Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Německý jablkový koláč

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 205 kJ /
3 156 kcal
Bílkoviny48,18 g
Tuky101,47 g
Vláknina39,95 g
Cholesterol 523 mg
Sodík 272 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy492,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse promícháme změklé máslo, vejce, cukr a mléko. Mouku přesejeme a smícháme s kypřicím práškem a přidáme do mísy. Promícháme. Vznikne polotuhé těsto. Krok 2: Formu na koláč nebo dortovou formu o průměru 26 cm vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.
Těsto rozetřeme rovnoměrně do formy. Krok 3: Jablka oloupeme a zbavíme jadřinců, potom jablka rozkrojíme na půlky a každou půlku nakrájíme tak, že nedokrojíme do konce, aby jablko drželo pohromadě. Prostě uděláme zářezy, tak, aby se jablko nerozpadlo. Krok 4: Poklademe na těsto a lehce vmáčkneme do těsta. Během pečení těsto dost povyskočí. Posypeme skořicí a třtinovým cukrem. Pečeme v předem vyhřáté troubě a pečeme na 180 °C asi 40-50 minut dozlatova.

Zveřejněno 17. 10. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Německý jablkový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5ynzq

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Německý jablkový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5ynzq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, prášek do pečiva, cukr moučkový, vejce, máslo, mléko, máslo, strouhanka, jablko, cukr třtinový, skořice mletá

Přidat fotografie receptu