Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šoulet

Máte rádi luštěniny ale už nevíte, na jaký způsob je připravit? Zkuste tradiční šoulet, plnohodnotnou večeři pro celou rodinu. Toto voňavé židovské jídlo si okamžitě zamilujete. Luštěniny můžete měnit podle chuti, ječné kroupy však nesmějí chybět.

Hodnocení receptu je 5,0 (43×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 75 min bez doby bobtnání hrachu

100 min (25 min příprava + 75 min tepelná úprava, bez doby bobtnání hrachu)

29. 3. 2010 18:05

Suroviny pro 3 porce

3 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie13 247 kJ / 3 166 kcal
Bílkoviny135,24 g
Tuky101,42 g
Vláknina81,30 g
Cholesterol 138 mg
Sodík 2,71 g
Sůl6,00 g
Sacharidy395,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Nějaké recepty na podobné téma jsem tu našla, ale tento klasický nikoli.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova

16. 2. 2022 07:30

:-)<3<3<3:-K

HankaR. HankaR.

13. 2. 2022 12:14

Eli, vynikající recept <3:-K

janky3 janky3

24. 11. 2020 18:57

Nám dělali v MŠ Krupeto, což bylo totéž, ale bez hrachu. Krupeto dělám léta, teď ho vyzkouším jako šoulet. Už se těším!

stoudman

10. 5. 2020 13:37

Stojan: Máte pravdu a také jsou ke kachně vynikající lokše.

Stojan

22. 12. 2015 22:49

zilvar: Co jedí židé je celkem jejich věc.Mě to takhle chutná. Ale když je s kachničkou, tak se samozřejmě obejdu bez toho uzeného.:-p

zilvar

4. 12. 2015 21:10

Stojan:od kdy jedí židé vepřové maso?

Stojan

9. 11. 2015 01:44

Ano, přibližně takto připravený základ nasypat do pekáče, ze kterého se vyndala téměř dopečená kachna. Z pekáče odebrat vypečené sádlo, nasypat připravený šoulet, na něj vrátit kachnu a dát na cca 15minut zpět do trouby.Jako výbornou přílohu snad už jen sklínku dobrého piva.

Radu A.

29. 1. 2014 12:24

Uvařila to moje mamina a bylo to vynikající.Chystám se na to :-):-8

dědek69

8. 3. 2013 20:00

:-( Marná sláva. Ten nedostatek uzenýho je poznat. Hrách trochu dojel, ale stejně to není vono. Chutná to dobře, ale dobře je jen za tři....
Snad příště.
;-)

Dedek69

8. 3. 2013 18:48

Mám to za sebou. V současné chvíli se to zapéká. Po-rál jsem dvě věci. Ze stracu aby se mi nesvlík je nedovařený hrách a protože jsem měl málo uzenýho, přidal jsem nakrájený a zmrážený poddubáky. Co to udělá budu vědět zapár minut. Voní to náramně....

Eliza Eliza

9. 2. 2013 21:01

ArmDra: Děkuji za komentář, i bez masa to musí být dobré.:-p:yes: Kysané zelí se k tomu také hodí, takže určitě někdy vyzkouším.:-K

ArmDra

9. 2. 2013 20:23

Tenhle klasický recept začal dělat můj tatínek podle nějaké kuchařky a mě moc chutnal, ale sama jsem ho nikdy nevařila, až kvůli snoubenci, se kterým se shodneme na lásce k česneku a cibuli. Nedělám s masem, bůčkem ani ničím jiným, jen hrách a kroupy, k tomu kysané zahuštěné zelí a může být pečené maso se šťávou, ale to jen svátečně, častěji jen s tím zelím. Určitě si zaslouží bod :yes:, fakt nesmrtelný recept ;-)

holka ze severu holka ze severu

15. 7. 2012 17:09

Eliza: Přidávám k oblíbeným a brzy vyzkouším. Mám hroztnou chuť lítat :-D :yes:

Eliza Eliza

8. 11. 2011 23:33

Dneska jsem u nás v masně koupila tak skvělý zapečený šoulet (horký, samozřejmě), že jsem rozhodnutá na výše uvedený recept pozapomenout (i když, chutnal také...) a prozkoumat, v čem spočívá kouzlo dnes ochutnaného. Takže zakoupím kroupy, hrách, špek a začnu experimentovat...Doufám, že dospěju do fáze, kdy se dílo podaří a budu se moct s vámi podělit o ten úžasný vyladěný předpis...:-p

zdenca-tko

23. 5. 2011 19:00

Výborný recept, přidávám ještě pohanku :-) přidávám bodík :yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Naše edice

Zvýhodněné balíčky

Koupit

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: šoulet šoulet recept recept na šoulet šoulet s uzeným masem šoulet-----hrách a kroupy recepty jak se vaří šoulet recept šoulet co je šoulet soulet recepty co je to šoulet šoulet s uzeným bůčkem recepty šoulet recepty na šoulet šoulet s vepřovým masem jak uvarit šoulet vepřové v šouletu recept na šoulet z vepřového vepřové maso v šouletu jak se delá šoulet vepřový plátek v šouletu

Suroviny: kroupy ječné, hrách, bůček uzený, cibule, česnek, majoránka, sádlo, sůl

TopRecepty.cz

Šoulet

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WPlo