Linecké řezy s jablky
Recept ještě nebyl hodnocenSuroviny na těsto zpracujeme na hladkou hmotu a dáme na 20 minut odpočinout do lednice.Nastrouhaná jablka nahrubo dáme dusit - jen asi 1/4 hodiny, aby se v nich…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Suroviny na těsto zpracujeme na hladkou hmotu a dáme na 20 minut odpočinout do lednice.Nastrouhaná jablka nahrubo dáme dusit - jen asi 1/4 hodiny, aby se v nich…
Vyzkoušejte tento výborný dortík bez mouky. Těsto připravíme z pomerančů, vloček, švestek a jablka. Po upečení můžete na povrch nalít vynikající třešňový rozvar, nebo ho…
Brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, přidáme sůl, vejce, krupici, mouku a nahrubo nastrouhaná (nebo nakrájená) oloupaná jablka. Pokud je třeba, přidáme…
Uzená vepřová kotleta, připravovaná v pomalém hrnci, společně s kysaným zelím a bramborem, je doslova perfektním víkendovým obědem. Provoněná jablky, posypaná křupavou…
Závin, z křehkého těsta, patří mezi tradiční a osvědčené dezerty. Podle tohoto receptu připravíte dva záviny, jeden s jablečnou náplní, druhý se švestkovou náplní s…
Nenáročnou hrníčkovou bábovku zvládne upéct opravdu každý. V těstě se skrývají kromě jiného také nastrouhaná jablka, která dodají bábovce potřebnou šťavnatost. Dochucena…
Urodilo se vám hodně jablek a vy nevíte co s nimi? Připravte si domácí jablečný ocet, který se perfektně hodí do salátových zálivek, nebo marinád. Jeho příprava je sice…
Velmi osvěžující ovocné nanuky se dají připravit pouze z jablek a banánů, v dietní verzi, bez přidaného cukru. Kdo ale může, dosladí si je čekankovým sirupem. Jistě…
Lehoučký nadýchaný koláč, co svojí strukturou připomíná pěnu, je tento s jablky. Vyšlehané těsto proložíme vrstvou hrubě strouhaných jablíček, které dodají moučníku…
Jestli se vám urodilo více kedluben a nevíte, co si s nimi počít, zkuste oblíbenou variaci našich babiček: kedlubnové zelí. Dušené kedlubnové zelí se zázvorem a jablky…
S moukou zpracujeme nastrouhaný tuk, dáme špetku soli a pivo. Přidáme lžíci octa. Vše zpracujeme v hladké těsto. Zabalíme do mikrotenu a necháme v chladu cca 0,5 hodiny…
Rohlíky nakrájíme na kolečka. Ve větší míse rozšleháme 4 celá vejce společně s mlékem.Jablka zbavíme jadřinců - neloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Měkký tvaroh…
Jablka oloupeme, vykrájíme jádřince a podélně rozřežeme na tenké plátky. V nádobě smícháme ručním šlehačem mouku, van. puding (prášek), mléko a vejce. Mezitím si…
Cukr, vejce a olej utřeme, přidáme ostatní ingredience a umícháme těsto. Navrch nasypeme nahrubo nastrouhaná, oloupaná jablka, skořici, vanilkový cukr. Pečeme v mírné…
Třeme v míse cukr, vejce a vanilkový cukr. Poté přidáme olej, mouku, prášek do pečiva, sodu, mléko a těsto dobře promícháme. Nakonec smícháme jablka. Vymažeme pořádně…
Listové těsto si rozdělíme napůl a z každé půlky vyválíme obdélník. Tvaroh si dáme do misky, přidáme žloutek, vanilkový cukr, skořicový cukr, skořici, hrozinky,…
Do misky nastrouháme čokoládu a jablka.Do druhé misky nasypeme cukr, přidáme celá vejce , vanilkový a skořicový cukr a rozšleháme do pěny. Pomalu vešleháme olej.Do…
Troubu předehřejte na 180°C a formu na dort či koláč o velikosti cca 23 cm vymažte tukem a vysypte moukou (nebo jí vyložte pečícím papírem). V míse dobře utřete…
Ze surovin vypracujeme tužší těsto(možno zředit mlékem) a dáme na 1/2 hodiny do lednice. Oddělíme si 1/3 těsta, zbylé 2/3 natlačíme na plech asi 24x36 cm. Na těsto…
Prísady na cesto zmiesime a dáme do chladničky, kým pripravíme náplň. Na náplň narežeme hrušky a jablká na drobné kocôčky, pridáme hrozienka, med, šťavu a škoricu a…
Připravíme dvě misky, do každé nastrouháme jablko a vymačkáme šťávu, aby nebyl koláč moc mokrý. Dále přidáme do každé misky tvaroh, vajíčko a prášek do pečiva.…
Zmiešame ovsené vločky s jogurtom. Necháme zmes odstáť asi 30 minút, aby vločky zmäkli.Medzitým nastrúhame jablká, pridáme hrozienka, škoricu a med.Zmes dobre premiešame…
Vše dám do mísy a rukama zpracuji těsto, které rozdělím na dvě poloviny. Obě poloviny vyválím na šířku plechu. Na plech dám pečící papír. Položím jeden plát rozváleného…
Koření jsem roztloukla v hmoždíři,přidala olej.Kýtu jsem nakrájela na plátky,lehce naklepala a dala na noc do oleje s kořením.V pánvi na oleji jsem zesklovatěla cibuli…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Kdy sbírat blahodárnou mátu? Ze svěží byliny vyrobíte super limonádu i pikantní čatní
Slavné omáčky: Sametovou velouté vařil osobní kuchař už Napoleonovi. Příprava je snadná, výsledek božský!
Jak na poctivou rajskou omáčku: Základem jsou kvalitní rajčata a vývar. Chuť dodá perník, tymián i skořice