Jablečný koláč naruby
Recept ještě nebyl hodnocenJablečný koláč naruby, to proto, že se na plech dává nejdříve jablečná náplň, která se zalije těstem. Po upečení získáme vláčný a šťavnatý moučník s vůní skořice, rumu a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jablečný koláč naruby, to proto, že se na plech dává nejdříve jablečná náplň, která se zalije těstem. Po upečení získáme vláčný a šťavnatý moučník s vůní skořice, rumu a…
Podzim je za dveřmi a s ním přichází období bábovek. Recept na bábovku s jablky e velmi snadný a zvládnou ho i začátečníci. Bábovka je po upečení velmi vláčná a krásně…
Roláda nemusí představovat pouze piškotové těsto s lahodným krémem a bohatým zdobením. Vyzkoušet můžete i roládky naslano, třeba z toustového chleba. Plnění a zdobení je…
Americký moučník je výborným dezertem pro všechny milovníky vláčných a mokrých buchet. Jablka v těstě se postarají o to, aby moučník nebyl suchý. Příprava je rychlá a…
Ovsené vločky zalejeme horúcim mliekom a dobre premiešame. Pridáme vajcia, cukor a nahrubo postrúhané jablká ( nešúpeme ). Všetko spolu premiešame. Na panvici na…
Všechny suroviny pokojové teploty zpracujeme na hladké těsto a zabalíme do fólie. Uložíme na hodinu do lednice.Jablka nastrouháme na hrubém struhadle a promícháme se…
Jablka nastrouháme i se slupkou nahrubo, přidáme k nim mouku, cukr, olej, vejce, sekané ořechy, jedlou sodu, kakao a skořici. Vše zpracujeme v kompaktní těsto, které pak…
Kdo by neslyšel o věhlasném vídeňském jablkovém závinu. Je připravený z taženého těsta, které je tenoučké a po upečení i krásně křupkavé. Podávat ho můžeme s kopečkem…
Jablečný závin z tvarohového těsta je výbornou a rychlou variantou tohoto oblíbeného moučníku. S těstem se skvěle pracuje, při přípravě spotřebujete přebytky jablek a…
Perník patří mezi moučníky, které zvládne připravit i začátečník. Lité těsto doplní nastrouhaná jablka, která zajistí, že moučník bude dokonale vláčný a šťavnatý. S…
Máte velkou úrodu jablek a už jste vyzkoušeli všechny typy štrúdlů? Zkuste řezy s náplní z plátků jablek a vanilkového pudinku. Díky této náplni je těsto krásně vláčné.…
Lehký pudink s jablečnou chutí je skvělým tipem na rychlý dezert i sladkou svačinu. Jemná konzistence a ovocná svěžest potěší malé i velké mlsouny.
Alsaský koláč s jablky je elegantní dezert, který spojuje francouzskou vytříbenost s jednoduchostí domácího pečení. Křehký základ, krémová náplň a šťavnaté jablka tvoří…
Vyšleháme vejce s cukrem, přidáme nastrouhanou mrkev a jablko, mléko, dále přidáme mouku s práškem do pečiva a perník. koření, nakonec přidáme olej. Vše promícháme…
Nejprve připravíme těsto. Mouku dáme na vál, přidáme ztuhlé pokrájené máslo a nožem zapracujeme. Do drobenky dáme studenou vodu a uhněteme těsto. Čím méně se hněte, tím…
Pečený tvaroh s jablky a ořechy je vynikající a snadný dezert zcela bez mouky a cukru. Je tedy vhodný pro diabetiky, celiaky i příznivce low carb stravování. Díky…
V jedné míse smícháme všechny sypké ingredience na těsto a ve druhé všechny tekuté. Pak je zamícháme dohromady, až vznikne hladké těsto. Plech na muffiny vyložíme…
Jednoduchý koláč, jehož snadnou přípravu zvládnou i začátečníci. Tento koláč využívá nakyslou chuť jogurtu, která krásně ladí s chutí jablek. Navíc nemusíte nic vážit, k…
Skvělý dezert zvládnete vykouzlit i během pouhé půlhodiny. Doslova podzimním dezertem je jablečný crumble, krásně vonící po skořici. Jeho příprava je opravdu snadná a…
Jednoduchý a rychlý salát, který připravovaly už naše babičky. Mrkvovo-jablečný salát kombinuje sladkost mrkve s kyselostí jablek a tvoří chutný doplněk k rodinnému…
Závin se strouhanými jablky, rozinkami a skořicí můžeme péct kdykoliv během roku. Stačí mít po ruce vhodná jablíčka a trochu času. I když těsto kyne dvě hodiny,…
Rýži mírně osolíme, přidáme mléko a za stálého míchání vaříme do změknutí rýže. Během míchání přidáme cukr. Uvařenou rýži necháme vychladnout.Mezitím oloupeme jablka a…
Další z receptů na žemlovku. Zde je kromě jablek a tvarohu ještě použit malinový pudink, což částečně ovlivní její chuť. Nicméně žemlovka je tak oblíbené jídlo, že se…
Žloutky s cukry si vyšleháme do pěny. Pomalu přileváme vodu smíchanou s olejem a trochu rumu. Do vyšlehané směsi pomalu přisypaváme mouku smíchanou s práškem do pečiva.…