Jablečný koláč s cukrovo-skořicovou polevou

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 50 min + 30 min uležení těsta 1 koláč v kulaté formě Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 35 názorů

Suroviny

3 hrnky hladké mouky
1 kostka másla nebo Hery
1/2 hrnku vody
6 jablek
špetka soli
můžeme přidat i hrozinky
Poleva:
1 hrnek cukru krupice
1/4 hrnku vody
1/2 lžičky skořice
2 lžíce másla
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, vody, másla a špetky soli vypracujeme hladké pevné těsto. Uložíme jej na cca 1/2 hodiny do lednice. Těsto rozdělíme na 2 díly. Polovinu těsta upravíme do máslem vymazané pečící formy až k vrchním okrajům.

  2. Jablka oloupeme a nakrájíme na kousky a dáme je na těsto ve formě. Druhou polovinu těsta vyválíme a nožem, nebo radýlkem nakrájíme cca 2 cm pásy, které klademe na koláč ve tvaru mřížky.

  3. Do menšího kastrůlku dáme vodu, cukr, skořici a máslo a necháme vše přejít varem. Malinko vychladíme a polevou polejeme stejnoměrně koláč. Pečeme na 180-200°C cca 45 minut.

Poznámka

Zdroj-Vánoční hrníčková kuchařka, kterou jsem dnes objevila v trafice.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Jablečný koláč s cukrovo-skořicovou polevou

1 2 3

Tématické fráze: jablečný koláč koláč z jablek hrníčková kuchařka skořicová poleva jablečný koláč s citronovou polevou poleva na koláč poleva na jablečný koláč božský jablečný koláč jablečný koláč s polevou recept na polevu na koláč domácí poleva na koláč co udělat jablečný závin do kterého zapomenutá cukr jablečný koláč s krusta skořicova jablečný koláč jablečný koláč podle itala jablečný koláč poleva zdravý jablečný koláč poleva na jablkovy kolac tvarohovy kolacs jablky a skoricovou krustou jablečné moučníky k uležení skořicově jablečný koláč

Zapomněl/a jsem heslo