Hrachová kaše s cibulkou
Recept ještě nebyl hodnocenPři vzpomínkách na školní jídelny většinu z nás hrachová kaše neláká. Zkuste jí dát novou šanci a připravte si podle receptu lahodnou kaši doma. Má jemnou chuť, správnou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 459 kJ / 349 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 24,00 g |
Tuky | 1,40 g |
– nasycené | 0,20 g |
– nenasycené | 1,20 g |
–– mononenasycené | 0,40 g |
–– polynenasycené | 0,80 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 24 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 54,00 g |
– cukry | 6,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Při vzpomínkách na školní jídelny většinu z nás hrachová kaše neláká. Zkuste jí dát novou šanci a připravte si podle receptu lahodnou kaši doma. Má jemnou chuť, správnou…
Hrachové polévky jsou oblíbené, protože zasytí, jsou chutné a zdravé. Hrachovou polévku podle tohoto receptu můžeme doplnit osmahnutou uzeninou a na másle smaženými…
Hutná a sytá polévka z luštěnin a zeleniny, kterou milovali už naši předci. Tradiční hrstková polévka je vhodná zejména pro chladné období. Na této polévce vás kromě…
Hrachová kaše nepatří zrovna mezi nejvyhledávanější jídla, zejména u dětí. Může za to nevalná pověst z jídelen, což je velká škoda. Dejte hrachu novou šanci a připravte…
Zapečený hrách s kroupy poslouží jako opravdu sytá večeře. Je jen na vás, jak je budete podávat, jestli samotné, nebo s uzeninou a kyselou okurkou. Před pečením můžete…
Hrachovou polévku můžete uvařit na různé způsoby, tato je se zeleninou, uzeným masem a bez zahuštění moukou. Pochutnáte si na ní hlavně v podzimních a zimních měsících.
Luštěniny jsou skvělou potravinou. Jsou nutričně vysoce hodnotné a lehce se připravují. Jediné, na co musíme pamatovat, je včasné namočení. Jen tak budou po uvaření…
Hrách přes noc namočíme. Na druhý den jej scedíme a dáme vařit do půl l vody s masoxem. Na 1 lžíci oleje osmažíme cibulku, přidáme mouku a petrželku, nebo medvědí česnek…
Chcete výbornou sytou hrachovou polévku? Můžete ji připravit i místo večeře. S jistotou, že nikdo neodejde od stolu hladový. Uzené dodá chuť a hrách zasytí. Když přidáte…
I když je tento popis poplatný speciální příležitosti, můžete si i vy tento postup v upravené podobě s menším množstvím surovin vyzkoušet. Tato oblíbená polévka vás…
Luštěniny uvaříme doměkka. Necháme vychladnout.Červenou cibuli nakrájíme nadrobno. Smícháme s luštěninami, pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet.
Opláchnutý hrách zalijeme asi litrem vody, přivedeme k varu a při střední teplotě a za občasného promíchání vaříme, dokud hrách nezměkne. Trvá to asi 45 minut. Pokud je…
Rybí hrachová polévka je prý recept staročeský. Je to vydatná polévka s máslovou jíškou, jemně voní rybami i hrachem, doplňuje ji kořenová zelenina a kousky rybího masa.…
Brambory uvaříme ve slupce, poté je oloupeme a protlačíme skrz kolečko. Brambory nasypeme na plech, přidáme kabanos, nakrájený na kostičky, trochu soli, trochu oleje,…
Luštěniny namočte den předem do studené vody. Než nabobtnají, vodu alespoň jedenkrát vyměňte. Luštěniny druhý den propláchněte pod tekoucí vodou.Cibuli nakrájejte…
Nejen že hrách obsahuje spoustu důležitých látek, navíc také skvěle chutná. Uvařený hrách smícháme s osmaženou cibulí, rajčaty, strouhankou, vejci a kapary. Ochutíme ho…
V tlakovém hrnci na oliv. oleji osmažíme česnek a cibulku pokrájenou na kostičky. Přidáme žebra, hrách, kostku vývaru a podlijeme 1 litrem vody. Uzavřeme a vaříme 10…
Hrách si den dopředu namočíme, druhý den ho propláchneme pod tekoucí vodou, dáme vařit do trochu osolené vody a uvaříme do měkka. Přidáme koření: česnek, trošku pepře,…
Hrách necháme přes noc namočený ve vodě. Druhý den jej v téže vodě uvaříme doměkka. Ze sádla a hladké mouky si připravíme světlou jíšku, do které vmícháme mletou papriku…
Hrách několikrát řádně propláchneme studenou vodou, vložíme do hrnce a máčíme přes noc (též ve studené vodě).Druhý den vodu z hrnce slijeme, hrách zalijeme předem…
Rychlý a výživný bezmasý oběd pro běžný den. Karbanátky budou dobré z čočky i hrachu. Talíř si doplníme čerstvou zeleninou. A protože jsme ušetřili čas můžeme se pustit…
Hrách provoněný uzeným vývarem a libečkem chutná skvěle. Stačí ho namočit přes noc a druhý den ochutit a uvařit. Na závěr ho zahustíme jíškou. Podávat ho můžeme…
Dala jsem olej do keramického woku. Přidala jsem cibuli a sůl. Osmažila jsem jí dozlatova. Přidala jsem rajčata, 1/2 lžičky kurkumy, 1/3 lžičky chilli a 1 lžičku mletého…
Přidáno před 35 minutami
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Znáte kdoule? Záhadné trpké ovoce z klášterních zahrad dalo název marmeládě
Pečeme s Ivou: Rozmarýnem vonící slané tyčky jsou snadno a bleskově připravené i upečené. Hodí se i jako pohoštění k vínu
Pět nejoblíbenějších jídel prince Harryho: Miluje moučníky s banány, pálivé kuře z fastfoodu a nikdy neodolá šťavnatému lososu