Krůtí nugety v „HRAŠCE-PIKANT“ se smetanovým hráškem
Recept ještě nebyl hodnocenKrůtí prsa nakrájíme na nugety, osolíme a v půl deci oleje rozmícháme přiměřené množství koření ( dle chuti) a vetřeme do nakrájeného krůtího masa.Dáme odležet do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Krůtí prsa nakrájíme na nugety, osolíme a v půl deci oleje rozmícháme přiměřené množství koření ( dle chuti) a vetřeme do nakrájeného krůtího masa.Dáme odležet do…
Mixérem zjemnit rýži na krupici. Následně namočit rýži do 160 ml vody. Hrách namočit zvlášť.Hrách 2x vyprat. Lze rozdrtit před přidáním do rýže.Přidat hrách, sůl a…
Večer hrách namočíme a druhý den uvaříme v téže vodě doměkka. Voda při vaření musí být ve stejné rovině s hrachem. Uvařený hrách prolisujeme nebo umeleme, spojíme s…
Hrách může v některých z nás vyvolat nepříjemné vzpomínky na kaši ze školní jídelny. Zkuste dát hrachu šanci a vyzkoušejte toto jednoduché hrachové pyré. Ne jen že…
V první řadě si namočím hrách a houby. Je 30 prosince šest hodin večír, vařit budu zítra dopoledne. Zítra nadpolednem si pustím na rádyju svou oblíbenou stanici Prahu a…
Hrách si namočíme a běžným způsobem uvaříme do měkka ve vodě, ve které byl namočený, můžeme přidat bobkový list, tymián, jak je kdo zvyklý, a rozmačkáme, pokud ale…
Tuto polévku není třeba zahušťovat jíškou, je dostatečně hustá. Ale můžeme k ní připravit na másle opečené krutony z pečiva, ty chuť této polévky ještě významně vylepší.…
Fazole s hrachem si uvaříme ve slané vodě. Do jiného hrnce si dáme olej, na něm si osmahneme cibuli nakrájenou na drobno a přidáme mrkev, celer, kedlubnu, kapustu a…
Hrách i kroupy si každé uvaříme zvlášť doměkka. Do hrnce s osolenou vodou dáme nakrájenou cibulí a kouskama z ryby, vaříme tak 1O minut-to je rybí maso už měkké a vývar…
Nikdo z nás si nedovede představit plátek uzeného masa bez přílohové kaše. Jemná hrachová kaše s kroupami, příjemně vonící po bylinkách a česneku, je plná bílkovin a…
Luštěniny jsou skvělou potravinou. Jsou nutričně vysoce hodnotné a lehce se připravují. Jediné, na co musíme pamatovat, je včasné namočení. Jen tak budou po uvaření…
Francouzská hrachová polévka s uzeným má díky přidané lámance z krup zajímavou chuť i texturu. Polévku můžete servírovat i ve sváteční den a ozdobit restovanou cibulkou…
Pučálka nebo-li pálenec je staročeský pokrm, který se připravoval v době půstu. Jedná se o naklíčené luštěniny - hrách nebo čočku opečené na pánvi. Spolu s klíčením sice…
Z Libanonu pochází recept na v poslední době velice oblíbený hummus. Krásně zelená jarní variace na tuto oblíbenou pomazánku je z vařeného hrachu a nechybí samozřejmě…