Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 987 kJ / 2 626 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 88,73 g |
Tuky | 19,88 g |
Vláknina | 46,07 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,44 g |
Sůl | 16,02 g |
Sacharidy | 500,00 g |
Postup přípravy
Zároveň uděláme záparu - oboje zrno pomeleme v tříštivém kávomlýnku na hrubší šrot, přidáme k němu lněné semínko a to vše zalijeme odměřenou vroucí vodou. Dobře promícháme, zakryjeme a po zchladnutí uložíme do lenice. Krok 2: K hotovému rozkvasu do nádoby pekárny přidáme záparu (je vhodné ji z lednice vytáhnout hodinu, dvě předem, aby se ohřála) a zbytek surovin a těsto necháme pekárnou jen umíchat (cca 12-15 minut), pak ji vypneme. Krok 3: Těsto necháme v zavřené pekárně nakynout (asi 2 hod), pak na hodinu zapneme program Pečení.
Hotový bochník z formy vyklepneme a necháme vystydnout na drátěné podložce.
Zveřejněno 14. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zrníčkový kvasový chléb z DP
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9ogD
Moje poznámka
Zrníčkový kvasový chléb z DP
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9ogD
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 5 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 7 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 10 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 15 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 17 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sněhový rybízový koláč
upavla před 4 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 5 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 8 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 8 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 9 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 10 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 10 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 12 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 13 hodinami
Tématické fráze:
zrnickovy chleb,
zrníčkový chleba,
zrníčkový pečení chleba,
zrninkovy chléb recept,
zrničkovy chleba recept,
slunecnicovy chleb z dp,
kvasový chléb,
zrníčkový chléb recept
Suroviny:
kvas žitný,
voda,
mouka žitná chlebová,
mouka celozrnna pšeničná,
žito,
pšenice,
semínka lněná,
voda,
voda,
mouka hladká,
otruby,
kmín drcený,
sůl
Komentáře (3)