Obložené mísy a talíře
Recept ještě nebyl hodnocenChystáte se na oslavu nebo silvestrovskou party? Pak je nasnadě s sebou vzít i dobré pohoštění. Pokud hledáte nápad, jak nazdobit mísy a talíře, načerpejte inspiraci…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Chystáte se na oslavu nebo silvestrovskou party? Pak je nasnadě s sebou vzít i dobré pohoštění. Pokud hledáte nápad, jak nazdobit mísy a talíře, načerpejte inspiraci…
Heru rozehřejeme, přidáme vodu, cukr a kakao a povaříme asi 5 minut. Necháme zchladnout.Přimícháme mouku s práškem do pečiva a vajíčka. Těsto vylijeme na vysypaný velký…
Jednodušší a rychlejší příprava velmi oblíbeného moučníku potěší začátečníky, i ty, kteří nemají mnoho času. Na výsledné chuti to však není vůbec poznat. Stačí už jen…
Bábovka je typický nedělní moučník, s pocukrovanou čepičkou udělá parádu na každém stole. Tato bábovka je vláčná, voní po skořici, rumu a provoní celou kuchyň. Přidat do…
S blížícím se podzimem přichází také, ruku v ruce, čas sklizně jablek, která nejčastěji využíváme do různých moučníků. Skvělý jablečný koláč s kakaovou polevou a oříšky…
Nejdříve připravíme jablka. Oloupeme a zbavíme jadřinců, nastrouháme a dáme do kastrolu. Posypeme cukrem a podusíme, přidáme skořici a vanilkový pudink. Hotové necháme…
Odlehčená variace na klasický bramborový salát určitě stojí za vyzkoušení. Zvlášť pokud se vám na zahrádce urodilo víc cuket. Využijete ho všude tam, kde jste zvyklí…
S příchodem podzimu nastává čas sklizně jablek. Využijte je k přípravě lahodných řezů s jemným krémem ze zakysané smetany, provoněných vanilkou a skořicí. Sladká tečka,…
Máte-li přebytky jablek, můžete je zavařit a díky tomu je budete moci využít kdykoliv později. Jablka můžete použít do buchet, štrúdlů, závinů, do jogurtu nebo si je dát…
Bažant je lahůdkou vyhledávanou už po staletí. Jeho jemné maso je velmi zdravé a není tučné. Aby nebylo příliš suché, poklademe ho plátky slaniny a pečeme s kořenovou…
Šťavnatá jablka plněná ořechy a pikantním džemem, zabalená do křupavého listového těsta, jsou rychlým a efektním dezertem. Skvěle se hodí k odpolední kávě i jako sladká…
K podzimu neodmyslitelně patří štrúdly s náplní ze šťavnatých jablek, která je plná rozinek. Tento závin je důmyslně zabalený tak, aby jeho povrch naznačoval jednotlivé…
Rychlý smažený dezert připravíme z nakrájených jablek obalených v palačinkovém těstíčku provoněném skořicí. Poté je osmažíme v přepuštěném másle. Smažená obalená jablka…
Na vypracování těsta vám budou stačit pouhé tři ingredience. Postup je stejný jako u ostatních štrúdlů, jenom rozinky jsou v tomto receptu nahrazeny brusinkami…
Marinovaný zelný salát je osvěžující a chutnou variantou tradičního salátu. Křupavý a jemně pikantní bude osvěžující v letních dnech, také jako ideální příloha ke…
Kombinace nastrouhaných jablek a kakaa dává této buchtě jemnou a bohatou chuť. Je hotová raz dva, krásně se peče a chutná skvěle jen tak nebo s lehkým posypem moučkového…
Jablka zbavíme slupky, jádřince a pokrájíme na kostky.Dáme do hrnce, přidáme skořici, cukr, citronovou šťávu, vodu a pozvolna asi 10 minut prováříme.Uvařená jablíčka…
Křehký jablečný závin ze šlehačkového těsta vás překvapí svou jemností a bohatou jablečnou náplní s rozinkami a ořechy. S těstem se výborně pracuje a je rychle hotové.…
Pečená jablka jsou jednoduchou, lahodnou pochoutkou, která zahřeje v chladných dnech. Voňavá skořice, rozpuštěné máslo a sladký nádech medu, promění obyčejné jablko v…
Přílohové červené zelí vylepšené o jablka a sušené švestky se skvěle hodí ke kachně, ale vychutnáte si ho i s jinými druhy masa a uzenin. Jeho příprava je velmi snadná a…
Moučník, který dělávaly naše maminky, nás ve vzpomínkách přenese do dětství. Bohatá, šťavnatá, jablečná náplň s pudinkem, mezi dvěma křehkými pláty těsta, krásně vonící…
Připravte si ovocné řezy z listového těsta, proložené krémem z pudinku a šťavnatou ovocnou náplní. Piškoty v těstě nasají šťávu z ovoce a pudink moučník nádherně zvláční…
S pomalým hrncem vykouzlíte v kuchyni řadu lahodných pokrmů, a to s minimálním úsilím. Jídlo si zachovává všechny živiny i přirozenou chuť. Kližka z pomalého hrnce je…
Ovsené vločky zalejeme horúcim mliekom a dobre premiešame. Pridáme vajcia, cukor a nahrubo postrúhané jablká ( nešúpeme ). Všetko spolu premiešame. Na panvici na…