Špagetová dýně s hrachovým přelivem
Recept ještě nebyl hodnocenLoupaný půlený hrách přes noc namočíme a druhý den uvaříme v čerstvé vodě doměkka. Část vody slijeme (schováme si ji stranou) a zbytek pomocí tyčového mixeru rozmixujeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Loupaný půlený hrách přes noc namočíme a druhý den uvaříme v čerstvé vodě doměkka. Část vody slijeme (schováme si ji stranou) a zbytek pomocí tyčového mixeru rozmixujeme…
Hrách přes noc namočíme. Na druhý den jej scedíme a dáme vařit do půl l vody s masoxem. Na 1 lžíci oleje osmažíme cibulku, přidáme mouku a petrželku, nebo medvědí česnek…
V tlakovém hrnci osmažíme na olivovém oleji pokrájenou cibulku a česnek. Přidáme namočený hrách, osolíme, přidáme vývar, koriandr, oříšek, vodu cca 1 litr a zavřeme…
Do hrnce nakrájíme na menší kousky brambory, přidáme brokolici na kousky, hrášek, sůl a zalijeme vodou. Povaříme skoro do měkka.Na másle orestujeme jemně nastrouhanou…
V osolené vodě uvaříme do měkka oloupané a nakrájené brambory. Přebraný vypraný hrách vložíme do hrnce, zalijeme jej studenou vodou, aby byl potopen, přidáme na špičku…
Neloupaný hrách namočíme pres noc do vody. Pak slijeme, propláchneme pod tekoucí vodou a dáme do hrnce. Zalijeme vodou, osolíme, přidáme cibuli s napíchanými hřebíčky a…
Předvařený hrách si připravíme podle návodu na obalu. Osolíme až těsně před dovařením. Když je hrách měkký, slijeme vodu, odstavíme a necháme přikrytý, aby nevychladnul.…
Utlouct kroupy v hmoždíři, nebo je umlít na šrotovníku. (Lze umlít do zásoby). Namočit na 5-11 h. Hrách namočit na 5-11 hod.Uvolnit šrot od stěn sklenice tenkým…
Mixérem zjemnit rýži na krupici. Následně namočit rýži do 160 ml vody. Hrách namočit zvlášť.Hrách 2x vyprat. Lze rozdrtit před přidáním do rýže.Přidat hrách, sůl a…
Večer hrách namočíme a druhý den uvaříme v téže vodě doměkka. Voda při vaření musí být ve stejné rovině s hrachem. Uvařený hrách prolisujeme nebo umeleme, spojíme s…
Hrách může v některých z nás vyvolat nepříjemné vzpomínky na kaši ze školní jídelny. Zkuste dát hrachu šanci a vyzkoušejte toto jednoduché hrachové pyré. Ne jen že…
V první řadě si namočím hrách a houby. Je 30 prosince šest hodin večír, vařit budu zítra dopoledne. Zítra nadpolednem si pustím na rádyju svou oblíbenou stanici Prahu a…
Tuto polévku není třeba zahušťovat jíškou, je dostatečně hustá. Ale můžeme k ní připravit na másle opečené krutony z pečiva, ty chuť této polévky ještě významně vylepší.…
Fazole s hrachem si uvaříme ve slané vodě. Do jiného hrnce si dáme olej, na něm si osmahneme cibuli nakrájenou na drobno a přidáme mrkev, celer, kedlubnu, kapustu a…
Luštěniny jsou skvělou potravinou. Jsou nutričně vysoce hodnotné a lehce se připravují. Jediné, na co musíme pamatovat, je včasné namočení. Jen tak budou po uvaření…