Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Šoulet

Máte doma luštěniny a nevíte, jak je využít? Připravte si tradiční šoulet - plnohodnotnou večeři pro celou rodinu. Toto židovské voňavé jídlo si zamilujete na první ochutnání. Luštěniny můžete měnit, my jsme zvolili hrách. Chybět nesmí ječné kroupy.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min

90 min (60 min příprava + 30 min tepelná úprava, + doba bobtnání hrachu)

29. 3. 2010 19:05

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 481 kJ / 2 983 kcal
Bílkoviny131,24 g
Tuky98,42 g
Vláknina71,30 g
Cholesterol 138 mg
Sodík 2,68 g
Sůl6,00 g
Sacharidy365,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Nějaké recepty na podobné téma jsem tu našla, ale tento klasický nikoli.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova

16. 2. 2022 08:30

:-)<3<3<3:-K

HankaR. HankaR.

13. 2. 2022 13:14

Eli, vynikající recept <3:-K

janky3 janky3

24. 11. 2020 19:57

Nám dělali v MŠ Krupeto, což bylo totéž, ale bez hrachu. Krupeto dělám léta, teď ho vyzkouším jako šoulet. Už se těším!

stoudman

10. 5. 2020 14:37

Stojan: Máte pravdu a také jsou ke kachně vynikající lokše.

Stojan

22. 12. 2015 23:49

zilvar: Co jedí židé je celkem jejich věc.Mě to takhle chutná. Ale když je s kachničkou, tak se samozřejmě obejdu bez toho uzeného.:-p

zilvar

4. 12. 2015 22:10

Stojan:od kdy jedí židé vepřové maso?

Stojan

9. 11. 2015 02:44

Ano, přibližně takto připravený základ nasypat do pekáče, ze kterého se vyndala téměř dopečená kachna. Z pekáče odebrat vypečené sádlo, nasypat připravený šoulet, na něj vrátit kachnu a dát na cca 15minut zpět do trouby.Jako výbornou přílohu snad už jen sklínku dobrého piva.

Radu A.

29. 1. 2014 13:24

Uvařila to moje mamina a bylo to vynikající.Chystám se na to :-):-8

dědek69

8. 3. 2013 21:00

:-( Marná sláva. Ten nedostatek uzenýho je poznat. Hrách trochu dojel, ale stejně to není vono. Chutná to dobře, ale dobře je jen za tři....
Snad příště.
;-)

Dedek69

8. 3. 2013 19:48

Mám to za sebou. V současné chvíli se to zapéká. Po-rál jsem dvě věci. Ze stracu aby se mi nesvlík je nedovařený hrách a protože jsem měl málo uzenýho, přidal jsem nakrájený a zmrážený poddubáky. Co to udělá budu vědět zapár minut. Voní to náramně....

Eliza Eliza

9. 2. 2013 22:01

ArmDra: Děkuji za komentář, i bez masa to musí být dobré.:-p:yes: Kysané zelí se k tomu také hodí, takže určitě někdy vyzkouším.:-K

ArmDra

9. 2. 2013 21:23

Tenhle klasický recept začal dělat můj tatínek podle nějaké kuchařky a mě moc chutnal, ale sama jsem ho nikdy nevařila, až kvůli snoubenci, se kterým se shodneme na lásce k česneku a cibuli. Nedělám s masem, bůčkem ani ničím jiným, jen hrách a kroupy, k tomu kysané zahuštěné zelí a může být pečené maso se šťávou, ale to jen svátečně, častěji jen s tím zelím. Určitě si zaslouží bod :yes:, fakt nesmrtelný recept ;-)

holka ze severu holka ze severu

15. 7. 2012 18:09

Eliza: Přidávám k oblíbeným a brzy vyzkouším. Mám hroztnou chuť lítat :-D :yes:

Eliza Eliza

9. 11. 2011 00:33

Dneska jsem u nás v masně koupila tak skvělý zapečený šoulet (horký, samozřejmě), že jsem rozhodnutá na výše uvedený recept pozapomenout (i když, chutnal také...) a prozkoumat, v čem spočívá kouzlo dnes ochutnaného. Takže zakoupím kroupy, hrách, špek a začnu experimentovat...Doufám, že dospěju do fáze, kdy se dílo podaří a budu se moct s vámi podělit o ten úžasný vyladěný předpis...:-p

zdenca-tko

23. 5. 2011 20:00

Výborný recept, přidávám ještě pohanku :-) přidávám bodík :yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Petra Burianová

nově v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: šoulet šoulet recept recept na šoulet šoulet s uzeným masem šoulet-----hrách a kroupy recepty jak se vaří šoulet recept šoulet co je šoulet soulet recepty co je to šoulet šoulet s uzeným bůčkem recepty šoulet recepty na šoulet šoulet s vepřovým masem jak uvarit šoulet vepřové v šouletu recept na šoulet z vepřového vepřové maso v šouletu jak se delá šoulet vepřový plátek v šouletu

Suroviny: kroupy ječné, hrách, bůček uzený, cibule, česnek, majoránka, sádlo, sůl

TopRecepty.cz

Šoulet

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WPlo