Hrachová kaše od Jitky
Recept ještě nebyl hodnocenPři přípravě této hrachové kaše si usnadníme práci použitím sušené smažené cibulky. Kaše je chutná a sytá, nejlépe jí doplníme uzeným masem, párkem, nebo dobrou klobásou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Při přípravě této hrachové kaše si usnadníme práci použitím sušené smažené cibulky. Kaše je chutná a sytá, nejlépe jí doplníme uzeným masem, párkem, nebo dobrou klobásou…
Mouku prosijeme do mísy, uděláme v ní důlek, do kterého vlijeme žloutky, rum, 1−2 lžičky vody, přidáme cukr, špetku soli a citronovou kůru. Vše promícháme, přidáme na…
Nikdo z nás si nedovede představit plátek uzeného masa bez přílohové kaše. Jemná hrachová kaše s kroupami, příjemně vonící po bylinkách a česneku, je plná bílkovin a…
Luštěniny jsou skvělou potravinou. Jsou nutričně vysoce hodnotné a lehce se připravují. Jediné, na co musíme pamatovat, je včasné namočení. Jen tak budou po uvaření…
Z Libanonu pochází recept na v poslední době velice oblíbený hummus. Krásně zelená jarní variace na tuto oblíbenou pomazánku je z vařeného hrachu a nechybí samozřejmě…
Hrachová polévka s párkem, kořenovou zeleninou a zeleným hráškem voní po majoránce a česneku. Hustá polévka, která s kouskem pečiva zastane i hlavní chod. Polévku…
Neloupaný hrách namočíme pres noc do vody. Pak slijeme, propláchneme pod tekoucí vodou a dáme do hrnce. Zalijeme vodou, osolíme, přidáme cibuli s napíchanými hřebíčky a…
V osolené vodě uvaříme do měkka oloupané a nakrájené brambory. Přebraný vypraný hrách vložíme do hrnce, zalijeme jej studenou vodou, aby byl potopen, přidáme na špičku…
Hrachovou polévku připravíme klasicky - každý má svůj recept. PS: Já použil vývar z uzených kuřecích kostí ( cca 1 litr).Na posledních cca 10 minut přidáme plnou hrst…
Hrách přes noc namáčíme ve vodě, houby jen půl hodiny. Na másle rozpustíme kostky slaniny, přidáme maso a osmahneme. Přidáme dobře omytý hrách a houby. Smažíme na…
Zelenou chilli papričku jsem nasekala společně s cibulí nadrobno (můžete přidat čerstvý zázvor nebo vše nastrouhat na struhadle). Propláchla jsem hrách pod vodou a dala…
Hrách několikrát propláchneme a ve vodě necháme cca 12 hodin nabobtnat. Opláchnutá uzená žebra (použil jsem křížové kosti a kost od kotlety) dáme vařit, po hodině…
Hrách přes noc namočíme a druhý den uvaříme v nové vodě doměkka (asi 30 minut). Vodu necháme jen těsně nad hrách a případně postupně přiléváme tak, aby měkký uvařený…
Na ghee restujeme domakka nadrobno nakrajanu cibulu, nastruhany zazvor a cesnak.Pridame kurkumu, garam masala, sol a paradajku. Premiesame a na miernom ohni pod…
Do vody dáme na 2 hodiny namočit hrách a čočku. Poté vodu slijeme a dáme čistou. Přidáme sůl, nové koření a kmín a vaříme 1/2 hodiny. Přidáme nakrájené brambory a…
Luštěniny uvaříme doměkka. Necháme vychladnout.Červenou cibuli nakrájíme nadrobno. Smícháme s luštěninami, pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet.
Cibuli a mrkev si nakrájíme nadrobno, cibulku usmažíme na oleji do sklovita, přidáme vločky, trochu je osmahneme, dáme rozdrobené droždí a mícháme až se rozpustí a začne…
Ryzu preplachneme a na 30 minut namocime vo vode. Olej zohrejeme a pridame rimsku rascu, hnedy kardamon, skoricu, klinceky a azijsky bobkovy list. Nechame chvilocku…
Čirok i hrách každý zvlášť přes noc namočíme a poté v čerstvé vodě uvaříme doměkka. Čirok vaříme přibližně 50 minut, hrách 30 minut. Drobně nakrájenou cibuli restujeme…
Pokrájenou zeleninu mírně osolíme, zakapeme olejem a upečeme. Pak z ní odstraníme větvičky bylinek. Quinou na hustém cedníku několikrát propláchneme horkou vodou a…
Do hrnce nakrájíme na menší kousky brambory, přidáme brokolici na kousky, hrášek, sůl a zalijeme vodou. Povaříme skoro do měkka.Na másle orestujeme jemně nastrouhanou…
Loupaný půlený hrách přes noc namočíme a druhý den uvaříme v čerstvé vodě doměkka. Část vody slijeme (schováme si ji stranou) a zbytek pomocí tyčového mixeru rozmixujeme…
Utlouct kroupy v hmoždíři, nebo je umlít na šrotovníku. (Lze umlít do zásoby). Namočit na 5-11 h. Hrách namočit na 5-11 hod.Uvolnit šrot od stěn sklenice tenkým…
Předvařený hrách si připravíme podle návodu na obalu. Osolíme až těsně před dovařením. Když je hrách měkký, slijeme vodu, odstavíme a necháme přikrytý, aby nevychladnul.…