Hrachová polévka se škvarkovými knedlíčky
Recept ještě nebyl hodnocenHrách si namočíme a běžným způsobem uvaříme do měkka ve vodě, ve které byl namočený, můžeme přidat bobkový list, tymián, jak je kdo zvyklý, a rozmačkáme, pokud ale…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hrách si namočíme a běžným způsobem uvaříme do měkka ve vodě, ve které byl namočený, můžeme přidat bobkový list, tymián, jak je kdo zvyklý, a rozmačkáme, pokud ale…
Luštěniny namočte den předem do studené vody. Než nabobtnají, vodu alespoň jedenkrát vyměňte. Luštěniny druhý den propláchněte pod tekoucí vodou.Cibuli nakrájejte…
Francouzská hrachová polévka s uzeným má díky přidané lámance z krup zajímavou chuť i texturu. Polévku můžete servírovat i ve sváteční den a ozdobit restovanou cibulkou…
Hrachová polévka s párkem, kořenovou zeleninou a zeleným hráškem voní po majoránce a česneku. Hustá polévka, která s kouskem pečiva zastane i hlavní chod. Polévku…
Den předem několikrát propláchneme kroupy a namočíme je do čisté vody. Hrách přebereme a namočíme zvlášť. Druhý den ke kroupám přidáme lžíci sádla, sůl a kmín a uvaříme…
V tlakovém hrnci osmažíme na olivovém oleji pokrájenou cibulku a česnek. Přidáme namočený hrách, osolíme, přidáme vývar, koriandr, oříšek, vodu cca 1 litr a zavřeme…
I když je tento popis poplatný speciální příležitosti, můžete si i vy tento postup v upravené podobě s menším množstvím surovin vyzkoušet. Tato oblíbená polévka vás…
Při přípravě této hrachové kaše si usnadníme práci použitím sušené smažené cibulky. Kaše je chutná a sytá, nejlépe jí doplníme uzeným masem, párkem, nebo dobrou klobásou…
Hrách necháme přes noc namočený ve vodě. Druhý den jej v téže vodě uvaříme doměkka. Ze sádla a hladké mouky si připravíme světlou jíšku, do které vmícháme mletou papriku…
Cibuli a mrkev si nakrájíme nadrobno, cibulku usmažíme na oleji do sklovita, přidáme vločky, trochu je osmahneme, dáme rozdrobené droždí a mícháme až se rozpustí a začne…
Hrách namočíme přes noc do vody. Uzenou křížovou kost vložíme do hrnce, přidáme koření, česnek, polovinu brambory nakrájenou na drobno a zalijeme studenou vodou -…
Chcete výbornou sytou hrachovou polévku? Můžete ji připravit i místo večeře. S jistotou, že nikdo neodejde od stolu hladový. Uzené dodá chuť a hrách zasytí. Když přidáte…
Pokud chcete do svého jídelníčku zařadit více vlákniny a nevíte jak na to, pak můžete vyměnit masové karbanátky za luštěninové, z cizrny, hrachu a čočky. Karbanátky…
V pestrém jídelníčku by měly být zastoupeny také luštěniny, které jsou bohaté na vlákninu. Zeleninová směs je luštěnin opravdu plná, naleznete v ní hrách, čočku, ale…
Křupavé kousky kapra připravené na způsob hranolek a podávané s pučálkou, tedy praženým zeleným hrachem, spojují moderní nápad s dávnou tradicí. Výjimečný pokrm, který…
Indická jídla jsou někdy zdlouhavější na přípravu, ale výsledek je velmi chutný. Dhál neobsahuje žádné maso, přesto je sytý a výživný díky obsahu luštěnin. Lahodnou nebo…
Díky naklíčení jsou hrách i čočka ještě zdravější a lépe stravitelné. Na přípravě není nic složitého, jen je třeba hlídat, aby luštěniny neoschly, ale ani nezůstaly stát…
Luštěniny jsou skvělou potravinou. Jsou nutričně vysoce hodnotné a lehce se připravují. Jediné, na co musíme pamatovat, je včasné namočení. Jen tak budou po uvaření…
Dříve jídlo chudých, dnes poctivé jídlo plné bílkovin, nádherně vonící česnekem a majoránkou. Kombinace hrachu, krup a cibulky vás spolehlivě zasytí a zahřeje nejen v…
Neloupaný hrách namočíme pres noc do vody. Pak slijeme, propláchneme pod tekoucí vodou a dáme do hrnce. Zalijeme vodou, osolíme, přidáme cibuli s napíchanými hřebíčky a…
Předvařený hrách si připravíme podle návodu na obalu. Osolíme až těsně před dovařením. Když je hrách měkký, slijeme vodu, odstavíme a necháme přikrytý, aby nevychladnul.…
Luštěniny uvaříme do měkka a smícháme. Přidáme na slanině osmaženou cibulku, česnek, koření a osolíme. Uzená stehýnka položíme na šoulet a v troubě krátce zapečeme.
Rumfordská polévka - kdysi polévka pro chudé, dnes zpestření menu pro hladovějící rodinku. Je sytá, horká a opravdu velmi dobře vymyšlená pro rychlé zasycení. Doplňte ji…
V osolené vodě uvaříme do měkka oloupané a nakrájené brambory. Přebraný vypraný hrách vložíme do hrnce, zalijeme jej studenou vodou, aby byl potopen, přidáme na špičku…