Pikantní džem z jablek
Recept ještě nebyl hodnocenPikantní džem z jablek je neobvyklá lahůdka, která spojuje sladkou chuť šťavnatých jablek s jemným kořeněným nádechem. Skvěle se hodí jako doplněk k sýrům, pečenému masu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pikantní džem z jablek je neobvyklá lahůdka, která spojuje sladkou chuť šťavnatých jablek s jemným kořeněným nádechem. Skvěle se hodí jako doplněk k sýrům, pečenému masu…
Podle tohoto receptu připravíte univerzální těsto, které můžete použít jak na sladko, tak na slano. Milovníky piva určitě potěší, že veškerá tekutina je zde nahrazena…
Jednoduchý ovocný moučník nevšedního vzhledu, který vám jistě zachutná. Příjemnou chuť jablek či hrušek doladí skořice a také podmáslí, které těsto zjemní a zvláční.…
Pečený tvaroh s jablky a ořechy je vynikající a snadný dezert zcela bez mouky a cukru. Je tedy vhodný pro diabetiky, celiaky i příznivce low carb stravování. Díky…
Není lepší způsob, jak upotřebit větší množství cukety, než ji schovat do moučníků. V nich totiž cuketa dodá šťavnatost a vláčnost a zároveň ji tam stěží někdo rozpozná.…
Tento koláč spojuje křehké máslové těsto s jemnou pudinkovou náplní, doplněnou o plátky jablek a pražené mandle. Výsledkem je vláčný moučník s kontrastem mezi ovocnou…
Jablko, zeler a cibuľu nastrúhame na hrubom strúhadle, premiešame a rozložíme do vymasteného pekáča. Na zeleninu poukladáme osolené porcie filé, posypeme syrom. Smotanu…
Jablečná buchta, známější pod názvem Americká buchta, je lahodný moučník plný šťavnatých kousků jablek. Jablka jsou zabalená do nadýchaného těsta, které se rozplývá na…
Jablíčka oloupeme a nakrájíme na malé časti.Vločky smícháme s jogurtem a medem.Směs rozdělíme na 4 díly. Směs lžící klademe na plech vyložený pečicím papírem, vytvoříme…
Prísady na cesto dobre premiešame.Do vymasteného plechu nasypeme polovicu zmesi a rovnomerne rozhrnieme.Zmes posypeme tvarohom, na ktorý nastrúhame nahrubo jablká.…
Bábovka je pomyslnou královnou moučníků. Připravte si s našim receptem dvoubarevnou jablečnou, která je právě díky nastrouhaným jablíčkům dokonale vláčná a šťavnatá. Do…
Bábovka je typický nedělní moučník, s pocukrovanou čepičkou udělá parádu na každém stole. Tato bábovka je vláčná, voní po skořici, rumu a provoní celou kuchyň. Přidat do…
Do mísy jemně nastrouháme mrkev, jablíčka, zakapeme citronovou šťávou a dle chuti přisladíme špetkou moučkového cukru.Dáme vychladit.
Jablka rozkrájíme, oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na asi centimetrové plátky, které opečeme na másle z obou stran. Cibuli pokrájíme na kolečka a orestujeme na…
V míse rozmíchejte tuk s cukrem, přidejte postupně vejce, nakonec mouku promíchanou s práškem do pečiva a mléko.Těsto dejte do tukem vymazané, (nebo papírem vyložené)…
V míse smíchat mouku, sodu, sůl a skořici. V druhé míse cukry, vejce, smetanu, mléko a citr. šťávu. Pak přidat suchou směs a ovoce. Plnit do košíčků na muffiny do 3/4. …
Broskve a jablka pomeleme a v kastrolu vaříme do zhoustnutí. Přidáme rozpuštěnou želatinu a přesuneme do sklenic. Zavaříme - já v mikrovlnce. Díky zelené želatině směs…
Tvaroh ušleháme s cukrem, mlékem a žloutky, pak přidáme sníh z bílků.V mléce rozšleháme žloutky a namáčíme do nich nakrájenou vánočku. (z vánočky je žemlovka ještě…
Listové těsto, pokud je mražené, necháme rozmrazit při pokojové teplotě.Jablka mezitím oloupeme a odstraníme jádřince, poté je nastrouháme na hrubém struhadle.Těsto…
Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Jablka zbavíme jádřince a nakrájíme na menší kousky. CIbuli očistíme a nakrájíme na drobno.Všechny suroviny dáme do hrnce se…
Stačí vám vanička tvarohu, trochu mouky a pár jablek abyste měli do hodiny hotový efektně vypadající překládaný štrůdl. Ochucení náplně je čistě na vás, ale jablka si se…
Zkuste upéct bábovku, která díky strouhaným jablkům nikdy není suchá. Místo mléka můžete dát třeba podmáslí, bude i s nim výborná. Až zakrojíte poprvé, sami oceníte jak…
Zkuste upéct bábovku, která díky strouhaným jablkům nikdy není suchá. Místo mléka můžete dát třeba podmáslí, bude i s nim výborná. Až zakrojíte poprvé, sami oceníte jak…