Filé z tresky s lesními houbami se smetanou

Suroviny

500 g filetů z tresky
velká hrst lesních pevných hub
100 ml smetany ke šlehání
1 lžíce másla
olej
1 šalotka
sůl
pepř
pažitka
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozehřejeme lžíci másla, zpěníme na něm nakrájenou šalotku a přidáme očistěné a pokrájené houby. Osolíme a dusíme doměkka.

  2. Filé osolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném oleji.

  3. K připraveným houbám nalijeme smetanu, krátce povaříme, dochutíme čerstvě mletým pepřem, citronem a je-li třeba, ještě přisolíme.
    Tresku rozdělíme na talíře a navršíme na každý kousek smetanové houby a hustě posypeme pažitkou.

  4. Jako přílohu jsem zvolila paprikovou rýži - na pánvi rozehřejeme velký oříšek másla, zasypeme mletou paprikou, necháme rozpustit, rozvonět a hned přidáme rýži, připravenou podle návodu nebo jak jsme zvyklí.

Komentáře k receptu Filé z tresky s lesními houbami se smetanou

Tématické fráze: treska na houbách treska na houbách recept file na houbách filé treska recept recept na tresku treska file treska filé recept re ept treska na houbách rybi file na houbach recept treska sušené houby rybí treska na houbách zapecene file na houbach file s houbama aljasska treska na houbach recept na filé s houbami trezka na houbách treska se smetanou recept na filé na houbách file zapecene s čerstvými houby file recept na panvi)