Jahodový krém
Recept ještě nebyl hodnocenŽelatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. Jahody nakrájíme, vložíme do kastrůlku, osladíme a rozvaříme. Kastrůlek odstavíme a přilijeme do něj želatinu a necháme ji…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. Jahody nakrájíme, vložíme do kastrůlku, osladíme a rozvaříme. Kastrůlek odstavíme a přilijeme do něj želatinu a necháme ji…
Vezmeme si meloun a odkrojíme z něj potřebné množství dužiny.Dužinu buď můžeme vypeckovat rovnou před zpracováním, nebo lze nápoj po umixování přecedit přes síto (obě…
1. Troubu předehřejeme na 180st. a nejdříve ušleháme sníh z bílků + špetka soli.(Sníh se šlehá nejdříve z toho důvodu, že metličky jsou suché a čisté, pokud by byly od…
1. Troubu předehřejeme na 180st. a nejdříve ušleháme sníh z bílků + špetka soli.(Sníh se šlehá nejdříve z toho důvodu, že metličky jsou suché a čisté, pokud by byly od…
1. Troubu předehřejeme na 180st. a nejdříve ušleháme sníh z bílků + špetka soli.(Sníh se šlehá nejdříve z toho důvodu, že metličky jsou suché a čisté, pokud by byly od…
Dáme do skleničky mátu, cukr a rozdrtíme.Přilijeme vodu nebo alkohol. Je to na vás.Potom přidáme led a rozmixované jahody nebo maliny.
Ušlehejte 1 šlehačku. Dortovou formu potřete po obvodu dna proužkem šlehačky a formu po obvodu vyplňte trubičkami (žlutohnědé pruhované) nebo cukrářskými piškoty. …
Vyšleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem.Mezitím na struhadle nastrouháme oloupaná jablíčka. Hrubost záleží na vašem vkusu. Pokud budete strouhat na jemno (jako sýr)…
Do mixéru dáme vodu a mandle. Ušleháme si takové mléko, do kterého přidáme jahody a banán a znova umixujeme. Je to takový hustší kokteil, ale moc dobrý.
Jahody očistíme, omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na plátky.Vložíme do skleněné misky ( skleničky) zakapeme medem a dáme do chladničky vychladit.Jogurt smícháme s…
Banány oloupejte, rozkrojte na půl (ne podélně :), napíchejte do nich špejle (stačí zapíchnout je tak 2 - 3 cm) a na tácku vyloženém pečícím papírem je nechte nejméně 1…
Piškoty umeleme, smícháme s rozpuštěným máslem a vmačkáme do dortové formy. Uvaříme si pudink z džusu, pudinkových prášků a moučkového cukru. Do pudinku vmícháme na…
Jahody očistíme a omyjeme, 100g si dáme stranou na ozdobení. Zbytek nakrájíme, dáme do mixéru společně s kefírem, citronovou šťávou a pudinkem. Rozmixujeme a dosladíme…
Korpus: vejce s cukrem vyšleháme do pěny, zlehka vmícháme mouku smíchanou s pudinkovým práškem. Nalejeme do dortové formy, kterou jsme vymazali sádlem a vysypali…
Troubu rozehřejeme na 200°C.Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do husté bílé pěny, z bílků pak zvlášť ušleháme tuhý sníh. Do žloutkové hmoty přidáváme…
Korpus: Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a nekolikanásobně nenabyde, pak přidáme po lžících…
Korpus: Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a nekolikanásobně nenabyde, pak přidáme po lžících…
Domácí fresh nápoje si můžete připravit z ovoce, které máte rádi. Zároveň si pohlídáte jeho kvalitu a čerstvost a zanedbatelná není ani finanční úspora oproti kupovanému…
Pečený nebo grilovaný sýr patří mezi oblíbená letní jídla. Kombinace výrazného hermelínu či camembertu a sladkého jahodovo-rybízovým chutney je originální a určitě s ní…
Heru utřeme s cukry, poté přidáme mléko, mouku, vajíčka a ostatní ingredience. Do připraveného těsta vmícháme modré barvivo. Lijeme na již předem vymazaný pekáč, vzápětí…
Mražené ovoce necháme roztát. Těsto: 1) Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky šleháme s horkou vodou do pěny a pak přidáme polovinu cukru a zase šleháme. 2) Z…
Mražené ovoce necháme roztát. Těsto: 1) Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky šleháme s horkou vodou do pěny a pak přidáme polovinu cukru a zase šleháme. 2) Z…
Žloutky šleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a zlehka vmícháme sníh z bílků. Do dortové formy dáme papír na pečení, rozetřeme těsto,…
Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu.Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a několikanásobně nenabyde, pak přidáme po lžících horkou…