posypeme mletou paprikou a případně i přisolíme. Poté je zakápneme olivovým olejem a necháme chvíli odležet.

  3. Cibuli si rozkrojíme na čtvrtiny a rozebereme na jednotlivé vrstvy. Papriku nakrájíme na malé kousky, stejně tak i slaninu.

  4. Kousky tresky střídavě napichujeme se zeleninou a slaninou na špejle.

  5. Na pánvi si rozehřejeme olej, na kterém zprudka opečeme rybí špízky ze všech stran.

  6. Pak pánev sejmeme z plotny a vložíme do předem vyhřáté trouby a při 180°C dopečeme ještě cca 15 min. Hotové špízy podáváme např. s pečenými bramborami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Treska na jehle

  • evcal evcal(autor receptu)

    Klariska: Děkuji za příspěvek... Díky němu jsem zjistila, jaké jsem se dopustila pro kuchařku neodpustitelné chyby. :-// V záplavě všeho možného koření jsem popletla výrobce výše uvedené kořenící směsi "Pozdrav z Káhiry". Samozřejmě, že se jedná o Kotanyi. A přesně jak uvádíte Vy, tato 25g směs skutečně obsahuje fenykl (6%), mátu, kurkumu (26%) a dále pepř, sůl (28%), petžel, koriandr a hnědý cukr. Takže jsou-li mezi námi odpůrci kořenících směsí, tak můžou použít jednotlivé ingredience. Samozřejmě, že tím nic nezkazí. :-p

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Kořenící směs Secrets of the Orient (Pozdrav z Káhiry) je od Kotányi a obsahuje prý fenykl, mátu a kurkumu. Složení není ze stránek výrobce, takže je bez záruky. Snad nám k němu ještě něco napíše Evcal :-).

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Raději než nedefinovanou směs Avokádo a :-O Pozdrav z Káhiry:-O bych použila čerstvé bylinky - rozmarýn, tymián, případně meduňku...Pokud již nejsou čerstvé, můžou být v oleji naložené a bude to fajn. Tahle "Káhira - bomba - Avokádo" bude chutnat všelijak, nakonec třeba i dobře, ale dám ruku do ohně, že chuť tresky to nebude...:-S

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

  • Bibinka Bibinka

    Evčo, to vypadá dost dobře. Taky už jsem dělala špíz z ryby Platýze, ale měla jsem na něm jiné doprovodné suroviny. Tak máš
    3.bod:yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Tento receptík se mi líbí. Káhiru taky nemám, ale myslím si, že to nebude tak vadit:-K:yes:...+

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Pozdrav z Káhiry nemáám!!:-D, ale třeba seženu. Bomba nápad;-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: koření na tresku jaké koření na tresku naložená treska treska recepty jake koreni se pouziva na tresku jake koreni pouzit na tresku nalozena treska recept treska recept treska na koření treska,recepty recepty s treskou koření na tresku treska koření treska nalozena treska špízy závitky z tresky recept treska špíz treska a koriandr- recept treska + špíz + koriandr treska se slaninou